Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogród na glinie 20:27, 26 paź 2015

Do góry
to nasz wąski na 4 m front
takim zastaliśmy ogród - lato 2012

te klomby przeszkadzały mi w przemieszczaniu się, podest też

beton skuliśmy, a kostka poszła w górę
jesień 2014

w tym roku powstało kulkowisko
jesień 2015

chciałam grabem pendula zamknąć pewną przestrzeń i skrócić oś widokową
chyba mi trochę wyszło?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:55, 26 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)
O jejku ale masz cierpliwość I jaka kostka granitowa czyściutka! Jak w sterylnym domu!

Denerwują mnie takie brązowe smaragdy...Kostka to "konik" eMa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:58, 25 paź 2015

Do góry
O jejku ale masz cierpliwość I jaka kostka granitowa czyściutka! Jak w sterylnym domu!
Ogród z tatarakiem w tle 10:44, 25 paź 2015

Do góry
lena napisał(a)
A jak wyglada hakone zimą? Nie dorobilam sie jeszcze tej trawy. Wisnie zima beda łyse, takie miotly, przynajmniej przez najblizsze 2/3 lata. Moze jesli nie bukszpany to np jakies iglaki? Cyprysik groszkowy albo choina jeddeloh? Fajnie by wygladalo gdyby dzialo sie tam cos przez caly rok, bo piekna reprezentacyjna rabata wyszla. Odnosnie bukszpanow.... Ja ma 400 hahaha. Pozdrawiam

Lena nie wiem jeszcze jak bedzie wyglądac u mnie hakone zimą. Podobno niezle sie trzyma.

Masz racje co do obsadzen,dobrze byłoby to miejsce pieknie obsadzić, tak by cieszyło oko przez cały rok.

Lena a masz jeszcze jakiś inny pomysł na tę rabatę, ale żeby rosliny były posadzone jak najdalej kostki? Ja specjalnie tak odsunełam wisnie, bo kostka w tym miejscu jest za wąska. W przypadku, gdyby trzeba było wjechac wiekszym autem-można przejechac po kamykach.

400 bukszpanów! Kobietko-kiedy Ty to obrabiasz? Przecież z samym cięciem tyle sie schodzi...

Pozdrawiam
Ogrodowy song 08:10, 25 paź 2015

Do góry
Ale się dzieje. Będzie fajnie. A nie wpuszczacie kostki równo z trawnikiem? Aby było dobrze kosić i żeby się kostka nie rozlazła na boki.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 07:56, 25 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Wybór jest ogromny co nie ułatwia sprawy Kamień może być łupany, formowany (kostka) albo otoczaki Nie wspomnę już o kolorystyce Może M tu pomoże ?

AnnaCh napisał(a)
Michał macham Z tymi kamieniami to faktycznie ciężka sprawa. My z M nie możemy się zdecydować jakie chcemy na podjazd

No właśnie, jeszcze zostało mi zamontowanie dzwonka do bramki. Po tym mam zielone światło na wypełnienie gabionów. Oprócz tego, że mam dylemat jest tu jeszcze decyzja, czy nie poczekać do wiosny, ale pewnie nie wytrzymam heheh

Druga sprawa, to przy pergoli chodzi mi po głowie pomysł aby jedną ścianę i część drugiej wypełnić gabionami i wtedy wolałbym jednocześnie kamień kupić na wszystkie.
Dużo w głowie pomysłów, zobaczymy co się wykluje….
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:00, 24 paź 2015

Do góry
Wybór jest ogromny co nie ułatwia sprawy Kamień może być łupany, formowany (kostka) albo otoczaki Nie wspomnę już o kolorystyce Może M tu pomoże ?
Mały ogród Kasi 20:04, 24 paź 2015

Do góry
Kostka cudna , złotka dla rózyczek zazdroszczę
Ogród z pergolą 14:20, 23 paź 2015

Do góry
Przyjechała kostka i wkońcu mocno spóznieni Panowie brukarze zaczeli równać teren i kłaść nawierzchnie..W końcu robiło się coraz schludniej.
Ogrodowy song 11:01, 22 paź 2015

Do góry
albo coś w żółtym dla odbicia, bo czerwona kostka to czerwony chyba jednak nie bardzo
Ogród na Zapłociu 12:12, 21 paź 2015

Do góry
India napisał(a)
Dominiko, będą linie proste ale nowoczesny to on nie będzie, ogród na wsi, wielka stodoła, dom to wielka kostka (dom po dziadkach)

wiesz ile stodół jest na forum, mi się podobają linie proste, powtarzające się nasadzenia a to daje trochę nowoczesności tak sobie tłumaczę
Ogród na Zapłociu 12:00, 21 paź 2015

Do góry
Dominiko, będą linie proste ale nowoczesny to on nie będzie, ogród na wsi, wielka stodoła, dom to wielka kostka (dom po dziadkach)
Ogrodowy song 17:52, 16 paź 2015

Do góry
Pod swierkami u mnie Variegatusy pytalas o nie u mnie maja 95 cm szerokosci a sadzilam je w odstepach 160 maja male przeswity miedzy soba. Od kwietnia osiagnely wyskosc 1,80 rosna w pelnym sloncu .Pytalas tez o donice . Moja grafitowa to palisada mam ja powtorzona na obrzezach tarasu i wejscia do domu. Mysle ze kostka tez moze byc ogranicznikiem dla rabaty , zaraz przejrzee wiecej fotek z Twojego ogrodu bo sliczny i schludny olacyk juz widzialam
Pogubiłam się po drodze... 20:36, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Lepiej teraz niz jak bedzie kostka ( chyba ze nie bedzie)brama na osi,dom na osi-az sie prosi
Boskie rymy Asiu
Pogubiłam się po drodze... 20:33, 15 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)
na to nie pójdzie

Lepiej teraz niz jak bedzie kostka ( chyba ze nie bedzie)brama na osi,dom na osi-az sie prosi
Ogrodowy song 08:50, 14 paź 2015

Do góry
Kostka czeka jeszcze,teraz wysypywanie podłoża.
Tymczasem zamiast ogródkowo-domowo...wczoraj..wyjazd na sztukę"Sceny dla dorosłych czyli sztuka kochania"...POLECAM..super obsada..P.Gąsowski,K.Skrzynecka.

W międzyczasie myślę nad Marikenem pozdrawiam
Mój mały zakątek :D 08:55, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ładnie obsadziłeś rabaty. Podoba mi się ten twój chodniczek, nad którym było tyle debaty. jest wyjątkowy.

Dziękuję za odwiedziny i fajnie ze się podoba. Fakt ceglane chodniki nieczęsto się spotyka, zazwyczaj króluje kostka betonowa albo granitowa. Mam nadzieję, że trochę mi posłuży ten chodniczek, chodź wymaga kilku kosmetycznych poprawek
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:04, 11 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zapewniam , ze nic tam nie znajdziesz od kwietnia tak naprawde ogrod robiłam, wczesniej kostka , ziemia

Jestes chyba swiadoma, ze nie tylko ja znam dokladnie Twoj ogrod bo jest imponujacy .

Sesje macie swietna

Mnie akurat ten etap też bardzo interesuje☺, to najbardziej imponujące, jak spośród kamieni i chwastów wyłania się z czasem piękny ogród.

Mój ogród jest dość rozpoznawalny, chyba za sprawą sumaka. Jest inny od wielu tutaj.
Często się zastanawiam, jak mógłby wyglądać mój ogród, gdybym zdecydowała się na pierwszy , dość śmiały, jak na tamte realia projekt domu, który miał być zbudowany na betonowych palach , bezpośrednio nad wodą, gdyż wówczas działka wyglądała zupełnie inaczej. Tam gdzie teraz jest dolny ogród wszędzie była woda i bagno. Staw miał być kąpielowy. Wystraszyły nas koszty i brak fachowców na coś tak nowatorskiego u nas. A ja i tak już miałam inny , niż architekt domu pomysł na ogród i trudno mnie było odwieść od tej drogi. I jest dom, jaki jest, nie do końca jestem z niego zadowolona, no ale ogród stworzony od zera wpisał się z czasem w to otoczenie i dzisiaj trudno uwierzyć, że nie był tu od zawsze☺.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:36, 11 paź 2015

Do góry
Zapewniam , ze nic tam nie znajdziesz od kwietnia tak naprawde ogrod robiłam, wczesniej kostka , ziemia

Jestes chyba swiadoma, ze nie tylko ja znam dokladnie Twoj ogrod bo jest imponujacy .

Sesje macie swietna
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:04, 08 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

Ola tylko 4m w tym jeden metr zabiera kostka za wąsko?!

chyba nie jak nie zapomnę jutro zmierzę u siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies