Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród z łezką II 18:47, 05 lis 2017

Do góry
Ale ślicznie, czysto i przejrzyście. Jak nazywa się trawa czy miskant związany w trzech miejscach, po prostu zauroczyły mnie te snopki.
Mam też pytanie, na zdjęciu przy ogrodzeniu widzę jakiś patent, który ma za zadanie nie puszczać chwastów z sąsiedztwa, czy to blacha czy jakieś tworzywo i gdzie nabyłaś
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:58, 05 lis 2017

Do góry
Pięknie, Izabelko! Jak jest jeszcze na czym oko zawiesić o tej porze, to miód na serce! Jeżówka śliczny kolor, ciekawe czy w pełni lata tez będzie taka intensywnie wybarwiona?
Szycia nie zazdroszczę, ale efektownych pomysłów na torebeczki tak!

No i ta ściółka z miskantusa, to jest niezły patent! To ten miskant co za płotem u sąsiada rósł?

I niech ta jesień jeszcze kwitnie!
Blaski i cienie nowego życia 16:49, 05 lis 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zebrinusy zwykle kwitną, chociaż u mnie w tym roku też nie chciały...może przez dzielenie wiosną, bo są też niższe niż zwykle...

Ten Twój pierwszy miskant to nie jest ML. One nie są jeszcze takie brązowe. Dzisiaj wiązałam, zielenizny jeszcze i kwitną u nas bardzo rzadko. Kiedyś Irence się udało, ale tam inny klimat...

Acha, czyli nie ML. To jakiś inny będzie. Grunt że ma fajne miotełki i jako pierwszy kwitnie. Nie dzieliłam go jeszcze.

A Gracek przytarasowy dziś zabrał się Za kwitnienie. Rychło wczas i zobacz hortensję Twoją Red Baron- odratowana ale ma rozmiar mniejszy od rozchodników, tyle urosła w tym sezonie.

Blaski i cienie nowego życia 13:50, 05 lis 2017

Do góry
Zebrinusy zwykle kwitną, chociaż u mnie w tym roku też nie chciały...może przez dzielenie wiosną, bo są też niższe niż zwykle...

Ten Twój pierwszy miskant to nie jest ML. One nie są jeszcze takie brązowe. Dzisiaj wiązałam, zielenizny jeszcze i kwitną u nas bardzo rzadko. Kiedyś Irence się udało, ale tam inny klimat...
Tu ma być ogród :) 22:15, 04 lis 2017

Do góry
lato jeszcze u Ciebie...widac że grabiłaś bo listka nie uświadczysz i aż nieprzyzwoicie czysto na rabatach...nic sobie na wiosnę nie zostawiasz? ;P

przedpłocie jak każdy podziwiam...a przypomnisz co to za miskant ?
Tu ma być ogród :) 20:17, 04 lis 2017

Do góry
Przepiękne trawy przed płotem. napisz jaki to miskant obok selserii i ile już ma.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:16, 04 lis 2017

Do góry
Zana napisał(a)
O fajny kawałek obrobiłaś. Uważam, że ten miskant świetnie się tam wpasowuje. Gdyby padł to bym tam posadziła ponownie, nawet więcej niż jedną sztukę. Czym wysypałaś rabatę? To kora taka drobna?

Tak wysypałam korą przekompostowaną drobną kupiłam 80 worków, to już wykorzystałam przy okazji na wiosnę jak ten miskant przeżyje to dosadzę mu towarzystwo
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:08, 04 lis 2017

Do góry
O fajny kawałek obrobiłaś. Uważam, że ten miskant świetnie się tam wpasowuje. Gdyby padł to bym tam posadziła ponownie, nawet więcej niż jedną sztukę. Czym wysypałaś rabatę? To kora taka drobna?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:02, 04 lis 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Klony i jesień u Ciebie jest bajecznie piękna ale róża jest piękna, jak wysoka jest ta róża? U mnie też Zebrinusy nie zakwitły ani razu. Pozdrawiam

Danusiu miskant Zebrinus raz jeden u mnie zakwitł
Różyczka to Tomelize z tych o drobnych listkach...a co ją wyróżnia...długo kwitnie i nigdy nie choruje

Ogród z rzeźbą 17:27, 04 lis 2017

Do góry
Miskant Adagio z miotełkami

I niezniszczalne w tym roku Vintage Wine, ale chyba już się do końca nie rozwiną.

Moja codzienność - ogród Oli 17:15, 03 lis 2017

Do góry
Mari napisał(a)

Co to za trawa na drugim i 3 zdjęciu?? Jak gęsto są posadzone sadzonki? Czy nie ma problemu z zimowaniem>??

To miskant Krater sadzony jak wszystkie miskanty u mnie co metr, zimuje bez problemu.
Przedpłocie po płocie 14:42, 02 lis 2017

Do góry
Z czysto estetycznego punktu widzenia zestaw miskant/jeżówka/rozchodnik wydaje mi się dobrym zestawieniem na późne lato/jesień.
Wiosną tylko będzie trochę pusto.

Oczywiście zakładam, że warunki są odpowiednie dla tych roślin, tzn.: gleba przepuszczalna, średnio żyzna i wystarczająco dużo słońca.
Ogródek Iwony II 13:16, 01 lis 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka , Memory już takie uschnięte ? i pożółkłe ?

U mnie tak. I wybarwienia kłosów nie jest białe, jak jest w opisie. U Zbyszka on inaczej wygląda.
Podejrzewam, ze to może być co innego. Ale ten kolor jesienią na rabacie przełamuje zieleń bukszpanow i róż. Nie wiem tylko, czy on za wielki nie urośnie, gdyby się okazało, ze to inny miskant..

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2671-dzialka-prawie-w-borach-tucholskich?page=767#post_9
Ogródek Iwony II 13:14, 01 lis 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka , Memory już takie uschnięte ? i pożółkłe ?

U mnie tak. I wybarwienia klonów nie jest białe, jak jest w opisie. U Zbyszka on inaczej wygląda.
Podejrzewam, ze to może być co innego. Ale ten kolor jesienią na rabacie przełamuje zieleń bukszpanow i róż. Nie wiem tylko, czy on za wielki nie urośnie, gdyby się okazało, ze to inny miskant..

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2671-dzialka-prawie-w-borach-tucholskich/posts/2937100/quote
Ogródek Janiny 08:22, 30 paź 2017

Do góry
MoniaF napisał(a)
Oglądałam wizytówkę i jestem pod wrażeniem, piękne kompozycje Pani stworzyła.
Trawy niesamowicie szybko porosły, tak okazale się prezentują. Muszę poczytać cały wątek
Ten jasny miskant przed tujami to variegatus? Na wiosnę jak wcześnie startuje?
Dziękuję ale kompozycje to zasługa projektu Danusi ja tylko kupiłam rośliny i posadziłam. Miskant o który pytasz to Variegatus i startuje dopiero w maju ale jest piękny bardzo rozjaśnia ogród, ja bardzo go lubię
Ogród wśród pól i wiatrów 17:30, 29 paź 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Jolu, wiesz może co to za miskant?

Poli... zakupiony jako gracillimus, ale obok mam drugiego zakupionego pod tą samą nazwą a całkiem inaczej wygląda. Tak więc ja już nie wiem
Ogródek Janiny 10:36, 29 paź 2017

Do góry
Oglądałam wizytówkę i jestem pod wrażeniem, piękne kompozycje Pani stworzyła.
Trawy niesamowicie szybko porosły, tak okazale się prezentują. Muszę poczytać cały wątek
Ten jasny miskant przed tujami to variegatus? Na wiosnę jak wcześnie startuje?
Na zielonej... trawce :) 12:27, 28 paź 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Gratuluję publikacji i nagrody. Ogród cudowny, bajkowy jak zawsze. Brzozy u Ciebie czarują nieustannie. Już miałam zrezygnować z sadzenia u siebie jeszcze trzecg sztuk, ale nie, jednak nie. One są boskie, wprowadzają klimat do ogrodu. Ten miskant z pioropuszem już wiesz jak się nazywa?

Dziękuję

Brzozy uwielbiam, wogóle jak patrzę na fotki z wiosny to mam wrażenie że pnie bardzo w tym sezonie przybrały na masie - fajnie świecą taką czystą bielą na tle szmaragdów
Na weekend zapowiadali silne wiatry mam nadzieję, że szkód nie narobią, choć pewnie liści ubędzie i oby na tym się skończyło

Ps. Miskanta jeszcze nie zidentyfikowałam
Na zielonej... trawce :) 21:41, 27 paź 2017

Do góry
Gratuluję publikacji i nagrody. Ogród cudowny, bajkowy jak zawsze. Brzozy u Ciebie czarują nieustannie. Już miałam zrezygnować z sadzenia u siebie jeszcze trzecg sztuk, ale nie, jednak nie. One są boskie, wprowadzają klimat do ogrodu. Ten miskant z pioropuszem już wiesz jak się nazywa?
Sezon 2017 u Hanusi 16:39, 27 paź 2017

Do góry
Bogusiu, miskant -kleine fontane, a warkoczyki jakie takie, ładniejsze widziałam.

Zbyszku, coś w tym jest, że nam się nie chce na takie wiatry, ale zwierzęta mają swoje potrzeby, jakże inne od naszych.

Dziękuję za wieści ze świata, przynajmniej mi nie jest smutno, że ja tylko tak mam mokro.
Melduję, że dzwoneczek już zdjęty, schowany w zacisze, i zadzwoni znów razem ze skowronkami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies