Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Japoński ogród Reni i Matiego 08:47, 27 mar 2019

Do góry
Kyoto garden

Migawki z ogródka 08:45, 27 mar 2019

Do góry
A co tam, mam kajecik pod ręką

Crazy love mam dwie przez pomyłkę (gapowe), spodobała mi się w obu sklepach, a nie pamiętałam i nie sprawdziłam, że już ją w tym pierwszym zamówiłam.

A sprężyną była Creme de Cassis. Od niej się zaczęło szaleństwo.
https://sklep.cebulekwiatowe.pl/product-pol-4919-Dalia-Dahlia-Creme-de-Cassis-1-szt.html
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:40, 27 mar 2019

Do góry

Tam na dole jeszcze widać białą krechę to właśnie silikon.Zrobię potem zdjęcie tej krechy na pniu. Chorowała bardzo bo ochojnik ją dopadł i drugiej takiej nie uratowałam a miałam dwie .Sprowadzała kolegę z takim wielkim opryskiwaczem pryskał je kilka razy i ta wyszła na prostą a tamta nie .Wycięłam ,to wielkie już drzewsko .

Ela to ta sosna chorowała.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:34, 27 mar 2019

Do góry
A takie kwiaty ma pod koniec kwitnienia.

Na każdym kwiatku takie fajne pręciki ma kolorowe.Szkoda by mi było żeby padł
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:32, 27 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Zawitko nowy watek otworzylas byłam kilka razy ale nie zauważyłam teraz myślałam że weszłam na wizytówkę dwa razy się cofalam.
No dobrze.

A czy twoj rodek ma takie same objawy. Mazan mi odpisał przeczytaj u mnie daj fotkę twojego Rodka będziemy leczyć.

Mego leczę od zeszłego roku bałam się jesienią że nie będzie kwitł ale wylazł trochę i co jakiś czas muszę go pryskać .jest ciekawy bo zmienia kolor to Progres
Tak kwitnie na początku .

...uDany ogród 08:23, 27 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Danusiu, twój ogród piękny, a kolory cudowne Pastele też lubię i nie lubię czerwonego w ogrodzie. Tzn czerwonych kwiatów. I niestety mam jedną czerwoną różę chętnie bym ją komuś oddała, ale nie wiem, czy przeżyła by wykopywanie.

Natomiast żółty lubię. Najchętniej miałabym w ogrodzie tylko niebiesko i żółto kwitnące rośliny. I jeszcze biały. To od niedawna, bo nie lubiłam. Patrząc na ogrody z przewagą białego przekonałam się do tego koloru.

A Solero tak naprawdę jest pastelowo żółta, jasna. Tylko gdy długo nie widzi słońca rozkwita intensywniejszym kolorem.
Po sąsiedzku ma pięknie pachnącą pastelowo różową Cubanę. Też okrywowa i bezproblemowa. Ta na dodatek ma uroczy zapach Na wieczornym zdjęciu jest jeszcze niebieska Novalis i po lewej Solero we właściwym kolorze.

Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowo Mój ogród jest absolutnie mój, może nie wszystko ze sobą gra, ale on współgra z moją duszą. Czuję się w nim wspaniale i to jest moim zdaniem najważniejsze. Nigdy nie podążałam za aktualnymi trendami raczej szłam sobie swoją ścieżką
Tak samo mam z modą Czerń z dodatkami i nie mogę tego zmienić mimo że po drodze stale pojawiają się kolory, to nie dla mnie...
Cubanę wpisałam na listę, bo jest bardzo w moim guście delikatna i nienachalna
Twoja kompozycja wspaniała, podziwiam ja tak nie potrafię...

To po mojemu

...uDany ogród 08:14, 27 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
no ta wierzba placzaca zolta jest chwilowo

to limonkowy jest

Sezon 2017 u Hanusi 08:00, 27 mar 2019

Do góry
I tym razem prognoza się spełniła. Całą noc mroziło, a teraz szron na trawie leży.

Co zastanę w ogrodzie może jutro sprawdzę. Wrrrr Na dziś mam zapowiedź deszczu.
Współczuję, ale nad przyrodą nie panuję.
Miłego dnia mimo wszystko.

Zielona przestrzeń 07:41, 27 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)
Pomidory przepikowane Mogę teraz chwilę odpocząć od prac ogrodowych

Ale będzie podjadania
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:40, 27 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
oj nacięłam się tych kulek jałowcowych, nożyczkami

wszystkie cisy w donicach w kondycji
ale chyba pora podlać

tu już hakonki, rozchodniki, czosnki i orliki wystartowały

tulipanowiec skrócony w kapeluszu, ciekawe cz z boku pnia coś wypuści, jeśli nie, to out

Ślicznie u Ciebie
Ogródek Iwony II 07:38, 27 mar 2019

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mireczko, poduchy są przyniesione ze spaceru. Zbyszek zabrał mnie w takie tajemnicze miejsce, gdzie całe łany takich poduch były. Przezimowały i bardzo mi się podobają, więc kompozycje będę uzupełniać sezonowymi kwiatami. Nie wiem tylko, czy dadzą radę w upały, ale tam jest półcień ...
Zimą miałam wrzosy

W donicy faktycznie rośnie buk. Zbyszka kolega, który ma leśny ogród, podarował nam go, chował go z małej siewki. jest taki pokraczny, dwa razy go przycinałam, bo chcę, by był mały. Widziałam buki prowadzone w stożki, w kule, ten się tak nie da, bo taki bezkształtny, więc na ten moment będę go przycinać na mini drzewko. Zobaczę, czy coś mi się z niego uda wykrzesać. Najbardziej uwielbiam w nim młode listki i ten kształt ...

Krzysiu od Ewy pomógłby Ci ukształtować go na niwaka
Ale próbuj, ja też mam sadzonki buka tylko większe, myślałam żeby posadzić w ogrodzie, ale boję się bo to ogromne drzewa rosną, a i system korzeniowy mają silny i rozległy, więc pod nimi nic nie urośnie.
Może posadzimy je w firmie eM, albo za swoim płotem
Ale taki malutki buczek jak u Ciebie nęci mnie, żeby się nim pobawić w kszałtowanie i nacieszyć listeczkami

Iwonko, kiedy go tniesz ?
W ogródku emerytki 07:37, 27 mar 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Zasiewy piękne. Ale będzie dobroci
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:30, 27 mar 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Anulka, mam nadzieję, że Twoja prognoza się sprawdzi. Bo na razie u mnie jest tak:

Krajobraz piękny. Tylko jakby nie ten czas w kalendarzu. Chociaż może ten śnieg troszkę otuli roślinki przed mrozem.
Ukojenie 07:02, 27 mar 2019

Do góry
Dzis rano minus 2 stopnie

Ukojenie 06:56, 27 mar 2019

Do góry
-zeniszek

-lwie ucho

-begonie

Koniec. Szalenstwa nie ma. Wszystko rosnie powolutku.
W weekend planuje rozpikowac pierwsze pomidory.
Ukojenie 06:49, 27 mar 2019

Do góry
-lobelia:

-petunia z otoczek

-petunia z zebranych nasionek
Ukojenie 06:46, 27 mar 2019

Do góry
Raport wysiewowy z poranka:
-zatrwian - 2 liscie

-zagwin -2 liscie

-pomidory malinowe - 1 lisc

- pomidory male czarne - 1lisc wychodzi

Ogród Muszelki 06:33, 27 mar 2019

Do góry
Nie mam zimowitów. Ale zmienię to, dobrze podpowiedziałaś

Posadzę je na rabacie fioletowej, która jest w moim ogródku w części gospodarczej.Teraz królują tam ciemnofioletowe krokusy. W niedzielę wypatrzyłam na niej pierwszy kwiat zawilca greckiego. Zaczynają kwitnąć: cebulice, szafirki i fioletowe hiacynty.

Ciekawa jestem, jak wygląda ogród po dzisiejszej nocy. U nas było -6 st.

Za drzwiami do ogrodu... 01:02, 27 mar 2019

Do góry
Moja róża Bouquet Parfait posadzona wiosna tamtego roku wypuściła kilka długich pędów, najdłuższy ok 170 cm.Ładnie całe przezimowały.To jest niby róża krzaczasta to powinnam ją ciąć zostawiając ok.4 oczek od dołu?Mnie kusi by nie ciąć i upiąć te długie pędy poziomo,może z każdego oczka byłby wtedy bukiecik? Czy lepiej uciąć dla lepszego rozkrzewienia? A już ma takie grube te oczka,prawie już listkiaż szkoda ciąć.
Sezon 2017 u Hanusi 00:05, 27 mar 2019

Do góry
Anuś, dziękuję za tę kroplę sentymentu. Co nam babciom zostaje - tylko z wnuków się cieszyć, a jak jeszcze i prawnuki dochodzą, to sama radość, że dożyłyśmy.

A działeczki na RODosie, to cała nasza rehabilitacja. Nie potrzebne żadne aerobiki, i inne fizjoterapie. W dodatku na powietrzu i w korzystnym anturażu.

Słodkich snów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies