Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 10:21, 23 mar 2019

Do góry
Krokusiki i przylaszczki tak naprawdę dopiero się rozkręcają ,ale te w koło biesiadnego maja cień... więc późniejsze...

Za drzwiami do ogrodu... 10:17, 23 mar 2019

Do góry
Żurawkowe kółko ogarnięte z suchych liści, niestety żurawkowe straty są...przez opuchlakowe wredoty
Moje ciemierniki ubiegłoroczne dopiero podnoszą główki...

Za drzwiami do ogrodu... 09:54, 23 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Hej Aniu zaglądam i pytam jak tam twoja wiosna?
Coś działasz ogrodowo ?

Wiosna się panoszy na całego ,a ja nie mogę nadążyć z pracami w ogrodzie. Sciółkuje rabaty podłożem popieczarkowym.Muszę zrobić rekultywacje trawnika,pomalować domek narzędziowy i chce jeszcze pomalować płot puki róże go nie zarosły.Ale to już nie dziś. Musze przygotować warzywniak,pod wysiewy. CZek mnie jeszcze zmiana rabaty pod grillem i korekta tej z pawiami.I wiele innych rzeczy ...porozstawiać ozdóbki ,ale to jak ogarnę do końca rabaty.Odkryłam opuchlaki w żurawkowym koleTrzeba zrobić oprysk...Nie wiem za co się pierwsze wziąć...ale zaraz lecę działać.Słoneczko,ale powietrze mroźne ,był rano przymrozek -2.
Za drzwiami do ogrodu... 09:47, 23 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Super Aniu ze wyjazd się udał faktycznie zestaw w donicach rewelacja kolorystycznie .Chyba kiedyś pokusę się o zrobienie takich donic

Ciemierniki już w gruncieA donice czekają na rozkwit tulipanów.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:32, 23 mar 2019

Do góry
na dobry dzien ciemiernikowy bukieci. Z tych dostanych od znajomej polamalo sie kilka galazek, wiec wlozylam do wazonika. toja juz trzeci dzien i maja sie dobrze, czyli ciemrnika sa dobre na kwiaty ciete.

...uDany ogród 09:29, 23 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Byłam dzisiaj od wczesnego ranka w ogrodzie. Trochę zrobiłam, ale nie wszystko z listy. Jest zimno, a ja już byłam taka spocona, że musiałam do domu żeby się przebrać. Teraz obiad, a potem zebranie u Młodego...ciekawe czy egzaminy się odbędą. Zaczynam się bać, rozumiem absolutnie powody nauczycieli, ale akurat trafiło na dwóch moich synusiów i ich egzaminy. Duży się cieszy że maturę odroczą

Zatem z ogrodowych, pozamiatałam moją spalinową miotłą, kocham to urządzenie, dostałam od M w zeszłym roku na urodziny i to mój ulubiony sprzęt w ogrodzie. Latam na nim jak czarownica
Potem ogarnęłam nową rabatę, na którą przesadziłam kilkadziesiąt malin. Są wreszcie w słońcu i w jednym miejscu.
Potem posprzątałam z grubsza potok ze stawu

skończę dopiero w sobotę jak M upora się z ogniskiem
Jakby Ktoś myślał, że u mnie już jest posprzątane to pokażę dowody że wcale nie
Mam kilka takich ogromnych kup z gałęziami

Dobrze, że pokazujesz, wielu unika takich fotek, a takie obrazki też wpisane w życie ogrodnika
Masz tam jakieś ścieżki też z cegły?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:20, 23 mar 2019

Do góry
Tu dalszy kadr, myślicie, że ta rabatka z magnolią będzie ok? To tam gdzie doniczka stoi. Taki sam kwadrat jak ten z różą.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:11, 23 mar 2019

Do góry
agla napisał(a)

Widziałam je w Pisarzowicach, ale myślę, że wystarczy zapytać tam gdzie Ci pasuje i bez problemu dowiozą

Wiem że posadziłaś variegata, ale czytałam, że się zastanawiasz nad id, dlatego napisałam żebyś się zastanowiła

Dziewczyny trzymajcie się i wracajcie do domu jak najszybciej

Aha, zadzwonię tam po powrocie. Marzą mi się obwódki cisowe wokół tej nowej mikro rabatki (ten kwadrat 1x1m z Giardinią

Na drugim końcu tam gdzie widać doniczkę, chce wsadzić magnolię w identycznym kwadraciku. Też bym chciała cisy dać wokół ale one nie lubią kwaśno Tak jak magnolia i tu może być problem.

To muszę przemyśleć ten ID rzeczywiście, poczytam o nim.

Dziękujemy
Metamorfozy ogrodowe 09:08, 23 mar 2019

Do góry
Aniu na Twoje życzenie

Ogród z wilkiem zamkn. 08:52, 23 mar 2019

Do góry
https://www.google.pl/search?q=ławka+betonowa+diy&tbm=isch&ved=2ahUKEwjN0-On45fhAhUHHpoKHQSTBrwQ2-cCegQIABAC&oq=ławka+betonowa+diy&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3...68547.70301..70837...0.0..0.129.424.1j3......0....1.........0j0i30j0i8i30.Vh5tltB2Ue0&ei=9uSVXM2AOYe86ASEpprgCw&bih=631&biw=360&prmd=ismvn#imgrc=N8pBsRkPuI7W-M
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:51, 23 mar 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kasiu, mam takie pytanko - co Ci się dzieje na rabacie rozplenicowej zanim ruszą rozplenice? Bo posadziłam 2 hamelny na końcach rabaty przytarasowej i na razie straszą suchością, a przecież późno ruszają... Masz jakieś zasłaniacze, które potem zanikają?

Kasiulka, rozplenice mam na frontowej i na podokiennej. Oprócz nich sa tam różne rośliny, w tym sporo zimozielonych. Mam też trochę cebulowych ale mało. Mnie te rozplenicowe żółte jeże nie przeszkadzają. Na frontowej wzrok zatrzymują kosodrzewiny i startujące już tawuły. Zobacz, tak to teraz wygląda (zdjęcie cyknięte przed chwilą komórką z kuchni):
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 07:35, 23 mar 2019

Do góry
kamil_kluczbork napisał(a)

Witam serdecznie. Jedni mówią bukszpan drudzy ligustr. A wy kochani jak uważacie?. Co to za krzew?

Uważam, że to bukszpan. Na 200%. Albo odmiana Aurea, albo zagłodzony, albo chloroza i dlatego zmienia barwę. Wsadź go do doniczki w dobrą ziemię, lub do gruntu, jak zacznie puszczać listki mając żyzne podłoże, od razu się zmieni wygląd na lepsze.

To bukszpan który został z jakiegoś powodu przycięty do zera, tylko ta jedna gałązka pozostała. Widać, że u nasady pnia puszcza nowe listki.
Ogród Małej Mi 2017 07:26, 23 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest mi bardzo miło, ładnie to wygląda... podobam się sobie w tej aranżacji

I pasuje pomyśleć o ozdobach do ogrodu ..

Kupilam kolejnego białego
Są jednak urocze
Ogród z wilkiem zamkn. 06:14, 23 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Może byc ciekawie z tymi ciepłymi odcieniami pomarańczu jak coś to będziemy kopiować od Ciebie
Tych brązowych trawek tak dużo Ci się porobiło, cały lasek

Daria z 3 takich kęp -tych co widać na środku rabaty po prawej-zrobiłam 12

i z tych buchanani na dole też tyle

ten pin był moją inspiracją -wiadomo ,że nie dosłownie go kopiuje ,ale dostosowuje pod siebie,tak jak mi się widzi ….. a jak wyjdzie ….nie wiem

https://pl.pinterest.com/pin/663295851348517917/

Ogród Małej Mi 2017 00:34, 23 mar 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Uśmiechnięta, z roślinami w łapkach, taką Cię zawsze widzę

Jest mi bardzo miło, ładnie to wygląda... podobam się sobie w tej aranżacji

I pasuje pomyśleć o ozdobach do ogrodu ..

Wśród brzóz i dębów 00:06, 23 mar 2019

Do góry
marba napisał(a)

Też z takimi cały tydzień na kompost latałam
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:41, 22 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka wychodzi na to, że przy tym Twoim ciemierniku to myśmy na tych targach strasznie przepłaciły

W ubiegłym roku kupiłam kilka po 5 zeta w LM

Teraz są takie zapączkowane jeszcze
Wapno kupione skorupki też zbieram

Ogród z uśmiechem 23:40, 22 mar 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Moi ptasi gospodarze ogrodu

Po raz pierwszy w moich progach szczygieł Ale się cieszę
Razem z nim zięba, potem dzwońce: samiec i samiczka.

Ptaków teraz bardzo dużo, widzę, ze nadal dokarmiasz. Ja już tylko słonecznik sypie i to raz na dwa dni
Też dzisiaj szczygły miałam
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:37, 22 mar 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Strasznie mi te doniczki Twoje leżą Super.. i stokrotki w nich wyglądają bardzo fajnie.

Cieszę się, że mogłyśmy się poznać. Trzymam za wszystko kciuki

Doniczki w większości ze staroci uwielbiam je

Rzeczywiście dziwny czas trudny czas mam teraz

Mam trzy siostry...jednej zmarło dziecko w piątym miesiącu...
druga ma przerzuty raka na jelita...w poniedziałek miała operację...
ona jest mi najbliższa dlatego tak mi ciężko

Czeka ją chemia i naświetlania...

10 lat temu miała raka szyjki macicy a teraz kolejny wyrok

Założyli jej stomię...

W pracy nam horror
Mam nową kiero która chce mnie wykopać z drużyny...

Nie mam sił czasem
Dlatego potrzebowałam tej Jasionki
Ogród pozwala mi cieszyć się odrobiną nawet stokrotką w trawniku

Uwierzcie mi nie jest łatwo ....

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:28, 22 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Och fajne zakupy i donicowo już w kolorach

Wczoraj pojechałam do szkółki po mocznik bo mam 3 kompostowniki i kupiłam kolejne brateczki nigdy nie stosowałam , ale syszałam , że przyśpiesza kompostowanie.

Jak nie kupić cudne są

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies