Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:36, 12 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

No to piękne bratowo zawita na Dębowym
Paradise czyli mój kawałek raju 20:27, 12 mar 2019

Do góry
Tylko łuk ucierpiał, nie licząc śmieci na całym podwórku po podróży podwórkowego kosza na śmieci

Myślałem jeszcze nad judaszowcem albo budleją, nie wiem na co się zdecydować

A tutaj kot:

Jak był mały myśleliśmy że to kotka, jak był starszy okazało się ze kocur. Dlatego nie ma imienia, znajomy wpadł na pomysł żeby nazywać go Rudy Kot.
I tak zostało...
Pszczelarnia 20:27, 12 mar 2019

Do góry
Na szybko: choina rachityczna, 2 lata temu kupiona jako łyse krzaczki, zasuszone. Ale się nie poddała. Po tej mokrej zimie i mokrej wiośnie wygląda dobrze. Wspomagaliśmy ją florovitem do zielonych, żelazem i podlewaliśmy w czasie suszy. Choiny bardzo szybko rosną. Teraz trzeba ją jeszcze dogęścić strzyżeniem każdej gałązki.

Samotnia pod lasem 20:26, 12 mar 2019

Do góry
Dziś zainstalowałem pompę głębinową i przetestowałem jej możliwości. Generalnie jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Pompę dobrał mi studniarz, ma być wydajna ale dopasowana do możliwości studni. Pompa ma wydajność 95 l/min i beczkę 200l zapełniła w 2 minuty Przetestowałem też zraszacze ogrodowe, podłączyłem się do swojego "ogrodowego rurociągu" i włączyłem 3 zraszacze do kranów, z czego jeden w odległości ok 70m od pompy i wszystkie chodziły jak trzeba Lustro wody spadło od razu ok 3m (tak przewidział studniarz) i przez pół godziny pompowania na max nie spadło niżej. Teraz tylko wszystko ładnie podłączyć, zakopać i czekać na upały

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:21, 12 mar 2019

Do góry
Dragonko
Ta duza to cebulką premium i malutka z tej malutkiej serii takie sadzonki ciekawa jestem z tych dużych efektu będą duże liatry

Wiejski ogród od zera do milionera 20:19, 12 mar 2019

Do góry
Inna ma nawet tylko jedna galazke. Ciac na dlugosc 40cm mniej wiecej?
Jakies takie drzewka slabe... choc brzoskwinia chyba git, ma fajna korone

Za drzwiami do ogrodu... 19:57, 12 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Przebiśniegi ustawiły się w rządku do wymarszu...
Póki kwitną...,z dedykacją dla Anitki i Abiko...

Fajne wojsko
Za drzwiami do ogrodu... 19:54, 12 mar 2019

Do góry
Dragonka mozna namoczyć na 24 godziny potem posadzić w pojemniczki i wysadzić prosto do gruntu pod koniec marca Ania się nie pogniewa pewnie jak zamieszczę taki sposób na fotkach właśnie rozchodowuję liatry według takiego przepisu zobacz

1)Moczę cebulki tak ok 24 godz
2) Sadzę do pojemniczków

Za drzwiami do ogrodu... 19:53, 12 mar 2019

Do góry
Przebiśniegi ustawiły się w rządku do wymarszu...
Póki kwitną...,z dedykacją dla Anitki i Abiko...
Narodziny ogrodu Eweli 19:38, 12 mar 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Czy ten niebieski jalowiec nie rosnie za blisko jodly? Nie pasuje mi tam cos...

A tu już przycięta. Może trochę za mocno? Ale zobaczymy latem...

Wiejski ogród od zera do milionera 19:33, 12 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetne skarby i bardzo pasujące do stylistyki budynków
A skoro znamy już gust to i ogród fajnie byłoby dopasować stylem do nich
Też sie na fotki nie załapałam, ale obejrzałam teraz, fajne, Ogród Tamaryszka to znany ogród

To takie niuanse. W srodku mamy raczej skandynawsko ale tak, tak. Pomozcie Kochane!
Zaczelam dzis przycinac drzewka iwocowe, ktore wsadzilismy jesienia i nie wiem czy nie za bardzo przycielam a poradzicie prosze jak przyciac czeresnie, zeby miala kilka przewodnikow w przyszlosci? To chyba hiszpanski styl. Teraz wyglada tak:
Wśród brzóz i dębów 19:31, 12 mar 2019

Do góry
Dorotko, Grzesiu, miło, że Wam się podoba. Skarpy najładniej wyglądają w porze kwitnienia szydlastych floksików. Jesienią dużo uroku dają dywaniki z uczepu złocistego, który sam się wysiewa.

Kolejne oznaki wiosny:

Wiosenne porządkowanie i kolejna taczka suchych badyli i liści. Kompostownik pęka w szwach.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:24, 12 mar 2019

Do góry
Zdjęcie poglądowe... Reniu, tnę je co roku mogą mieć z 15 lat lub więcej. Pieniek dość gruby dzięki cięciu fajnie się zagęściły
Wiejski ogród od zera do milionera 19:20, 12 mar 2019

Do góry
DanaR napisał(a)
Super, bardzo się cieszę!

Krzewy wykopywaliśmy 1 kwietnia, miały już liście, wsadzaliśmy chyba 2-3 dni później. Niestety to był czas budowy, więc na szybko kopaliśmy dziury i chyc krzaczory do dołów.... Nie były też przycięte teraz wiem, że mogliśmy zrobić to lepiej, ale to o trzy lata za późno. Może drastyczne cięcie im pomoże?

Mąż poinformowany, będzie duuuży kompostownik

Banieczki poniżej, są trochę większe niż na zdjęciu... Do odmalowania i czyszczenia. Wynalezione na złomie Szukamy jeszcze takich dużych beczek po winie.

Przepraszam za zdjęcia, myślałam, że jak podam z jakiego bloga to będzie ok. Dodałam na Pinterest

Jak tak sobie dłużej myślę, to może te moje rośliny na rabaty z pierwszego wpisu się jakoś sensownie zgrają? Jak myślicie? Oczywiście poza truskawkami...
Świetne skarby i bardzo pasujące do stylistyki budynków
A skoro znamy już gust to i ogród fajnie byłoby dopasować stylem do nich
Też sie na fotki nie załapałam, ale obejrzałam teraz, fajne, Ogród Tamaryszka to znany ogród
Ogród tkany marzeniami 19:20, 12 mar 2019

Do góry
Zdolny jest bardzo i tworzy cudeńka. Bardzo długo nie mogłam dopasować wzoru ogrodzenia. Wszystko wydawało mi się takie "nie moje". U kogoś to jak najbardziej, ale do mnie nie pasowało. I stworzył mi takie cudo. Zdjęcia kiepskie bo na szybko pstryknięte komórką i do tego chyba niechcący sepię włączyłam, ale wzór widać. Każdy listek wyklepywał oddzielnie i każdy płatek kwiatka, a potem te kwiaty składał. Napatrzeć się nie mogłam

Za drzwiami do ogrodu... 19:14, 12 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też

Bogusiu ,część moich cegieł rozbiórkowych z których ułożona jest obwódka rabatki przy ceglanym murku po zimie się po prostu rozsypała(mróz je rozsadził)
Te z których jest murek jakieś lepsze są,albo tak nie nasiąkają jak te przy ziemi. Więc jak masz kupować taką to dobrze pomyśl,bo jak za darmo,to tak nie szkoda Może lepiej zainwestować w jakąś pewniejszą?

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:08, 12 mar 2019

Do góry
sosna Joppi(patyczek w 2012) teraz lekko przycięta z dołu

Wiethorst

Za drzwiami do ogrodu... 18:58, 12 mar 2019

Do góry
Magda była Ciekawa mojego ziołownika...więc oto mój "błazeński" ziołownik!

Jeszcze nie bardzo widać że coś już na nim rośnie,ale będzie do porównania potem

Tu w trakcie obsadzania...,jeszcze też muszę dosiać trawę w narożniku i zadbać o kanciki ,albo czymś obramować,myślę...
Nie będzie idealnie,bo to stare,różniące się od siebie płyty z odzysku!Ale jak zarośnie ziołami,to może nie będzie tak widać nierówności
Za drzwiami do ogrodu... 18:40, 12 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Bogusiu, to takie ścieżki do nikąd...Ciekawe co tam wymodzisz w Tym roku?

Nas i tak łagodnie ten wiatr potraktował,jak czytam co piszą dziewczyny...
Chciałoby się już tego ciepełka...,ale roślinki sobie radzą i mkną do góry
Hiacynty szykują się z kwiatami...mimo że listkom w noski zimno

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też
ogród (nie)Mocy 18:37, 12 mar 2019

Do góry
Coś mnie martwią moje rośliny. Chyba niecierpliwa jestem

Siew był 8 marca, a do dzisiaj stipy ani widu ani słychu. Jedna jeżówka nieśmiało się wychyla z ziemi , i szałwia trójbarwna- wszystkie pojemniki mają już widoczne siewki.

Najbardziej zaskoczyła mnie siana dwa dni temu cynia, tak wygląda dzisiaj:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies