Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 17:48, 12 mar 2019

Doranma napisał(a)
Aniu, teraz każda zieleń cieszy potrójnie ☺☺☺ Nie mam nic przeciw obecnym temperaturom, wszak to marzec, ale mogło by nie wiać tak okrutnie. Pozdrawiam cieplutko ☺☺

Masz rację jesteśmy spragnieni zieleni
Nareszcie wiatr się trochę uspokoił,może jutro będzie już cieplej?
ale na tygodniu to i tak pewnie nie będę miała czasu na ogród,to aby koniec weekend był pogodny.
anpi 18:00, 12 mar 2019

sierotka napisał(a)

O rany jakie śliczne ścieżki Aniu
Teź mam taki plan robienia ścieżek z kamyczków juz wiem skąd czerpać inspirkę; )
Tez mam taką nadzieję że to tylko ten tydzień tej ciężkiej pogody w Polsce ,tyle zniszczeń eh

Bogusiu, to takie ścieżki do nikąd...Ciekawe co tam wymodzisz w Tym roku?

Nas i tak łagodnie ten wiatr potraktował,jak czytam co piszą dziewczyny...
Chciałoby się już tego ciepełka...,ale roślinki sobie radzą i mkną do góry
Hiacynty szykują się z kwiatami...mimo że listkom w noski zimno
anpi 18:05, 12 mar 2019

koliber napisał(a)
U mnie też coraz więcej wiosennych pączków się pokazuje

Już za chwileczkę,już za momencik...
i nie nadążymy im zdjęć robić

anpi 18:30, 12 mar 2019

dana1s napisał(a)
Aniu pięknie wszystko kwitnie w Twoim cudnie wysprzątanym ogrodzie. Uwielbiam Twoje zakątki Idę jeszcze powzdychać!

Oj,jeszcze nie dosprzątany...Ale zdjęcia jakoś kamuflują
Miło mi czytać słowa uwielbienia, choć mój ogród na nie, nie zasługuje w porównaniu do Twojego...raju!!! Do którego ja często wzdycham

sierotka 18:40, 12 mar 2019

anpi napisał(a)

Bogusiu, to takie ścieżki do nikąd...Ciekawe co tam wymodzisz w Tym roku?

Nas i tak łagodnie ten wiatr potraktował,jak czytam co piszą dziewczyny...
Chciałoby się już tego ciepełka...,ale roślinki sobie radzą i mkną do góry
Hiacynty szykują się z kwiatami...mimo że listkom w noski zimno

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też
anpi 18:58, 12 mar 2019

Magda była Ciekawa mojego ziołownika...więc oto mój "błazeński" ziołownik!

Jeszcze nie bardzo widać że coś już na nim rośnie,ale będzie do porównania potem

Tu w trakcie obsadzania...,jeszcze też muszę dosiać trawę w narożniku i zadbać o kanciki ,albo czymś obramować,myślę...
Nie będzie idealnie,bo to stare,różniące się od siebie płyty z odzysku!Ale jak zarośnie ziołami,to może nie będzie tak widać nierówności
Dragonka 19:10, 12 mar 2019

Aniu, widać, że wiosenna energia już Cię niesie To chyba najbardziej wyczekiwana pora roku..Ciekawy pomysł na ziołownik, jak zakwitną już w nim te wszystkie ziółka, to będzie wyglądać czadowo

Wyczytałam na wcześniejszych stronach, że posadziłaś w doniczki cebulki liatr? Bo tak się składa, ze tez kupiłam i nie wiem co z nimi zrobić.. A można je sadzić już prosto do gruntu czy raczej nie?
anpi 19:14, 12 mar 2019

sierotka napisał(a)

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też

Bogusiu ,część moich cegieł rozbiórkowych z których ułożona jest obwódka rabatki przy ceglanym murku po zimie się po prostu rozsypała(mróz je rozsadził)
Te z których jest murek jakieś lepsze są,albo tak nie nasiąkają jak te przy ziemi. Więc jak masz kupować taką to dobrze pomyśl,bo jak za darmo,to tak nie szkoda Może lepiej zainwestować w jakąś pewniejszą?

anpi 19:26, 12 mar 2019

Dragonka napisał(a)
Aniu, widać, że wiosenna energia już Cię niesie To chyba najbardziej wyczekiwana pora roku..Ciekawy pomysł na ziołownik, jak zakwitną już w nim te wszystkie ziółka, to będzie wyglądać czadowo

Wyczytałam na wcześniejszych stronach, że posadziłaś w doniczki cebulki liatr? Bo tak się składa, ze tez kupiłam i nie wiem co z nimi zrobić.. A można je sadzić już prosto do gruntu czy raczej nie?

Myślę ,że można już prosto do gruntu wsadzić cebulki,przecież one zimujące sąNiebezpiecznie byłoby sadzić już takie podpędzone w ciepłym pomieszczeniu cebulki które puściły już listki,bo jeszcze za zimno,nocą może być przymrozek.A w ziemi będą czekały na dogodną dla siebie temperaturę.Ja posadziłam w doniczki które stoją na dworze,więc myślę że nie ruszą też za szybko.Muszę poczekać aż dobrze wyjdą wszystkie byliny na rabatach ,bo sadząc litry teraz mogłabym coś uszkodzić kopiąc dołki ,bo nie wszystko widać
sierotka 19:44, 12 mar 2019

Aniu dzięki tak to prawda hm a chciałam starocie to trzeba kupić nową i postrzeć; ) u EMUsia "zawał"

gotowy