Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 19:53, 12 mar 2019

Przebiśniegi ustawiły się w rządku do wymarszu...
Póki kwitną...,z dedykacją dla Anitki i Abiko...
sierotka 19:54, 12 mar 2019

Dragonka mozna namoczyć na 24 godziny potem posadzić w pojemniczki i wysadzić prosto do gruntu pod koniec marca Ania się nie pogniewa pewnie jak zamieszczę taki sposób na fotkach właśnie rozchodowuję liatry według takiego przepisu zobacz

1)Moczę cebulki tak ok 24 godz
2) Sadzę do pojemniczków

Kociamama 19:57, 12 mar 2019

anpi napisał(a)
Przebiśniegi ustawiły się w rządku do wymarszu...
Póki kwitną...,z dedykacją dla Anitki i Abiko...

Fajne wojsko
sierotka 19:57, 12 mar 2019

Teraz Aniu doczytałam Twoje rady masz rację z tym szokiem termicznym
A ja je będę hartować wynoszac na balkon na parę godzin i powinny dać potem rade a posadzę pod koniEC marca
Ale do gruntu tez spokojnie można na nich pisze czas sadzenia marzec - kwiecień
Foteczki wykasuję Aniu
anpi 20:05, 12 mar 2019

Możesz zostawić Bogusiu fotki, może komuś się przydadzą ,kto che podpędzić liatry
sierotka 20:08, 12 mar 2019

Ja tez pierwszy raz tak będę sadzić ale sadzonki w ub roku kupiłam juz w lutym tylko to wnoszenie na balkon było trochę dreptusiania
Dragonka 20:10, 12 mar 2019

sierotka napisał(a)
Dragonka mozna namoczyć na 24 godziny potem posadzić w pojemniczki i wysadzić prosto do gruntu pod koniec marca Ania się nie pogniewa pewnie jak zamieszczę taki sposób na fotkach właśnie rozchodowuję liatry według takiego przepisu zobacz

1)Moczę cebulki tak ok 24 godz
2) Sadzę do pojemniczków

Dziękuję Sierotko Teraz to nawet i ja zrozumiałam..ale nie pogniewasz się jak jeszcze dopytam? Cebulki wsadzasz do jednej doniczki pojedynczo czy po więcej? Te zielone 'kłoski' wyszły z jednej cebulki?
Dragonka 20:12, 12 mar 2019

anpi napisał(a)

Myślę ,że można już prosto do gruntu wsadzić cebulki,przecież one zimujące sąNiebezpiecznie byłoby sadzić już takie podpędzone w ciepłym pomieszczeniu cebulki które puściły już listki,bo jeszcze za zimno,nocą może być przymrozek.A w ziemi będą czekały na dogodną dla siebie temperaturę.Ja posadziłam w doniczki które stoją na dworze,więc myślę że nie ruszą też za szybko.Muszę poczekać aż dobrze wyjdą wszystkie byliny na rabatach ,bo sadząc litry teraz mogłabym coś uszkodzić kopiąc dołki ,bo nie wszystko widać
Aniu, a czy też moczyć trzeba przed wsadzeniem do gruntu? dziewczyny, ja przepraszam, ze komplikuję ciągle proste sprawy ale ciekawam bardzo
sierotka 20:17, 12 mar 2019

Dragonka napisał(a)

Dziękuję Sierotko Teraz to nawet i ja zrozumiałam..ale nie pogniewasz się jak jeszcze dopytam? Cebulki wsadzasz do jednej doniczki pojedynczo czy po więcej? Te zielone 'kłoski' wyszły z jednej cebulki?
[/quote

Pojedynczo Dragonka ta duza kepka z hednej cebulki ciekawa sprawa bo to z malutkich takich mocno wysuszonych ale teraz kupiłam tez duże premium nawet nie wiedziałam że aż tak duże tez są
sierotka 20:22, 12 mar 2019

Dragonko by Ani tu nie bałaganić; ) zobacz u mnie na wątku cebulki