Aniu bardzo lubię mgłę, ale wczoraj cały dzień był od tego bardzo ponury. Jednak już wolałam ta mgłę niż to co dzisiaj zobaczyłam za oknem...
Tak, juz jest zdecydowanie lepiej. Od rana sprzątam, piorę i gotuję. Mam takie zaległości, że głowa mała...
Buziaki!
Kiedyś robiłam tartę z kwiatem dyni, ale nie bardzo był widocznytrochę ją za mocno przypiekłam
A kwiaty to można też z różnych warzyw i owoców wyczarować
Nawet z resztek do wyrzucenia...( jak się ma w głowie same kwiatki)
Agnieszka .....ja też ciągle próbuję od nowa z domowymi ....większość,które teraz pokazywałam to nowe nabytki ....a to w B...się skusiłam ,to w I...
storczyki rosną mi tylko na jednym zachodnim oknie ,kaktusy i inne kaktusopodobne na południowym ,a tą nową postawiłam na komodzie razem z paprotkami ....nie wiem czy uda mi się ją utrzymać ,jak ona taka wymagająca .....muszę zapamietać o tej wilgotności ciągłej ...ale jest piękna
a tymczasem spowrotem zima
a jak w Jurajskim ?...lecę na zwiady
Po świętach miałam ogromną przyjemność wykonywać makramę na targi dla pewnej niezwykle uzdolnionej florystki ślubnej... to się pochwalę (Zdjęcia nie moje... zapożyczone z internetu)
Dorka dzisiaj ładniejsze ,bo biało się zrobiło ....wolę teraz zimę niż w marcu ,czy kwietniu
a hiacynty pachną niesamowicie ....aż czasami za bardzo ...ale ja akurat lubię ten zapach
A w sobotę gdyby nie smog pieknie słonko zachodziło i było ogromne
zdjęcia sa po kolei i choć wydaje się, że to wschód słońca, to ja się przemieszczałam w górę, nie ono
Też myślę, że moja chryzantemka się rozrośnie. A dziś rano przywitało mnie słońce, ale wkrótce po porannym spacerze nadciągnęły chmury, i teraz go nie widać. A tak ładnie było!
Irenko dziękuję.Maczki byly.ciekawa jestem czy mi się wysieją chociaż trochę.
Róze są.Trochę w tym minionym roku chorowały.
a wiesz, ja nigdy róz nie ukorzeniaąłm .Nie wiem czy umiałabym to zrobić.
Dziękuję za pozytywne słowa.
Jak się znajdą zguby makowe.To na pewno już zbiorę nasionka.ok.