Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

kasiek 07:49, 12 mar 2019

Wianek obłędny! Krokusiki swietnie wygladaja w trawkach - ja mam tak z granatowymi - białe delikatniejsze
frezja 09:02, 12 mar 2019

Wianki mistrzostwo...ale, jakżeby inaczej..
Katarzyna13 09:06, 12 mar 2019

Danusiu wianek cudny!Jak zawsze umiesz nas zaskoczyć! Czytam teraz posty na formum i przerażają mnie zdjęcia połamanych szklarni w ogrodach. Cieszę się że twoja stoi cała. Udanego wypoczynku w Londynie. Z niecierpliwością czekam na relację z wycieczki. Pozdrawiam.
gdzie_idziesz 09:16, 12 mar 2019

Jaki piękny ten wianek. Zakochałam się w nim.
Szkoda, że mieszkam tak daleko - przyjechałabym do Twojej Anglii, byś mogła pracować moimi rękami. Ten ogród jest tak cudowny, że praca w nim, dla pasjonata to czysta przyjemność. Pomimo wysiłku.
Też zrobiłam wianek, z kwiatkami jabłoni. Niestety wiatr z drzwi go zwiał i czeka na lepszą aurę.
Zalanie przetrwały krokusy fioletowe. Żółte, moje ulubione padły. I jeden irysek. Kwitnie pięknie na pustej jeszcze rabatce.
Tulipany i czosnki też przetrwały gdzieniegdzie, są mizerne i raczej na pewno nie zakwitną. Zastanawiam się, czy późną wiosną je wykopać.
Piwonie też gdzieniegdzie puszczają pędy, ale pojedyncze, większość karp jest przegniła.
mira 09:48, 12 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Połamało mi wydelikacone kwiaty narcyzów, coś tam się przewróciło, coś pofrunęło, konewka spadła ze stołu pomimo ze nakładłam do niej kamieni. Ale nie jest źle.

Pokazały się iryski

A ja właśnie myślałam o Twojej szklarni.

Mam znów fazę na iryski - cudowny ten kolor.
Kiedyś posadziłam i coś mnie nie zainteresowały a teraz posadziłam w słonecznym miejscu i takie właśnie lubią i są piękne.

Wianek na bogato że jej
Balea 09:55, 12 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Krokusy się pozamykały od wiatru

Pieknie.
Sezon sie zaczyna, juz sie nie moge doczekac na nastepne projekty w twojej Angli

A co to za trawa? czy to stipa ponytails? Bedziesz ja za niedlugo opcinac?

basia3012 10:36, 12 mar 2019

Danusiu, u nas zimno więc nie za bardzo można grzebać w ziemi. Ale w domu jak najbardziej i dlatego wczoraj wiłam wianki. Nawet zaraz wstawię zdjęcia. Ale jak zobaczyłam Twój wianek to już wiem, że muszę do moich dołożyć kwiatków. Może w weekend to zrobię. Twój wianek jest piękny, wiosenno-letni, elegancki. Bardzo mi się podoba. Masz talent kobieto, wyczucie kolorów. Nie za dużo, nie za mało. Akurat.
Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 10:51, 12 mar 2019

No i Się doczekałaś irysków Mira dobrze zauważyła, one kochaja słoneczne miejsca. Mam w donicy pod warsztatem na dwóch różnych poziomach, i niby wystawa ta sama, ale kąt padania promieni jednak inny i jeden poziom kwitnie w stosunku do drugiego z przesunięciem całego tygodnia.
inka74 11:47, 12 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Wianek wisi

wianek bajeczny, wow. Przyszłam zapytać o nawożenie ciemierników a utkwiłam na nim i ciężko się oderwać...
Joku 12:38, 12 mar 2019

Dzięki Tobie zakochałam się w ciemnoczerwonym, burgundowym kolorze. Ale nadal bardzo lubię poprzedni zestaw limonkowo - niebieski z domieszką różu.