Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Milka 07:23, 12 mar 2019

Ja widzę oczar
Anda 07:38, 12 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Robi się. Znowu ciekawa lektura od Ciebie.

Poszły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 09:52, 12 mar 2019

Dziękuję.
Poppy 11:43, 12 mar 2019

Ewo, slicznie u Ciebie przedwiosnie. Dawno nie slyszalam, by ktos uzywal tej nazwy
Co do por roku, to jak bylam mala to bylo ich 6, wg serii ksiazek M Kownackiej, Razem ze slonkiem. Najbardziej nie lubilam Szarugi Jesiennej

Ewo, mialam pytac o kolor rozy Alfred Carriere. Jaki on jest? Bialokremowy? Czy wpada wyraznie w roz? Bo sie zastanawiam, czy to zalezy od pogody i warunkow czy po prostu od podkladki. W mojej okolicy te roze sa b rozowe, co mi sie srednio podoba, ale nawet w centrum ogrodniczym tez takie odcien maja. Bo widywalam ja wczesniej bardziej w kremie, i taka chyba najbardziej mi sie podoba.
mirkaka 11:44, 12 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
I dla Gabrysi oczar, tak go widzę z progu domu. Jak przekwita, jaśnieje.

Nie widzimy nierozgarniętych kupek kup. Nie mam czasu.

Ewa, tak dużo dajesz obornika? co roku? wszędzie? Obornik świeży czy przekompostowany? Ale zasypałam Cię pytaniami
Pszczelarnia 12:14, 12 mar 2019

Poppy napisał(a)
Ewo, slicznie u Ciebie przedwiosnie. Dawno nie slyszalam, by ktos uzywal tej nazwy
Co do por roku, to jak bylam mala to bylo ich 6, wg serii ksiazek M Kownackiej, Razem ze slonkiem. Najbardziej nie lubilam Szarugi Jesiennej

Ewo, mialam pytac o kolor rozy Alfred Carriere. Jaki on jest? Bialokremowy? Czy wpada wyraznie w roz? Bo sie zastanawiam, czy to zalezy od pogody i warunkow czy po prostu od podkladki. W mojej okolicy te roze sa b rozowe, co mi sie srednio podoba, ale nawet w centrum ogrodniczym tez takie odcien maja. Bo widywalam ja wczesniej bardziej w kremie, i taka chyba najbardziej mi sie podoba.

Jak się kocha przedwiośnie, to chciałoby się je mieć tak długo jak u Was na Wyspach. I z takimi samymi roślinami.

U mnie ona jest białokremowa. Ale ta biel jest jak papier (nie przeźroczysty papier pergaminowy tylko taki papier troszkę śniadaniowy). Ona niby jest kremowa ale ja widzę tam taką ciekawą papierową biel.
Widziałam tę róże w a. ogrodach (w 3, dodam skrupulatnie) i nie była różowa. Zawsze taka papierowa albo z kremowym rumieńcem. Poszukam dokładniejszych zdjęć.
Pszczelarnia 12:18, 12 mar 2019

mirkaka napisał(a)

Ewa, tak dużo dajesz obornika? co roku? wszędzie? Obornik świeży czy przekompostowany? Ale zasypałam Cię pytaniami

Co trzy lata wszędzie. To jest już przekompostowany obornik jak próchnica (słomy prawie nie widać a było jej trochę). To nie jest dużo - jak się rozgarnie dookoła to powstanie tylko ściółka.

Czasami w zimie (na początku grudnia) zdarza mi się dawać taki świeższy ale teraz już za późno na niego.

Pszczelarnia 12:23, 12 mar 2019

Anda napisał(a)

Poszły

I przyszły.
Z okazji ciemiernikowej fascynacji eM. posłany po drabinę do sklepu, z czym wraca?

sylwia_slomc... 12:59, 12 mar 2019

Wyściskaj Go z całych sił piękna drabina
Katarzyna13 13:06, 12 mar 2019

To ci się Emuś trafił! Śliczna ta ciemiernikowa drabina. Pozdrawiam