Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 04 maj 2014

Do góry
Cieszę się, że u Ciebie na plusie Ja za 10 min dotrę do domu obejrzeć czy wszystko ok
A miało być tak pięknie.... 20:07, 04 maj 2014

Do góry
China jeszcze podrosną Tulipany masz zachwycające, a żurawek nie chwalę bo wiesz że zazdroszczę...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:06, 04 maj 2014

Do góry
Sebek to duma ogrodowiska, więc matura będzie zdana super! Sebek pamiętaj na maturze, że wszyscy jesteśmy z Toba
Kondziowy ogrod cz II 20:05, 04 maj 2014

Do góry
Kurnik stylowy!!! Będziesz kury na opuchlaki wypożyczał?
Co z tym ogródeczkiem począć 20:04, 04 maj 2014

Do góry
Heloł wypoczęlaś?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:02, 04 maj 2014

Do góry
Karola tylko uporządkować nasadzenia, nie musisz nic rozwalć. Działaj plamami
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:59, 04 maj 2014

Do góry
Świetny prostokąt żwirowy z kulkami!
Ogródek Anity 19:56, 04 maj 2014

Do góry
Alinka z ogrodu pod klasztorem pisała, że dla kwitnienia roślin niezbedny jest florowit a dla liści azofoska (dużo azotu, który ma wpływ na intensywny przyrost liści). Dlatego ja teraz drugie nawozenie za wyjątkiem kawasolubych zrobię florovitem a kwaśne magicznymi siłami.

Mój klon chyba się nie reanimuje po przymrozkach...
Sofijka w ogrodzie 19:52, 04 maj 2014

Do góry
Fajne posadziłaś żurawki. Za sprawą Danusi polubilam ten kolorowy akcent w ogrodzie. Mimo że opuchlaki mi je podżerają ciągle dosadzam nowe...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:50, 04 maj 2014

Do góry
Małgosiu jak po przymrozkach?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:48, 04 maj 2014

Do góry
Szkoda kwiatów z powodu mrozów... Chyba jednak taki los ogrodnika. Ja specjalistką od róż nie jestem ale wygląda mi to na przemrożenie a rok temu na pleś od nadmiernych opadów. Czy nie dzialo się tak z pąkami po ulewnych deszczach?
Ania i róże i cała reszta :) 19:44, 04 maj 2014

Do góry
A ja czekam na efekt rewolucji. Jak ciebie znam poradzisz sobie z tym świetnie. Izy ściana byłaby dla mnie inspiracją
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:36, 04 maj 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko, ja dwa lata z rzędu stosowałem POLYSECT na róże i kalinę, bo też było pełno mszyc. W zeszłym roku nic i nie było żadnych szkodników. W tym roku już widzę, że wracają, bo na bluszczu są. Na szczęście to tak małe ilości, że mogę odciąć gałązkę i się ich pozbyć. Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś problemy z bukiem, mimo zastosowania Promanalu, to polecam ten środek.

Zatanawiam się nad lancą doglebową z kohinorem aby zadzialać systemicznie... Bardzo to slużyło mojemu ogrodowi dwa lata temu. W tym roku wiosenne dzialanie przespałam.
Ostatecznie mszyc pozbyłam się mospilanem.. W tym roku na razie spokój dzieki promanalowi. Nie liczę bukszpanów kupowanych wiosną w marketach, bo to dziadostwo się już namnożyło. Distały jednak po oczach Sprawdzę czy podzialało
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 04 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko wszystko po nocy dobrze, świeci słonko i jest +13 st., przeczytałam o bukach na moim nigdy nie zauważyłam paskudztwa, ale będę się przyglądać, po zimie wypadło mi 6 białych lawend, zostały wymienione na inne pozdrówka

Aniu lawenda zatem do wymiany, ile można czekać? A buki zobaczymy, ja słyszalam z wielu źródel, że mszyce je lubią. Kupiłam tak oblepionego mszycami ze szkółki tricolor, że w źyciu coś takiego nie widziałam. Buk był jednak tak piekny, źe mu się mimo mszyc oprzeć nie mogłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 04 maj 2014

Do góry
Zimnica okrutna, oby do ocieplenia. Weekend z Tercią już skończyłaś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:26, 04 maj 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

moje już listki wypuściły ... mam dwa rodzaje ... podejrzewam, że te co sobie jeszcze u Ciebie śpią to te z kubików bo viva raczej nie robi takich numerów ...
po którejś zimie właśnie ten drugi (bez nazwy ) rodzaj też mi nie ruszył wiosną po przycięciu ... ale przypadkiem zakopała mi się w ziemi gałązka z krzaczka obok i ku mojemu zdziwieniu - ale i radości - z tej gałązki wyrósł gigantyczny krzak ... faktem jest, że ta odmiana się eliminuje częściowo po zimie ... dlaczego nie wiem ... dwa krzaki obok siebie ... brak podjadacza a jeden żyje drugi się odmeldowuje ...

Madżen w zeszłym roku eksperymentalnie bez ukorzeniacza i większych ceregieli ścięte czubki z lawendy wetknęłam w ziemię (kilka małych doniczek) ... jesienią sobie o nich przypomniałam (zapomniana lawenda jest jedyną chyba wdzięczną rośliną ) i nie licząc na wiele wsadziłam w glebę ... teraz mam absosmerfnie cudne 12 krzaczorków rokujących więcej niż nadzieję ...

trudno chcą wypadać po zimie voila niech sobie wypadają ... wystarczy uzbroić się w młódki własnego chowu ... w jednym z programów "gardener's ... " pani (TA pani nie pomnę nazwiska) pokazywała robienie takich młódek i jak mówiła o rocznym ukorzenianiu to sobie pomyslałam "o nieee" ... okazuje się możliwe nawet bez większego wysiłku ...

Madżenko zdjęcia wstawiłam u mnie

Izo moim ewidentnie coś w zimowaniu przeszkadza. Zima była łagodna i sucha i kolejne zdechły... Muszę sprawdzić czy je coś nie podgryza, tulipany w tym miejscu tez mi umierały, więć podejrzewam nadmiar wody. Jak znajdę chwilkę czasu dobiorę się im do korzeni, zakupię piasek i zrobię rabatę od nowa, bo przecież co roku po 10 lawend nie może wypadać... W innym miescu rosna bez problemu...
Ogród z platanem. 19:17, 04 maj 2014

Do góry
Poproszę o dokładną nazwę hakone bo mam na nią koncepcję a moje nie rosną..... Jakie lubia wymagania. Czy mogą miec mokro i cieniście?
Ogród do odświeżenia 19:14, 04 maj 2014

Do góry
Ależ wypiękniał ogród, a żywopłot tujowy wzorcowy!
Moja codzienność - ogród Oli 19:12, 04 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

hehehe... a ja dalej nie widziałam Twoich skrzynek kukurydzianych... ślepam?

Olu pozdrawiam!

I nikt ich poza M nie zobaczy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:09, 04 maj 2014

Do góry
Iza pytałaś się kiedy ciąć graby. Teraz nie, czekamy do końca maja. Buki można ciąć, zamierzam moje swieże nabytki w tym tygodniu wyrównać i poprzycinać.
Ciekawa jestem efektów rozpinania grabów przy tarasie.
Wielkie dzięki za info o lawendzie. Moja się całkiem dobrze rozsiewa więć te krzaczki ktore wypadły pozamieniam. Coś jednak jej w tym miejscu nie pasuje... Muszę sprawdzić czy nie ma w korzeniach za dużo wody
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies