Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 09:50, 04 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Iza pytałaś u mnie o przypinanie gałązek.... ja przypinam spinkami ogrodniczymi - on są podobne to zapinek z worków do pieczenia kuraków ... wiem, że mosze brzmi makabrycznie, ale są prafie identiko. Łatwo je po roku, dwóch przepiąć na luźniejsze oczko. Kupiłam w Auchan paczka- 100szt. za 4,6 pln. Do całkiem cieniuchnych gałązek używam drucika w koszulce.

Pieknie i kfadratowo.... ufielbiam już twój łan niezapominajowo-tulipkowy... prze-pię-kny!!!
Pamietasz co to za różowe tulipki? To andżele?
Buźka majófkowa

dziękujemy ... za pięknie i kfadratowo ...
mamy dobre wzorce ... Aga pewnie nie dojrzałabym do formowania grabów wzdłuż tarasu w parawan gdyby nie Wasze buczki i ta misterna konstrukcja ... są już kantówki z nawierconymi haczykami ... są już te "coś" na linki (te "coś" to Adamo kupił inne i ależ było ajwaju ! ..., że nie takie ... że kiszka bo Aggga to ma inne ... ) ... linki nie ma bo żon kreatywnie kupił coś innego zielonego ... ajwaj po raz drugi ale chyba ochłonęłam i zaakceptuje tę jego wersję ...
zapinek poszukamy ... Auchan 'a to u nas raczej nie ma ale muszą być w OBI ... czy innych takich
buziak
Konstancja30 09:52, 04 maj 2014

AniaDS napisał(a)
Mogłabym się z Tobą Kochana zamienić ogródkami... Z moim też zrobiłabyś od ręki coś pięknego, jak u siebie

ojjjjjjj ... bardzo chętnie się godzę na te fantastyczne róże u Ciebie ... Aniu u Ciebie jest o wiele piękniej a potffforki do przerobienia mamy obie ... i to z tej samej puszki Pandory rzec by się chciało ...
popcorn 10:00, 04 maj 2014

Izo, pięknieje u Ciebie! Za cokolwiek się nie weźmiesz, cudna wychodzą! podglądam tworzenie nowych rabat w przedogródku
pozdrawiam!
k.
Madzenka 19:09, 04 maj 2014

Iza pytałaś się kiedy ciąć graby. Teraz nie, czekamy do końca maja. Buki można ciąć, zamierzam moje swieże nabytki w tym tygodniu wyrównać i poprzycinać.
Ciekawa jestem efektów rozpinania grabów przy tarasie.
Wielkie dzięki za info o lawendzie. Moja się całkiem dobrze rozsiewa więć te krzaczki ktore wypadły pozamieniam. Coś jednak jej w tym miejscu nie pasuje... Muszę sprawdzić czy nie ma w korzeniach za dużo wody
admete 20:03, 04 maj 2014

Iza nadrobiłam szczegółowo wszyściutko
Ale zmiany !!!!
Fala dla trawki

Tiulipy cudne, a z tymi niezapominajkami - brawo świetne zestawienie.
Mogłabym wymieniać bez końca.

Najbardziej mi się podoba to że macie plan(wiem że będzie się zmieniać )
ale z taką dokładną konsekwencją go realizujecie !!!!
Ja takiego nie mam i boję dlatego trochę tych żywiołowych decyzji które będe musiała niedługo podejmować, boję się że będą pochopne a potem przez to będzie mnie czekać dużo zmian i przesadzania roślin......no ale to wszystko wyjdzie w praniu i musze mieć nadzieję że nie będzie tak źle.

Buziole i fajnie że się dziś spotkałyśmy wirtualnie :hug:

admete 20:05, 04 maj 2014

Ps Jak diabli zazdroszczę Ci ceglanej ściany - jest tak fotogeniczna i nadaje klimatu całemu ogrodowi!!!
Upchnęłabym gdzieś taką - ale czy nie będzie wyglądać sztucznie? .
Myślałam już kiedyś o warzywniku..............poruszę ten temat kiedyś u mnie
I skąd wytrzasnę cegłę?
beta 21:33, 04 maj 2014

podglądam...jest rewelacyjnie...muszę też takie betonowe obrzeża między rabatą a trawą sobie zamontować....a metamorfoza tej ściany powala....to wręcz niemożliwe....chylę czoła
Kuklik 21:57, 04 maj 2014

Cegła, niezapominajki i wielka wyobraźnia... będzie piękny ogród
Majowe buziaki, Izuś
malkul 14:39, 05 maj 2014

ja też sporo ukorzeniłam tej lawendy viva z cięcia w ziemię i około 90% się ukorzeniło
Mala_Mi 22:32, 05 maj 2014

A ja mam Viva z Obi dzięki Agacie