Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Bogdzia 19:41, 04 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ja też

I ja tez.
Madzenka 19:56, 04 maj 2014

Alinka z ogrodu pod klasztorem pisała, że dla kwitnienia roślin niezbedny jest florowit a dla liści azofoska (dużo azotu, który ma wpływ na intensywny przyrost liści). Dlatego ja teraz drugie nawozenie za wyjątkiem kawasolubych zrobię florovitem a kwaśne magicznymi siłami.

Mój klon chyba się nie reanimuje po przymrozkach...
Nikita 20:15, 04 maj 2014

Anitko, ale się napracowaliście, kawał dobrej roboty wykonaliście. Oczami wyobraźni już widzę…upalny dzień i poobiednia sjesta w gąszczu wypoczynkowym…..tylko pozazdrościć!!!!

Czekam na kolejną sesję zdjęciową nowej rabatki...już z roślinkami.
Margarete 00:08, 05 maj 2014

No własnie, dawaj fotki z posadzonymi roslinami, ciekawi mnie jak to teraz juz wygląda.
Ja u siebie przykrywam wrazliwe rosliny juz druga noc z rzędu, sasiedzi z bloku obok którego okna i wejscia wychodża na mój ogród patrza na mnie dziwnie......prawie tak samo dziwnie jak wtedy gdy widzą mnie fotografująca rosliny.....co 10 dni te same.
Anita1978 07:08, 05 maj 2014

Julka
No różnice są między regionami....u ciebie to chyba masz szanse na klony palmowe i japońskie! U mnie średnio sie udają......i tem przymrozek.....zobaczymy.....pozdrówka.....
Anita1978 07:18, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Alinka z ogrodu pod klasztorem pisała, że dla kwitnienia roślin niezbedny jest florowit a dla liści azofoska (dużo azotu, który ma wpływ na intensywny przyrost liści). Dlatego ja teraz drugie nawozenie za wyjątkiem kawasolubych zrobię florovitem a kwaśne magicznymi siłami.

Mój klon chyba się nie reanimuje po przymrozkach...

No to może te klony azofoską???
U mnie dzisiaj był przymrozek, co z klonami? Jeszce nie myśle.....poprzedniej nocy okryłam je i trochę ucierpiały....może źle okryłam?....wieczorem je zmoczyłam ( podobno to pomaga?) a teraz widzę przymrozek.....zobaczę później co z nimi....ale u ciebie cieplej ty masz większe szanse na klony
Pozdrówka
Anita1978 07:24, 05 maj 2014

Magda
Małgoś
Bozenko
Jeśli chodzi o nową rabatę to zabrakło mi jednej hortensji i 3 żurawek, dzisiaj dokupię, dosadzę i pokaże wtedy fotki
A mina ludzi patrzących na nasze poczynania ogrodowe faktycznie czasem bezcenna!
Ale nie ma co sie przejmować, wczoraj w tv mówili, że hortiterapia (ogrodoterapia) lepsz niż sanatorium!!!! Czyli jak sobie pokopiemy, powyrywamy chwasty, ponosimy,pokosimy, posadzimy to lepsze niż wczasy w Ciechocinku! i za free
Mój M w sobotę jak lało to nie mógł sobie miejsca znaleźć w chałupie! A wczoraj szalał w ogrodzie jak pies z łańcucha spusczony! Nawet kamyki z oczka płukał! jedyny minus, to że wieczorem zasypia kamiennym snem po takim dotlenieniu i chrapie niemiłosiernie!!!
jotka 07:33, 05 maj 2014

Też uważam, że ogrodoterapia najlepsza dla naszej psychiki i ciała (byle nie przesadzić).
Na szczęście wiele osob to wie, a i moda zmierza w tym kierunku.
A swojego M. przetocz na boczek i po chrapaniu
Anita1978 07:36, 05 maj 2014

Jolu
No święta racja!
A M chrapie w każdej pozycji.....na szczęście ma inne zalety , choć to chrapanie czasem mnie dobija, bo ja mam "płytki" sen....
Pozdrowka
Bogdzia 08:31, 05 maj 2014

Ciekawa jestem Twojego klonika tego jasno zielonego bo on taki delikatny.Miłego dnia.