Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:38, 30 maj 2013

Do góry
Julita macham wzajemnie

Madżen do posadzenia tylko 4 powojniki i 20 trawek (czekają w doniczkach już 3 tyg.na swoją kolej). Ale ile ciachania i chwastowania... Byle nie padało. Buziak

Polinka baaardzo dziekuję za namiar - przyda się na 100%
Pszczelarnia 13:57, 29 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Fajne zdjęcie - i Ty na nim, taka zamyślona i nie bardzo wiadomo - zadowolona z efektu pracy, czy nie

Det-nięta. Aga, młotem widocznym wyżej umocowałam 20 palików (wys. palika 60 cm, wystaje nad ziemię ok. 25 cm, czyli 35 cm musiałam wbić w skarpę, czasami trafiałam na kamienie wielkie, więc obok raz jeszcze tłukłam). Sąsiad zza rzeki podglądał, cały czas asystował wzrokowo. No widoczek piękny. Baba pracuje widok przyjemny.
Ogród w lesie 13:49, 29 maj 2013

Do góry
Bożesz Ty mój, jakie tu plany i zmiany!!! Ev ma tysiąc pomysłów na minutę, co jeden to fajniejszy No i jak Ty siem teraz zdecydujesz? Może jak planik powstanie, będzie łatwiej. Ja też wolę wszystko wyrysowane czarno na białym, a najlepiej na kolorowym Będę zaglądać i podglądać
Kopytnikiem zachwyciłam się ostatnio we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym. Lubi cień, więc w sam raz do Twojego lasu, niestety nie dla mnie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:37, 29 maj 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Wieloszka, zaczęłam czytać twój ogród od samego początku, od Adama i Ewy, jak to mówią w moich stronach. Marzy mi się taki porządeczek i żelazna konsekwencja, byłaby to miła odmiana od mojego chaosu.
Pozdrawiam i pędzę czytać o Twoich dalszych zmaganiach.

Grabulko, dawno nie byłam u Ciebie - co za niedopatrzenie! Idę pospacerować po Twoim lesie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:35, 29 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

jasne .... jeśli tylko będą to dam Ci znać .... Ile ich potrzebujesz ??? będę miała okazję Ci je dostarczyć

Zależy od ceny... z 8 sztuk. O okazji już jaskółki doniosły
Pszczelarnia 13:32, 29 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Fajne zdjęcie - i Ty na nim, taka zamyślona i nie bardzo wiadomo - zadowolona z efektu pracy, czy nie
Ogród Dominiki 12:18, 29 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To od dziś będzie mój sposób na ogrodowego doła

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:11, 29 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

U nas same malutkie. Moje źródło dużych kul (sprzed 2 lat) wyschło niestety Na giełdzie wrocławskiej też nie ma. Może jesienią popytam o kopane z gruntu. Będziemy się informować wzajemnie

jasne .... jeśli tylko będą to dam Ci znać .... Ile ich potrzebujesz ??? będę miała okazję Ci je dostarczyć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:10, 29 maj 2013

Do góry
Wieloszka, zaczęłam czytać twój ogród od samego początku, od Adama i Ewy, jak to mówią w moich stronach. Marzy mi się taki porządeczek i żelazna konsekwencja, byłaby to miła odmiana od mojego chaosu.
Pozdrawiam i pędzę czytać o Twoich dalszych zmaganiach.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 29 maj 2013

Do góry
Dzięki za opinię - potwierdza się to co mówią inni na temat tych trawek. Carexy kupię na rabaty, a stipy ewentualnie do donic.
Buziak
Ogród Dominiki 08:35, 29 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Idealne to są ogrody tylko na zdjęciach. I cudze.

To od dziś będzie mój sposób na ogrodowego doła
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:30, 29 maj 2013

Do góry
Oszszsz jak pięknie u Ciebie! Dobrze, że te graby wymieniłaś - one ze swoją niedoskonałością były denerwujące w takim idealnym ogrodzie Też jestem za swobodą dla Tricolora.
Udanego weekendu jeśli będzie dla Ciebie długi Dla mnie jest, ale lista do zrobienia w ogrodzie mega długa, więc pewnie i tak czas niemiłosiernie szybko zleci Buziak!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:28, 28 maj 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Wieloszka albo Kwiat Holandii....tam gdzieś to pisałaś bo akurat dziś czytałam a monika właśnie go wsadziła,...

O tak, to było u Moniki. Dzięki za przypomnienie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:18, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
U nas w niedzielę pogoda była beznadziejna Chwilami wyglądało słońce, ale wiało straszliwie, tak jak rok temu na komunii. Dobrze, że Wam się impreza udała, a mały komunista to słodkie ciacho
Aga to nam się udało bo w sobote i poniedziałek lało, a w niedzielę pogoda jak marzenie
Ogród do odświeżenia 21:37, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale piękna panorama
A z różami (oprócz tego co napisała Madżenka) bardzo ładnie wygląda lawenda (ale to już pewnie wiesz) i czyściec wełnisty. Widziałam takie połączenie we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym.

Dzięki Aga...lawenda będzie...tylko przy innych różyczkach...czyściec wełnisty, powiadasz? wiesz, że nie przyszłoby mi do głowy? mam go u siebie, ale wcześniej bym rozpatrywała rogownicę niż jego....no nie wiem...dzięki za podpowiedź, musiałabym to zobaczyć
Ogród Dominiki 20:36, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zdaje się, że M. miał rację Cisy wyglądają, jakby rosły tam od zawsze i wreszcie zasłoniły denerwującą Cię dziurę (która notabene była magiczna - nikt jej nie widział poza Tobą ). Jest IDEALNIE! A chaos o którym piszesz,hmmmmmmm.... Musiałabyś go lepiej sfotografować, bo na razie nic nie widać, poza idealnym porządkiem

Zrobię lepszą fotkę i wtedy wszystko stanie się jasne
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:49, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

WOOOW! Ten widok mnie zachwycił!!!
Bociuś powtórz dokładnie co jest nie halo z konwalnikami? A jak u Ciebie zimują stipy? Bo u Madżenki i Any-art kiepsko wyglądają...

Dzieki Aga

Konwalniki slabo mi rosna I chyba nie tylko u mnie... Mam od 2011 i jakies taki mizerne mimo lania florovitem.

Stipy nie zimuja Traktuje je jako jednoroczne. Jeszcze nigdy mi nie przezimowaly, a sadze od kilku lat. Siewki czasami kielkuja, ale do zimy nie nabieraja masy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:36, 28 maj 2013

Do góry
Aniu asc pięęęękny powojnik! Ostatnio mam fazę i podoba mi się wszystko o pełnych kwiatach
Już nie marudzę z tymi powojnikami - mam z grupy Viticella, nie powinno być większych problemów niż np. z żurawkami Będę o nie dbać jak Ty - przy okazji Dziś niestety ich nie posadzę, bo wciąż kropi.
A mega wrażenie, to robi Twój ogród! Odwzajemniam cmoki i dziękuję
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:30, 28 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Ok .... jak tylko zajadę do szkółki to będę pamiętać .... choć nie wiem czy takie dużę będą .... no nic zobaczymy pogadamy

U nas same malutkie. Moje źródło dużych kul (sprzed 2 lat) wyschło niestety Na giełdzie wrocławskiej też nie ma. Może jesienią popytam o kopane z gruntu. Będziemy się informować wzajemnie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:51, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nawet w tym samym dniu świętujemy Do mojego poprzedniego wpisu przysłałam kwiatucha, ale ponieważ obawiam się, że pozostanie niezauważony w tłumie innych wpisów - dam innego

Dziękuję bardzo Tego się nie spodziewałam, niesamowite Jesteś już 2 koleżanką,z którą wczoraj świętowałam Kwiatuszek zauważyłam Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkiego naj....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies