Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

GabiK 13:32, 28 maj 2013

Ja przychodzę w obronie konwalnika. Mój sadzony w zeszłym roku urósł, szególnie w skrzyniach. Ma gęste kępy i odnóżki powypuszczał. Mogę obciąć i osobno wsadzić. Ale mój już był duży, naprawdę duży, jeszcze takich sadzonek nie widziałam nigdzie. Kosztował właśnie ze 30 zł, ale spokojnie za 4 takie po 8 robił. Tak więc może jestem parę lat do przodu na nim. Pocieszające, że kiedyś jednak urośnie. Tę zimę przeżył dobrze, poprzedni mniejszy zdechł po poprzedniej.
Gosiniak 14:37, 28 maj 2013

O dobrze wiedzieć że konwalnik problemowy, chciałam go już od dawna, szkoda że taki trudny, coś innego trzeba będzie wybrać.
Bociek pozdrówka z krainy deszczowców
Syla 16:01, 28 maj 2013

Bociek ..... napracałeś się niewątpliwie ale jaki rezultat !!!! nie mogę się nie zachwycić ....
bociek 19:45, 28 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Czyli nie ma kupować konwalnika? Kupiłam jakieś brązowe mikre carexy, liczę że szybciej urosną.

Jesli kupowac to duuuuuze i rozrosniete sadzonki
bociek 19:46, 28 maj 2013

ana_art napisał(a)
no i bardzo ładnie będzie, róż jest bardzo przyjemny w ogrodzie Też mam rózowe begonie w tym roku. Jutro odbieram kolejne i bedę sadzić przy stożkach. Dzisiaj wyciapałam praótko cieszyły mnie swoimi k krwie wszystkie tulipany. Szkoda, że tak krótko cieszyly mnie swymi kwiatkami...

Musialam sie na cos zdecydowac i chcialam polaczyc klory. Rozowy lubie tylko w ogrodzie
bociek 19:49, 28 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

WOOOW! Ten widok mnie zachwycił!!!
Bociuś powtórz dokładnie co jest nie halo z konwalnikami? A jak u Ciebie zimują stipy? Bo u Madżenki i Any-art kiepsko wyglądają...

Dzieki Aga

Konwalniki slabo mi rosna I chyba nie tylko u mnie... Mam od 2011 i jakies taki mizerne mimo lania florovitem.

Stipy nie zimuja Traktuje je jako jednoroczne. Jeszcze nigdy mi nie przezimowaly, a sadze od kilku lat. Siewki czasami kielkuja, ale do zimy nie nabieraja masy
bociek 19:52, 28 maj 2013

Bozenko, dziekuje

Kasia, pychotka kawusia

Ela, witaj w klubie. Tobie to siem wszystko kojarzy.... Hmmmm, chodz na kozetke, porozmawiamy o tym

Aniu, widzialas kiedys takiego skowroneczka?
bociek 19:54, 28 maj 2013

GabiK napisał(a)
Ja przychodzę w obronie konwalnika. Mój sadzony w zeszłym roku urósł, szególnie w skrzyniach. Ma gęste kępy i odnóżki powypuszczał. Mogę obciąć i osobno wsadzić. Ale mój już był duży, naprawdę duży, jeszcze takich sadzonek nie widziałam nigdzie. Kosztował właśnie ze 30 zł, ale spokojnie za 4 takie po 8 robił. Tak więc może jestem parę lat do przodu na nim. Pocieszające, że kiedyś jednak urośnie. Tę zimę przeżył dobrze, poprzedni mniejszy zdechł po poprzedniej.

Gabi, potwierdzasz moja teorie, ze on sie dlugo mazgai ale potem rusza z kopyta O ile zime przetrwa
bociek 19:55, 28 maj 2013

Gosiniak napisał(a)
O dobrze wiedzieć że konwalnik problemowy, chciałam go już od dawna, szkoda że taki trudny, coś innego trzeba będzie wybrać.
Bociek pozdrówka z krainy deszczowców

Moze nie tyle problemowy co powolny U mnie tez sikawica Buziam
bociek 19:56, 28 maj 2013

Syla napisał(a)
Bociek ..... napracałeś się niewątpliwie ale jaki rezultat !!!! nie mogę się nie zachwycić ....

Sylwia, slicznie dziekuje za komplement Wiele dla mnie znaczy