Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Wieloszka 08:35, 29 maj 2013

Domi napisał(a)

Idealne to są ogrody tylko na zdjęciach. I cudze.

To od dziś będzie mój sposób na ogrodowego doła
Borbetka 09:25, 29 maj 2013

Domi, jak blisko domu masz tego buka purpurowego o płaczącym pokroju? Mam apetyt na buka przy tarasie, ale nie wiem jak z jego korzeniami. Czy nie zaczną włazić w fundament? Czytałam, że buki mają duży korzeń palowy, a te mniejsze idą wierzchem. Czy u Ciebie jest ok?
Pszczelarnia 10:55, 29 maj 2013

Ja też jestem zadowolona z efektu końcowego - u Ciebie.

Domi u Marzeny nawiązałam do dyskusji kostkowej-porządkowej-myjkowej. Poradźcie coś. Please. Bo ja jednak lubię powierzchnie płaskie "wypastowane".
popcorn 11:43, 29 maj 2013

Poprosze zo zdjecia chaosu, bo nie widze, chociaz przejrzalam po 2x Dziura za klonem idealna - te cisy wygladaja jakby tam rosly od kilku/kilkunastu dobrych lat wow

pozdrawiam!!
Domi 12:17, 29 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zdolna po mamie

Na razie całą energię wkładam w ochronę roślin przed Moją Małą Ogrodniczką-
Domi 12:18, 29 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

To od dziś będzie mój sposób na ogrodowego doła

Domi 12:21, 29 maj 2013

Borbetka napisał(a)
Domi, jak blisko domu masz tego buka purpurowego o płaczącym pokroju? Mam apetyt na buka przy tarasie, ale nie wiem jak z jego korzeniami. Czy nie zaczną włazić w fundament? Czytałam, że buki mają duży korzeń palowy, a te mniejsze idą wierzchem. Czy u Ciebie jest ok?

Od pnia do ściany budynku jest kilka metrów, bo mam tam zrobione miejsce na zaparkowanie auta obok garażu. Wkolo jest trawa i kostka. Nie miałam pojęcia, że mogą być takie problemy z korzeniem.
Borbetka 16:04, 29 maj 2013

Problemów z korzeniem chyba nie ma, bo Danka ma blisko domu buki. Tak "na zaś" pytałam ... ale i tak posadzę .
Domi 22:47, 29 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ja też jestem zadowolona z efektu końcowego - u Ciebie.

Domi u Marzeny nawiązałam do dyskusji kostkowej-porządkowej-myjkowej. Poradźcie coś. Please. Bo ja jednak lubię powierzchnie płaskie "wypastowane".

Ja mam podsypkę zmieszaną z cementem, ale wypłukuje się myta pod ciśnieniem, wydrapuje się drucianą szczotką, wyrywa się z korzeniami traw itd. Dlatego trzeba będzie ją kiedyś uzupełnić.
Domi 22:50, 29 maj 2013

popcarol napisał(a)
Poprosze zo zdjecia chaosu, bo nie widze, chociaz przejrzalam po 2x Dziura za klonem idealna - te cisy wygladaja jakby tam rosly od kilku/kilkunastu dobrych lat wow

pozdrawiam!!

Zrobię, zrobię...Dzisiaj to dopiero jest u mnie chaos. Wysadziłam wszystkie trawy spod klona palmowego, bo przeprowadzam lifting tej rabatki.