Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 20:17, 28 maj 2013

justi napisał(a)
Tylko zachwyt zostawię i powzdycham trochę

Justi, jak miło, że mnie odwiedziłaś Twój zachwyt to świetny motywator
Domi 20:24, 28 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Chaos.... Chyba rozumiemy to słowo onaczej

Jestem zmęczona nadmiarem roślin i gatunków. Okazuje się, że nie mam już miejsca na nic nowego i muszę przesadzać, ale nie mam już gdzie przesadzać Dotąd miałam dwie bardzo pojemne "poczekalnie" : rabatę pod latarnią i miejsce za klonem palmowym. Obie te miejscówki straciłam. za klonem palmowym są nowe cisy i nic się już nie mieści, a pod latarnią są najróżniejsze różności, które muszę uporządkować.
Domi 20:28, 28 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Zdecydowanie inaczej. To jak nazwać taki większy chaos? Pięknie u Ciebie Domi, nie ma sie co wypierać.

Nie wypieram się . Ja w swoim ogrodzie widzę przede wszystkiem te rzeczy, które trzeba zmienić
Domi 20:30, 28 maj 2013

eee_taam napisał(a)

wyciepać !!! - to bardzo brzydkie słowo.... nie uzywaj go !

najlepsze jest to ze oba mi się podobaja ......kwiatkowy Madżenki.......i spkojny Domi....... bardzo lubie wasze fotki

a to, że chcecie coś zmieniać nie powinno was dziwić.....paczcie na ideał....bukszpanowy ......i co ...ciągle coś nowego...i nie zdziwię się jak jakaś rewolucja się tam wkradnie na większych okazach

Paczymy na ideał, paczymy bardzo często A im więcej paczymy, tym bardziej chcemy coś zmieniać u siebie.
Domi 20:34, 28 maj 2013

atena35 napisał(a)

Wygląda jakby stały tam od zawsze mimo że zostały wpasowane w ten szpaler.
Czy ta huśtawka jest czasem używana? Ty ciągle masz coś do roboty

A wiesz...ta huśtawka jest bardzo często używana. Każdy spacer z Córcią zaczynamy i kończymy na tej huśtawce. Na ostatniej imprezie był cały czas na niej komplet gości i nikt nie chciał zejść Dlatego właśnie ta dziura pod podkrzesanym świerkiem tak mi przeszkadzała, bo była widoczna z huśtawki w całej swej rozległej dziurowatości.
Domi 20:36, 28 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Zdaje się, że M. miał rację Cisy wyglądają, jakby rosły tam od zawsze i wreszcie zasłoniły denerwującą Cię dziurę (która notabene była magiczna - nikt jej nie widział poza Tobą ). Jest IDEALNIE! A chaos o którym piszesz,hmmmmmmm.... Musiałabyś go lepiej sfotografować, bo na razie nic nie widać, poza idealnym porządkiem

Zrobię lepszą fotkę i wtedy wszystko stanie się jasne
Domi 20:37, 28 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)

Ale giganty. Piękne

Jedne lepsze, inne gorsze, jak to kopane z gruntu, ale jestem zadowolona z efektu końcowego.
Domi 20:54, 28 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)
A jak Marusia odnajduje się w ogrodzie? Już pomaga. Vincent oswaja się jak narazie z trawą. Z dziwnych względów się jej bał

Martusia bardzo lubi zabawy w ogrodzie. Jej ulubionym zajęciem jest deptanie i obrywanie kwiatów, a jak tych nie ma w zasięgu zadowala się listkami. Poniważ obwódka bukszpanowa jest mniejsza od niej, jest częstym obiektem ataków bucikowych i rączkowych, zdarzyły się też próby zaatakowania wszystkimi sześcioma ząbkami, jakie posiada. Lubi też zabawy żwirkiem granitowym. Muszę jednak uważać, żeby go nie brała do ust, a on tak kusi! Przy skubaniu żurawek była bardzo pomocna: posadziłam Ją obok siebie i obrywała listki razem ze mną.
Zaczynamy urządzać plac zabaw...ale tu jeszcze nie ma o czym pisać.
Domi 20:55, 28 maj 2013

BEATA_S napisał(a)
Domi, powtarzam Ci po raz kolejny Masz przepiękny ogród, wspaniały, baaaardzo mi się podoba! ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że dla Ciebie stał się "chlebem powszednim" , bo możesz na niego patrzeć każdego dnia nie to co my

Dziękuję, przyjmuję do wiadomości i dalej robię swoje
Madzenka 21:56, 28 maj 2013

Domi napisał(a)

Martusia bardzo lubi zabawy w ogrodzie. Jej ulubionym zajęciem jest deptanie i obrywanie kwiatów, a jak tych nie ma w zasięgu zadowala się listkami. Poniważ obwódka bukszpanowa jest mniejsza od niej, jest częstym obiektem ataków bucikowych i rączkowych, zdarzyły się też próby zaatakowania wszystkimi sześcioma ząbkami, jakie posiada. Lubi też zabawy żwirkiem granitowym. Muszę jednak uważać, żeby go nie brała do ust, a on tak kusi! Przy skubaniu żurawek była bardzo pomocna: posadziłam Ją obok siebie i obrywała listki razem ze mną.
Zaczynamy urządzać plac zabaw...ale tu jeszcze nie ma o czym pisać.

Zdolna po mamie