Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 07:37, 25 mar 2024

Do góry
A nie, coś mi jednak kwitnie , tylko nie wiem, co to jest. Dostałam kiedyś od mamy .

Wiśnia koyo no mai wygląda tak:

Świdośliwa też już się szykuje
Glina i zielsko 07:16, 25 mar 2024

Do góry
[

Lidzia czy to miodunka? Śliczne to jest też bym chciała

A to wyszło szydło z worka Ty tu przed nami takie ważne planu ogrodowe ukrywasz , ale będzie super z pergola.
Magary Dramaty z Rabaty 00:19, 25 mar 2024

Do góry
No nie, Dziewczęta, aż taki krzyk o parę szprych zespawanych A gdzie się podziała u Was najważniejsza cecha ogrodnika - cierpliwość???

Tak serio - miałam na dziś wielkie plany ogrodowe. Obudziło mnie piękne słońce, plany wydawały się być ugruntowane. Zanim się zebrałam zdążyło powiać, polać i zrobić się zimno. Słońce co chwilę wychodziło zachęcająco, ale to było bardzo złudne. Zimnica okrutna. Jedyne co zrobiłam ogrodowo to powbijałam patyki od hortensji i derenia w okolice kocimiętek - kupiłam jakieś odmianowe, ładnie już rosły w zeszłym sezonie, miały koty się ich nie imać, ale się nie sprawdziło - koty się tarzają namiętnie... Przeczekam jeszcze ten sezon z patykami, ewentualnie z kocimiętek zrezygnuję z żalem wielkim

Ustawianie obelisków w docelowym miejscu, to też był plan na dziś, ale wymiękłam z uwagi na zimno.
Póki co, stoją na tarasie, prezentują się tak:

Zdjęcie nie miało być pokazowe, a dokumentacyjne dla potrzeb własnych Innego nie zrobiłam - więc w tle moja wiosenna wystawka

Obeliski wydaja się być solidne. Są spawane, nie skręcane. Malowane proszkowo. DT zaakceptował
Dwa lata temu kupiłam takie najtańsze, powszechnie dostępne. Lipa. Zardzewiały, stożek się przebarwił, całość wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika. Mam nadzieję, że te nowe posłużą długo, a jakby co to na proszek z nimi pojadę i będą jak nowe

Czy się nadadzą na clematisy? No nie wiem. Ja je kupowałam pod groszki. Pręty mają 0,5. Wydaje mi się, że po clematisy to chyba coś mocniejszego by musiało być, ale się nie znam.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 23:38, 24 mar 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)

Przeczytałam dziś wszystko - dacie radę, satysfakcja będzie duża, a żale z czasem wyblakną (albo nie)
Domek piękny, działka - carte blanche Tylko pozazdrościć
Będzie dobrze
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:33, 24 mar 2024

Do góry
Magara napisał(a)

I szklarnię swoją pokaż, pls Zapomniałam już jak Twoja wygląda a ojcowiznę postanowiłam przetracić na zachcianki

Miejsce ze szklarnią aktualnie niewyględne, więc pokażę Ci ujęcie z perspektywy żaby siedzącej w różach

Kraina spełnionych marzeń 22:47, 24 mar 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Masz dar do wysiewów.
Hosty śliczne.
Moje pomidorki dopiero kiełkują.

To nie dar, tylko podłoże do wysiewów.

Z host jestem bardzo zadowolona. Szczególnie urzeka mnie ta odmiana:

To Sunset Grooves. Do tej pory nie miałam takiej o jasnym środku i ciemnym obrzeżeniu.
Glina i zielsko 22:46, 24 mar 2024

Do góry
Na tarasie.
Tarasy mam 2.
Przed i za domem. Ten przedni zwany werandą jest pod dachem.
A za domem przy salonie nie.
Tu kawałek widać.

taras jest częściwo schowany i dach z dużymi okapami. Jakoś ją ulokujemy.

Magdalenko też nie chciałam na zamówienie z powodu ceny.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 22:37, 24 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jak kupowałam to była tylko opcja kup 1 z dostępnych 1. Po zakupie weszłam ponownie i u mnie świeciło się tak:

Może inny sprzedawca wrzucił albo dorzucili sztuki. Dzięki za czujność.

Ten sprzedawca ma 2 takie oferty.
Ogródek Gosi 21:59, 24 mar 2024

Do góry
Ogródek Gosi 21:57, 24 mar 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Współczuję Gosiu. Ale co się odwlecze, to nie uciecze. Kuruj się, to najważniejsze

Ewo, zazwyczaj nie choruję. Nawet w czasach covidowych przechodziłam wszystko łagodnie.
Dlatego dla mnie to nowość.
Ale idzie ku lepszemu. Już mnie kaszlę.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ta pogoda dla pracujących zawodowo jest bardzo niekorzystna, bo pozwala pracować jedynie z doskoku; tzn. wykorzystuje się króciutkie okienka pogodowe. Trudno zaplanować sobie cały dzień na prace ogrodowe. U nas dzisiaj rano świeciło słońce, a potem nagle przyszły chmury, wiatr, deszcz i ochłodziło się o 10 stopni.
Zdrowiej, to najważniejsze.

Haniu, u mnie było to samo, więc nawet nie było mi aż tak ciężko siedzieć w domu.
Ale dzisiaj mnie skręcało.
W tym roku własnie najgorsze są te zmiany pogody co chwila.

ElzbietaFranka napisał(a)
Ładne u ciebie te drobiazgi .
Też mnie kaszel męczy, aż niedosłuch mam. Idę jutro do lekarza nic nie słyszę.
Ale tyram bo co mam zrobić leżeć się nie da.

Rzeczywiście pogoda nie do pozazdroszczenia. Wczoraj przyjechałam aby coś zrobić przeszła burza z Krupa i obfitym deszczem i po robocie.
Dzisiaj może coś próbie jak nie będzie padało.
Ogólnie wszędzie bałagan nie uprzatniety. Trawy nie ścięte.

Trudno będę później ciąć może eM przyjedzie to spalinowa piła zetnie.

Elu, o tej porze roku te drobiażdżki są prawdziwą radością. Uwielbiam je. Fakt, że trzeba sie schylić, żeby je dokładnie zobaczyć, ale jak jeszcze nie ma większych roślin w masie robią robotę.
Ja chodziłam z kaszlem tez ze 2 miesiące, w końcu mnie taki dopadł, że z czwartku na piątek całą noc nie spałam. Od razu rano wzięłam antybiotyk. I on chyba uruchomił odblokowanie zatok. Teraz już coraz mniej kaszlę.
Koniecznie idź do lekarza.
Zawsze podziwiam osoby, które mają daleko ogrody od domu. Mi jest trudno cokolwiek zrobić, a co dopiero Tobie. W tym roku pogoda szczególnie nie sprzyja ogrodowaniu.
Ale po świętach ma się już poprawić

An_na napisał(a)
Zdrówka Gosiu,
może pogoda będzie bardziej sprzyjająca.
Zainteresowały mnie cyklameny w ogrodzie. Pięknie u Ciebie wyglądają

Aniu, dziękuję.
Cyklameny nadal stoją w doniczkach. Nawet nie mam kiedy ich posadzić. Może w czwartek, bo planuję urlop.
Polecam je jeśli masz zacienione miejsce. Wiosną ładnie wyglądają kiedy nie ma jeszcze większych roślin.

Rumianka napisał(a)
Gosia...zdrowiej, pogoda może wkrótce wyklaruje się i będziemy działać...To wciąż jeszcze marzec, więc zimno jest.

Eliso, dziękuję już jest dużo lepiej. Ale mimo to nie wyszłam do ogrodu, chociaż pogoda była przepiękna. Wolę poczekać.
Zazwyczaj w marcu miałam juz wszystko ogarnięte. Ale wtedy tak nie padało i nie wiało.
Coraz gorsze te pogody mamy. Albo głowę urywa, a przez to bardziej zimno, albo upał niemiłosierny.
Gdzie te dobre czasy, kiedy pogoda była bardziej stabilna i umiarkowana.

Magleska napisał(a)
Gosia zdróweczka życzę wykurujesz się, to pokończysz co zaplanowane

masz sporo tych wczesnych kwiatuszków - same piękności -D

Magda, najgorsze, że za chwilę święta, a ja musze jeszcze w domu ogarnąć i przygotować jedzenie, bo święta dla całej rodziny mojej i m. u nas.
Od czwartku ma być ładnie. Może zdąże przyciąć róże, bo czas najwyższy.

Dzisiaj przepiękne słońce do samego wieczora, a ja przed telewizorem. Jedyny plus, że już dawno nie miałam takiej spokojnej niedzieli. Zawsze w biegu.
Nawet nie wiem co więcej zakwitło w ogrodzie

Ogród prawie wymarzony … 21:56, 24 mar 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Róże sie moczą choć po częsiowym odwinięciu z folii całe korzenie wraz z ziemią są bardzo wilgotne
Taki zestaw zaraz posadzę

Świetny zestaw
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:50, 24 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Niekoniecznie:
https://allegro.pl/oferta/kuwety-tace-wysiewowe-ogrodnicze-transportowe-rozsady-extra-gruba-5-15139386451

Jak kupowałam to była tylko opcja kup 1 z dostępnych 1. Po zakupie weszłam ponownie i u mnie świeciło się tak:

Może inny sprzedawca wrzucił albo dorzucili sztuki. Dzięki za czujność.
Za drzwiami do ogrodu... 21:35, 24 mar 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Tak kiścień prezentował się w ubiegłym sezonie

No pięknie mój to maluszek
Za drzwiami do ogrodu... 21:32, 24 mar 2024

Do góry
Tak kiścień prezentował się w ubiegłym sezonie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:31, 24 mar 2024

Do góry
Wawrzynek wilcze łyko, biały nie przetrwał

Kraina spełnionych marzeń 21:28, 24 mar 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Na jednym z wątków była debata o lawendzie. Moja całą zimę wyglądała tak:

Jest to nn z marketu. Szkoda, że nie znam odmiany.

Moja jedna Grosso tak wygląda - przycięłam ją we wrześniu na próbę
Resztę ścinałam w styczniu
Podwórkowa rehabilitacja 21:21, 24 mar 2024

Do góry
Znalazłam jeszcze z czerwca jak kwitną palibiny.
Glina i zielsko 21:18, 24 mar 2024

Do góry
Musze uaktualniać notatki i pozapisywać co gdzie mam.

Orliki pięknie rosną. Przebiśniegi przekwitły.

Dobranoc.
Muszę się wyspać dziś.

P.s. 3-4 lata temu chciałam mieć mało gatunków i ogród nowoczesny. A gatunków bylin już nie pamiętam....ale chciejstwa nadal mam
Glina i zielsko 21:14, 24 mar 2024

Do góry
Musze uaktualniać notatki i pozapisywać co gdzie mam.

Orliki pięknie rosną. Przebiśniegi przekwitły.

Dobranoc.
Muszę się wyspać dziś.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:14, 24 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Podziałałam dziś w warzywniku z wysiewami. Dwie i pół grządki jest zagospodarowane. Potem wygonił mnie deszcz. Dokończę pewnie jutro.

Zakupiony kompost jest miejscami zbrylony. Takim urządzonkiem sobie go trochę rozdrabniam, a potem grabiami wyrównuje.
Przed:

Po:

Co już wysiałaś?
Widzę, że w sobotę miałaś podobne zajęcie do mojego Ja po przekopaniu ziemi z podłożem popieczarkowym, też rozdrabniałam grudy podobnym urządzeniem , takim opielaczem szykowałam poletko pod truskawki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies