Elu piękne kolory drzewa złapały, złoty tulipanowiec robi efekt wow. Te dęby błotne też cudowne. Masz bardzo ciekawe trawy, o niektórych nie słyszałam nawet.
Obejrzałam Twoja kolorową jesień...jest pięknie. Dęby Green Pillar robią za gwiazdy...bardzo je lubię i mam 2 u siebie. Tej jesieni cudnie mi się przebarwiły...
Aniu nie wiem czy to na pewno był dąb błotny green pilar?
Nigdy przez tyle lat nie miałam mączniaka na tych dębach.
Mają skórzaste lśniące liscie. Bardzo mocno wycięte. Każdy inny dąb ma liście mniej wciete i owalne.
Kup i nie martw się, że będzie miał mączniaka.
Drugi raz kliknelam.
Aniu mam zamiar dokupić 5 szt i posadzić tutaj na tle Serbów.
Już patrzyłam są drogie. W przyszłym tygodniu pojadę do szkółki gdzie kupowałam te co mam.
Justyna bardzo dziękuję że ci się podoba. Sama jestem zachwycona. Nigdy błotnych nie przycinała.. ogrodnik u którego kupowałam dęby mówił mi, że dużo tych dębów rośnie na południu Europy. Widział jak tam ogrodnik te dęby ciał i były bardzo gęste. Mówił abym przynajmniej jednego tak prowadziła podcinać mu końcówki. Nigdy nie mam czasu wiosna i tak sobie rosną.
Kupił dęby na dwie raty najpierw 4 szt większe. Jak zobaczyłam jakie piękne kupiłam następne 4 szt mniejsze. Jedno drzewo z tych większych uschło nie wiem jaka przyczyna widać to na focie.
Te mniejsze bardzo ładnie rosną.
Dęby jeszcze mają prawie wszystkie liście nie było porządnego wiatru.
Zdjęcie robione o zmierzchu
Jak jest taka anomalia dębowa to może być to, że źle drzewko zostao zaszczepione na zasadzie krzesła. Podkładka i Szczepka się zrosły razem w pionie i odbiło jedno i drugie. Przyjrzyj się okolicy szczepienia.
Może być też tak, że jedna strona jest bardziej nasłoneczniona i lepiej się wybarwia. Jeszcze jedno mógł musnąć przymrozek liście z jednej strony.