Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 09:20, 07 mar 2019

Do góry
No to są

Moje miejsce na ziemi -początek 09:15, 07 mar 2019

Do góry
Powoli wychodzą tulipanki
Majówka na Majówce 09:15, 07 mar 2019

Do góry
I jeszcze jedna prośba o pomoc w korekcie derenia, czy ta najgrubsza (najmniej wybarwiona) ze środka gałąź jest do wycięcia? Taki jakiś pokraczny i rozłożysty ten dereń
Majówka na Majówce 09:12, 07 mar 2019

Do góry
Czy ktoś mi pomoże zrobić z tego coś sensownego? Czy tak po prostu ciachnąć w kulkę?
Jak to dociąć, żeby miało wygląd? To są dwie rośliny szczepione na jednym pniu
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:10, 07 mar 2019

Do góry
Dziś słonecznie będzie się dobrze pracowało.Pozdrawiam zaglądających.

Wzgórze chaosu 08:02, 07 mar 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Kolejna jesienna wycieczka i moje dwa sweterki
Tym razem fantastyczny park w Mogilanach. Aleja grabowa jest niesamowita, a drzewa niczym z Harrego Pottera. Znajduje się w parku włoskim obok Dworu Konopków. Czytałam, że drzewa są zabytkiem sztuki ogrodniczej i mają podobno 400 lat. Obecnie zarząd nad parkiem sprawuje PAN, na szczęście nie wkłada tam wiele wysiłku i teren wygląda nieco naturalistycznie a przez to bardzo klimatycznie. Ktoś jednak sprawuje nad nim pieczę, widać że bukszpanowe aleje skutecznie wygrały walkę z ćmą

na modzie to sienie znam ale super sweterki wyszły długo dziergasz jeden ?

nawet nie wiedziałem że tam taki fajny park jest...Kosciół visa vi znam bo to parafia Szwagierki i czasami bywamy...mus się wybrać do parku ale ostatnio był zamknięty w niedzielę...pozdrawiam
Wzgórze chaosu 06:50, 07 mar 2019

Do góry
Jeszcze jeden sweter na spacerze Kadr z Krakowa z Wawelem w tle, pogoda nijaka ale jak na luty ciepło
Czapa również mojego autorstwa

Mam też białą "różę", ale jeszcze w pąkach
Wzgórze chaosu 06:46, 07 mar 2019

Do góry
Wśród brzóz i dębów 06:45, 07 mar 2019

Do góry
marba napisał(a)

sliczne pojemniczki i dzwoneczki bardzo do nich pasuja
Wzgórze chaosu 06:44, 07 mar 2019

Do góry
Pora na zimowe kadry
Mam ich dosłownie kilka, śnieg pojawiał się i znikał... A ciepłolubne stworzenie podziwiało zimę przez okno

Wzgórze chaosu 06:33, 07 mar 2019

Do góry
Kolejna jesienna wycieczka i moje dwa sweterki
Tym razem fantastyczny park w Mogilanach. Aleja grabowa jest niesamowita, a drzewa niczym z Harrego Pottera. Znajduje się w parku włoskim obok Dworu Konopków. Czytałam, że drzewa są zabytkiem sztuki ogrodniczej i mają podobno 400 lat. Obecnie zarząd nad parkiem sprawuje PAN, na szczęście nie wkłada tam wiele wysiłku i teren wygląda nieco naturalistycznie a przez to bardzo klimatycznie. Ktoś jednak sprawuje nad nim pieczę, widać że bukszpanowe aleje skutecznie wygrały walkę z ćmą

Ogród Muszelki 06:31, 07 mar 2019

Do góry
"Szedł raz Dratewka wielkim lasem, zobaczył pod sosną rozrzucone mrowisko. Musi niedźwiedź, który na wiosnę rad mrówcze jaja wyjada, taką im psotę uczynił. Biedne mrówki biegały na wszystkie strony, znosiły po ziarnku piasku, po igiełce sosnowej i mrowisko na nowo narządzały. Użalił się nad nimi Dratewka, zdjął z głowy czapkę i jako mógł — to rozrzucone mrowisko na jedną kupę czapką zgarnął...".

"Szewczyk Dratewka"

Wzgórze chaosu 06:22, 07 mar 2019

Do góry
No więc "zadrutowałam się na amen", ale kilka swetrów powstało, a nawet wyszły ze mną na spacer

Byłam z koleżanką na plantacji dyń, spontaniczna wycieczka po jesiennym Krakowie zakończyła się na polu niedaleko Sylwii z Rancza Szmaragdowa Dolina.Opis w necie kusił bardzo, koleżanka liczyła na fajne kadry, niestety nie było ich zbyt wiele. Jednak mnóstwo odmian dyń, do wyboru i koloru, wynagrodziło wycieczkę. Kupiłam tę, którą trzymam w ręce i piękną białą. Długo zdobiła wejście do domu a potem została upieczona w piekarniku

Zdjęcia pośrodku to moja prywatna żarówka Jesienią świeci aż oczy bolą.
I na koniec mój "udzierg" na spacerze w Przegorzałach Niestety urok tej okolicy odchodzi w niepamięć. W urokliwym zamku ma powstać hotel
Mój 4 arowy azyl... 00:02, 07 mar 2019

Do góry
I przebiśniegi: stara i nowa kępka

Mój 4 arowy azyl... 00:00, 07 mar 2019

Do góry
Dzisaj kilka godzin i z hortensjami mam spokój. M uprzątnął ścięte gałęzie z jabłoni i borówek.
A ja robiłam fotki. Żałuję, że nie bardzo było co utrwalać. Krokusy dalej w ziemi siedzą, ale dwa, czy trzy pączki dojrzałam. Irysów cebulowych, cebulic i hiacyntów na razie nie widać. Za to szaleje biały wrzosiec, różowy też ruszył, ale słabo po zeszłorocznym przycięciu.

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 23:50, 06 mar 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Effka dla Ciebie wrzucam zdjęcie poglądowe. Wyklina z boku ma 180cm, a jakie tuje są wysokie A jak wprowadzaliśmy się 4 lata temu, to widzieliśmy okna w domu na przeciwko

Dziękuję, Bardzo szybko urosły Mam nadzieję, że sąsiedzi też będą chcieli coś posadzić wzdłuż granicy. Zobaczymy.
Mój 4 arowy azyl... 23:49, 06 mar 2019

Do góry
Iwonko, dzisiaj dojrzałam kilka sztuk nowych siewek rannika. Czas, aby pokazaly się kolejne. Tym razem nie przegapię nasion, nie pozwolę im się rozsiać byle gdzie.
I nowa fotka, niektore już przekwitać zaczęły.

Podmiejski ogródek 23:23, 06 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Chyba zbyt optymistyczne zdjęcia wstawiłam

Podtrzymujesz zdanie, że uroczy?

A może mur odświeżyć/przemalować a w to miejsce gdzie widać cegłę wstawić np. ażurową furtkę (drzwi) a za nimi lustro... Będzie wyglądało jakby było przejście do drugiej części ogrodu (to też zależy jaki widoczek odbijałby sie w lustrze ) I wokół furtki puścić jakieś pnącze

Och, ja mi się marzy mur w ogrodzie
Stwórz ze mną mój ogród 23:19, 06 mar 2019

Do góry
o ludzie cały mój elaborat się skasował (((( eh no to jeszcze raz.

Kochani dziękuję Wam za pomoc w tworzeniu tego Mojego Miejsca!!

Zana no właśnie nie widziałam jak tego buka miałabym podsadzić dlatego pytałam, klony po prawej też kulki globosum (kocham je)
Z tyłu te hortensje, bo tak mi się podobaja w szpalerze (tylko będą z bomby nagle ze świerkiem ) a też patrzę na te moje strefy widokowe (jakby były pod grabami to z jadalni je widzę ale znowu z tarasu same świerki to tak smutno, jednak jak ktoś przyjdzie to raczej będzie patrzył przez taras niż przez inne okna na ogród, i dlatego też nie wiem jak to będzie wyglądać ale musi dobrze wyglądać bo tego świerka jednego już mam i go zostawię bo on jest tam specjalnie do ubierania w światełka w zimę ) no i własnie co do tych widoków z okien to z chęcią bym tego lilaka mojego zostawiła bo lubię na niego patrzeć jak ptaszki do niego przylatują, a jak będą kwiaty to już w ogóle będzie bajka - kocham bzy, urodziłam się w maju i je uwielbiam! Najbardziej fioletowe, ten jest biały ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda. ALE! pozostawienie go byłoby strzałem w kolano dla mojego ogrodu dlatego posłusznie przesadzę go w róg, koło magnolii i przyszłej śliwy Pissardi będzie taki kwitnący wiosenny kącik. I teraz mam pytanie - czy mogę tego lilaka przesadzić teraz gdy ma pączki ale jeszcze nie liście czy już zostawić go i po przekwitnięciu lub dopiero na jesień go przesadzić? (teoretycznie powinien przeżyć bo ja go przesadzałam od teściów z działki z kwiatkami czyli w najgorszym możliwym momencie ) ale nie chcę go drugi raz tak stresować..

Paweł dzięki za zrozumienie w kwestii tego frontu, miejmy nadzieję że miskanty spełnią oczekiwania a jeśli Ci przyjdzie jakaś inna roślina do głowy (której nie zaszkodzi wielka zaspa śniegu zrzucona znienacka z dachu na "głowie" to daj znać podobno elewacja się szykuje na maj

PS tak przeglądałam ostatnio wątek o rozplenicy i zaczęłam się zastanawiać czy te moje maluchy nie wymarzły? kiedy ścinacie rozplenice??

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:39, 06 mar 2019

Do góry
Gabrysia zatem witaj w zacnym kręgu pod wezwaniem "Ja się cały czas uczę.."

Alicja to jaśmin nagokwiatowy

problemy motoryzacyjne więc fotki z archiwum dla poprawy nastroju

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies