o ludzie

cały mój elaborat się skasował

(((( eh no to jeszcze raz.
Kochani dziękuję Wam za pomoc w tworzeniu tego Mojego Miejsca!!
Zana no właśnie nie widziałam jak tego buka miałabym podsadzić dlatego pytałam, klony po prawej też kulki globosum (kocham je)
Z tyłu te hortensje, bo tak mi się podobaja w szpalerze (tylko będą z bomby nagle ze świerkiem

) a też patrzę na te moje strefy widokowe (jakby były pod grabami to z jadalni je widzę ale znowu z tarasu same świerki to tak smutno, jednak jak ktoś przyjdzie to raczej będzie patrzył przez taras niż przez inne okna na ogród, i dlatego też nie wiem jak to będzie wyglądać ale musi dobrze wyglądać bo tego świerka jednego już mam i go zostawię bo on jest tam specjalnie do ubierania w światełka w zimę

) no i własnie co do tych widoków z okien to z chęcią bym tego lilaka mojego zostawiła bo lubię na niego patrzeć jak ptaszki do niego przylatują, a jak będą kwiaty to już w ogóle będzie bajka - kocham bzy, urodziłam się w maju i je uwielbiam! Najbardziej fioletowe, ten jest biały ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda. ALE! pozostawienie go byłoby strzałem w kolano dla mojego ogrodu dlatego posłusznie przesadzę go w róg, koło magnolii i przyszłej śliwy Pissardi będzie taki kwitnący wiosenny kącik. I teraz mam pytanie - czy mogę tego lilaka przesadzić teraz gdy ma pączki ale jeszcze nie liście czy już zostawić go i po przekwitnięciu lub dopiero na jesień go przesadzić? (teoretycznie powinien przeżyć bo ja go przesadzałam od teściów z działki z kwiatkami czyli w najgorszym możliwym momencie

) ale nie chcę go drugi raz tak stresować..
Paweł dzięki za zrozumienie w kwestii tego frontu, miejmy nadzieję że miskanty spełnią oczekiwania a jeśli Ci przyjdzie jakaś inna roślina do głowy (której nie zaszkodzi wielka zaspa śniegu zrzucona znienacka z dachu na "głowie" to daj znać

podobno elewacja się szykuje na maj
PS tak przeglądałam ostatnio wątek o rozplenicy i zaczęłam się zastanawiać czy te moje maluchy nie wymarzły? kiedy ścinacie rozplenice??