Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Kociamama 21:14, 06 mar 2019

Na słodycze mi się tak oczy nie śmieją jak na te Twoje zdjęcia . Są niesamowite. Wątki czytam "od deski do deski" więc jeszcze trochę mi się zejdzie jak rozsmakuję się w Twoim. Czy pisałaś wcześniej jak chociaż w minimalnym stopniu osiągnąć taki efekt zdjęciowy?
Pozycję chyba już odkryłam. Robisz okopy przed roślinkami i na leżąco je fotografujesz

Dziękuję za kolejnego misia.
Muszelka 06:30, 07 mar 2019

Kociamama napisał(a)
Na słodycze mi się tak oczy nie śmieją jak na te Twoje zdjęcia . Są niesamowite. Wątki czytam "od deski do deski" więc jeszcze trochę mi się zejdzie jak rozsmakuję się w Twoim. Czy pisałaś wcześniej jak chociaż w minimalnym stopniu osiągnąć taki efekt zdjęciowy?
Pozycję chyba już odkryłam. Robisz okopy przed roślinkami i na leżąco je fotografujesz

Dziękuję za kolejnego misia.

Aniu, prawie dobrze kombinujesz Podobne zdjęcia roślinek może zrobić każdy. Nie mam specjalnych szkieł (np. do makro), wykonuję je "gołym" obiektywem. Przykucam w odległości ok. 2 m. od fotografowanego kwiatka, trzymam aparat bardzo nisko, niemalże przy ziemi/trawie, ustawiam ostrość na roślinę i pstryk. Spróbuj, wykonasz bardzo podobne zdjęcie
Muszelka 06:31, 07 mar 2019

"Szedł raz Dratewka wielkim lasem, zobaczył pod sosną rozrzucone mrowisko. Musi niedźwiedź, który na wiosnę rad mrówcze jaja wyjada, taką im psotę uczynił. Biedne mrówki biegały na wszystkie strony, znosiły po ziarnku piasku, po igiełce sosnowej i mrowisko na nowo narządzały. Użalił się nad nimi Dratewka, zdjął z głowy czapkę i jako mógł — to rozrzucone mrowisko na jedną kupę czapką zgarnął...".

"Szewczyk Dratewka"

Muszelka 06:32, 07 mar 2019

Dobrze przeżytego dnia życzę!
Kociamama 07:12, 07 mar 2019

Muszelka napisał(a)

Aniu, prawie dobrze kombinujesz Podobne zdjęcia roślinek może zrobić każdy. Nie mam specjalnych szkieł (np. do makro), wykonuję je "gołym" obiektywem. Przykucam w odległości ok. 2 m. od fotografowanego kwiatka, trzymam aparat bardzo nisko, niemalże przy ziemi/trawie, ustawiam ostrość na roślinę i pstryk. Spróbuj, wykonasz bardzo podobne zdjęcie

Mus odkopać lustrzankę Dziękuję, a w zasadzie dziękujemy za misia
Basilikum 07:13, 07 mar 2019

Muszelka napisał(a)
Dobrze przeżytego dnia życzę!

wzajemnie

zaczelam od bajki
mirkaka 07:38, 07 mar 2019

Muszelko, nabrałam się na tę łączkę krokusową, myślałam, że to tegoroczna
Podziwiam pomysłowość w oznacznikach, no i jak zawsze cudny trawnik
Muszelka 18:17, 07 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Mus odkopać lustrzankę

Powodzenia! Daj znać, gdy ją odkopiesz i użyjesz. Ja nie mam lustrzanki, fotografuję aparatem cyfrowym, więc tym bardziej jestem ciekawa efektów.

Muszelka 18:22, 07 mar 2019

Basilikum napisał(a)

zaczelam od bajki

Podrzucam kolejną

"Brzydkie kaczątko zewsząd odpędzano, nawet własne rodzeństwo stroniło od niego i życzyło mu nieraz, żeby je kot porwał. Matka zaczęła wstydzić się go także. (...) Było mu bardzo smutno, że jest takie brzydkie, lecz cóż na to poradzi?"

„Brzydkie kaczątko”
Muszelka 18:35, 07 mar 2019

mirkaka napisał(a)
Muszelko, nabrałam się na tę łączkę krokusową, myślałam, że to tegoroczna

Mirko, ostatnie zdjęcia krokusów są z tego tygodnia. Już kwitną! Również te, które posadziłam jesienią