Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 07:58, 27 sty 2019

Do góry
Wsi spokojna i nie odśnieżona dziewiczość

Ogród Małej Mi 2017 07:52, 27 sty 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Lustrowałam ale hotel ..od środka.. i 2 godzinki na stoczku hotelowym..

A to jeszcze Szczyrk.. bajkowe widoczki..

Aniu piękne widoki. Znam dobrze Szczyrk mam tam rodzinę. W zimie byłam zaledwie 2 razy w swoim życiu. Za to w lecie bardzo często bywam.
Jeżeli chodzi o Szczyrk to ma wg mnie najlepsze trasy narciarskie.
Wisła nie specjalnie.

Mankamentem Szczyrku są parkingi to fakt nawet w lecie, a jak są to w centrum, ale też przepełnione. Wąskie uliczki i najazd Śląska to makabra. W lecie jako tako jak jadę to stawiam samochód urodziny i idziemy w trase,

Dużo knajpek można dobrze zjeść. Przez te kilka lat dużo w Szczyrku się zmieniło na plus. Latem też warto pojechać. Prawie każdego roku jeździmy na tydzień kultury ziem górskich jest to ostatni tydzień lipca rewelacja. Zespoły ludowe z całego świata. Festiwal odbywa się w Wiśle, Szczyrku chyba w Żywcu tam nigdy nie byłam.

W tym roku w górach dużo śniegu więc narciarze mają frajdę.
Pozdrawiam jeszcze raz
Sezon 2017 u Hanusi 23:41, 26 sty 2019

Do góry
Nasze zachodniopomorskie też już mają labę, wnuczek wyjeżdża jutro do drugiej babci.

Za ptakami specjalnie nie patrzę, wiem, że są, pasą się na rajskich jabłonkach, i pod krzewami, widuję je tylko na psich spacerach.

Co do hortek też je lubię, od lat.

Za drzwiami do ogrodu... 23:39, 26 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Aniu masz niesamowite wyczucie stylu, pięknie dekorujesz otaczający Cię świat, Nic tylko usiąść z herbatką i się delektować widokami. Cudnie!!

Zapraszam wiec Danusiu na herbatkę w ogrodzie

Dwa ogrody 22:42, 26 sty 2019

Do góry
Bożenko, na wnusie to się nie zanosi, muszę sie posiłkować cudzymi
IzaBelo, nie mam aktualnych zdjęć pracowni, ale postaram się jakieś fotki dla Ciebie pstryknąć.
Tymczasem lala wg wzoru z netu. Buty zrobiłam po raz pierwszy i jakoś stoi

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 26 sty 2019

Do góry
ten mniejszy też oczyszczony, ale ma niestety kornika więc stanie na zewnątrz

płytki tylko zamiecione bo we wtorek drabina na tapetę, chyba, że pogoda się poprawi

siedziska po odbiciu

i po wypraniu

odzyskały kolor, ale sa obrazem nędzy i rozpaczy....to się zmieni obiecuję
W poniedziałek musze się rozpatrzyć za jakąś fajną tkaniną obiciową pasującą do projektu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:34, 26 sty 2019

Do góry
Dziś była taka pogoda, że na polu chłopcy zdążyli tylko część kostki przenieść na placyk i nic więcej bo piasek zamarznięty na kamień, a potem sypnęło śniegiem.

A ja się zabrałam za stołki
odkręcone siedziska, oczyściłam drewno, eM pomógł mi drugie krzesło zrobić bo już ręką ledwie ruszałam, a nie umiem lewą, żeby zmienić choć na chwilę.
Efekt ręką prawie nie moge ruszyć, ale za to stołki czyściutkie

i chyba takie naturalne zostaną, podobaja mi się bo przecierka wyszła I są bardziej rustykalne
Zaciągnę tylko czymś bezbarwnym może...

Ogród w mieście-ogrodzie 22:29, 26 sty 2019

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 22:28, 26 sty 2019

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 21:55, 26 sty 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Moje Basiu ganiają 'gości', bo tak wypada. Dzisiaj miałam ptasiego gościa- liczył na łatwe śniadanie przy karmniku.

Będę krzyczeć Moniu. ciekawe co nam wyjdzie z tego dzielenia.

Aniu to krogulec i chyba juz po małym śniadaniu bo pod głowa ma napełnione wole.
Jak feniks z popiołów 21:50, 26 sty 2019

Do góry
choinka bożonarodzeniowa striptiz odstawiła, golusieńka bez przybrania wylądowała na tarasie, czas zmienić i ten wianek na coś mniej świątecznego.

Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 26 sty 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)
Pięknie u Ciebie, pozwolisz, że się rozsiądę?

Proszę bardzo, zapraszam

Ogród w remoncie 21:08, 26 sty 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Tymczasem skończyłam właśnie serwetę robioną na prezent.

Mam nadzieję, że się spodoba
Cudna ta serweta! Ależ masz talent... i cierpliwość
Taki prezent własnoręcznie zrobiony to taki od serca i dla kogoś zapewne ważnego
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:01, 26 sty 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
U nas bylo dzis slonecznie i od raz serce sie wyrwalo do ogrodu
Nasz owce sie opalaly

ciemierniki jeszcze nigdy ne mialy tyle pakow i kwiatow

Kalina juz sie szykuje

i wrzoscce

Byłem tydzień temu w Londynie i zdecydowanie w Niemczech wiosna bardziej zaawansowana
Podwórkowa rehabilitacja 21:00, 26 sty 2019

Do góry
haha Jola czyli na tym samym wózku jedziemy.
Serducho dla Ciebie

Kiedyś będzie tu ogród 20:59, 26 sty 2019

Do góry
Proszę nie usuwaj zdjęcia. Będę miała ściągę przy robieniu. Może uda mi się w przyszłym tygodniu wreszcie ruszyć z domu i kupić towar. Mam motywację, bo grono do wyżerki się powiększa. Dzisiaj pierwszy raz miałam strzygły.

Mało towarzyskie- cała karma ich, innych nie dopuszczały do jedzenia. Dobrze, że stoi jeszcze duży karmnik.
Ogród w remoncie 20:46, 26 sty 2019

Do góry
Tymczasem skończyłam właśnie serwetę robioną na prezent.

Mam nadzieję, że się spodoba
Za drzwiami do ogrodu... 19:43, 26 sty 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)

Ojej,przepiękna ta rabatka! Mam pytanie - na jakiej ziemi siejesz te swoje łączki, bo ja mam problem z kosmosami - na żyznej idą w łodygę (pień im wyrasta właściwie!), na byle jakiej wysychają. Może to kwestia podlewania?

Kosmosy chyba nie lubią skrajności...na próchniczej ,dobrze nawożonej faktycznie idą w pień i mają mało kwiatów.U mnie najlepiej wyglądały właśnie na słabszej piaszczystej ziemi i w dużych skupiskach,właśnie pomieszanych różnych ,jednorocznych: kosmosy, nagietki,ostróżeczki .Nie często podlewane,właściwie tylko czasem,gdy już naprawdę susza.Może miałaś je na całkiem postnej,suchej ziemi.U mnie jednak co jakiś czas trochę kompostu tam trafia Bo to takie rabatki przywarzywnikowe.Niestety wg mnie takie rabaty mają właśnie trochę za krótki czas swojej świetności w wyglądzie i bardziej sprawdzają się w takiej nieformalnej części ogrodu ,a nie na rabatę np na wprost tarasu ,gdzie ja lubię też wiosną i późną jesienią fajne widoczki.

...uDany ogród 19:28, 26 sty 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

i jaki sliczny kolorek
hiacynty pachna dla mnie za intensywnie, moga tylko w przedpokoju stac

Ty masz za duzo drzew a ja za malo boje sie je sadzic

Izuniu ja uwielbiam hiacynty i w ogóle wszystkie pachnące kwiaty, kocham tez perfumy
Drzewa bardzo lubię i najchętniej miałabym las na działce, ale kocham też kwitnące krzewy i byliny, a one bez światła nie mają szans dlatego musimy wprowadzić równowagę w ogrodzie.

W ogródku emerytki 19:18, 26 sty 2019

Do góry
Miałam dzisiaj rozebrać choinkę, ale jak to zrobić, jak śnieg tak ją ozdobił
A synogarlica skorzystała z karmnika.
Najpierw usiadła na drzewie i nie widziałam co to za ptak, ale jak frunęła do karmnika, wiedziałam, że to ona.
Nawet pozwoliła wróbelkowi jeść

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies