Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Zakrecona 14:08, 06 mar 2019

Buziam i lecę zobaczyć co działasz

Jolu super działasz już wiosennie

Co ile masz posadzone te trzmieliny i ile mniej więcej od ściany domu?

Czytałam, że korony ich mogą mieć nawet 1 metr średnicę, a nie chciałabym na płocie sadzić.

Macham od siebie słonecznie
sylwia_slomc... 15:25, 06 mar 2019

jolka napisał(a)

Sylwia, Kobieto!! Jak już mi się nic robić nie chce i na nic nie mam ochoty, to sobie zawsze Ciebie przypominam. Nie mam pojęcia jakim cudem ograniasz swoje hektary!! Dziś oglądałam Twoją nową budowlę Domek THE BEST

Rozchodniki mam w połowie wycięte, już widzę że nowe wychodzą. Fajnie jest z nimi o tyle, że szybko startują i praktycznie do zimy zdobią ogród Jest tam buk czerwony Rohan Obelisk na początku a potem trzy Pissardi. Dziękuję za miłe słówka oczywiście A z tym psem to sama ciekawa jestem na czym stanie, ale postanowiłam zachować postawę wstrzemięźliwą Hehe

A jeszcze Ci powiem, że mnie do działania zmobilizowałaś dziś!! Podczytałam u Ciebie o wieszaniu budek lęgowych dla ptaków, i w porywie chwili zakupiłam na all.. 5 (słownie: pięć) budek lęgowych eM. stwierdzi, że mi na głowę padło, i może będzie w tym coś racji pewnie Nie powiem, ładny karmnik mi zrobił przez zimę, ale czekałam na niego trzy miesiące. No to jakbym miała na te budki też tyle czekać to maj by się zrobił. A tak .. będzie tylko powiesić

Wspomniany karmnik, dzieło Pana domu I dzisiejsze niebo w cudnym kolorze

Pozdrowienia Sylwia i dużo wytrwałości w nowym sezonie

Piękny karmniczek pobudował i za układanie obrzeży się zabrał, chwalić takiego Emusia tylko
Budki juz wieszaj nie czekaj, my mielismy w planach w sobotę poczyścić stare bo wczoraj strach było na drabinę włazić przy tym wichrze, a dziś patrze i już z niektórych wystaja trawki i patyczki....no i nie wyczyścimy bo już mieszkańców mają, ale sobie obiecuję w tym sezonie zrobimy to przed zimą.
Bo pogoda zaskakuje nie tylko nas, ale i ptaki. Wszystko się jakoś spieszy
Miło mi, że przykładem zostałam i mobilizuje do działania Ja dzisiaj nie podziałałam dla odmiany, tylko styropian z oczek zdjęłam i nawrót do domu bo musze sie podleczyc, ale mi dzisiejszej pogody żal i nie wiem czy jutro usiedzę w chacie
Pszczelarnia 15:35, 06 mar 2019

jolka napisał(a)
Plany czas wdrożyć w życie - byłam oglądać ule
Prawdopodobnie w tym sezonie zostanę pszczelarką, hehe

Powodzenia. Pszczelarko!
jolka 13:17, 11 mar 2019

Z cyklu "Historia pewnej szklarni ..."

Finał po dzisiejszej nocy.

anbu 13:21, 11 mar 2019

O rany
Jola współczuje, u nas też dziś trak wiało, że tylko modliłam się coby mi dachu nie zerwało
jolka 13:27, 11 mar 2019

U nas parę dachówek leżało w ogrodzie.
Tylko czekałam, aż zobaczę dach na trawniku, na szczęście tak się nie stało.
Ale ze szklarni zostały strzępy...
lindsay80 13:50, 11 mar 2019

Przykro mi Jola, u mnie podobnie, żegnam sie ze szklarnią, bo takie wichury pewnie beda pojawiac sie częściej, szkoda pieniędzy I tego strachu.
eVka 13:54, 11 mar 2019

Własnie przed chwilą pisałam u Edyty, że rok temu miałam to samo. Wasze szklarnie mają cienkie profile, moja stara miała grubą stal, więc konstrukcja nieruszona ale szkło poleciało.
Współczuję bardzo strat.
mrokasia 14:23, 11 mar 2019

O kurka, zajrzałam co słychać a tu takie przykre wieści. Współczuję bardzo. Dobrze, że dom cały i Wam nic się nie stało.
tulucy 14:34, 11 mar 2019

O rety... Na bank nie uda mi się m przekonać do takiej szklarni... Chyba nawet nie będę próbowała.