Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

m_gocha 23:52, 05 mar 2019

Anitko słów mi brakuje aby wyrazić swój podziw nad Twoją pomysłowością i talentem dekoratorskim. Świetny żywy obraz tworzysz - chociaż jak czytam okrągła rocznica zapewne dodatkowo motywuje Super, że dokumentujesz swoje pracę - tworzy się taki tutorial, może akurat ktoś z tego skorzysta

Mam pytanie co do mchu. Jak przykleisz taki "zwykły" mech do płyty osb (myślę o tych poduszeczkach mchowych) to czy on nie wyschnie po krótkim czasie bez podłoża i bez zraszania? Pytam, bo chodziło mi po głowie wykonanie małego żywego obrazu z mchu (ale nie z samego chrobotka) i tak się zastanawiam nad tym mchem...

inka74 00:37, 06 mar 2019

Obraz nabiera coraz większej głębi. Dopiero na tle ściany uświadomiłam sobie jak duży on jest. Zdolna z ciebie Kobieta i kamienie w ogrodzie na ścianie przykleisz i obraz namalujesz roślinami. Z chęcią pożyczyłabym choć ciutek twojego talentu
Milka 05:32, 06 mar 2019

Anitka napisał(a)

Śmiejemy się z eMusiem, że na okrągłą rocznicę naszego pożycia taki obrazek sobie "namalowaliśmy" A że rocznica tuż, tuż to się zmobilizowałam Dzisiaj się eM pytał co chce na rocznicę pierścionek czy coś innego - powiedziałam, że stolik roboczy z palet do warzywnika Chłop chyba doła złapie z taką żoną

Sms już wyjaśnione

My też z mężem podziwiamy twoje dzieło, cudo.
A ja na 8 marca chcę taczkę, fajne mamy chciejstwa
AgataM 08:32, 06 mar 2019

Podziwiam Twój talent i wyczucie stylu.
Krakus 09:21, 06 mar 2019

Anitka napisał(a)

Piotrek pokazuje specjalnie dla Ciebie, bo prosiłeś

Mam nadzieje, że kiedyś jak czasu będziesz miał więcej coś podobnego wykonasz

no to dziekuję że specjalnie dla mnie ale pozostali odwiedzający tez z chęcią oglądają

z tym wiecej czasu to przez najbliższe 100 lat pewnie sie nie uda ale inspiracja jest a w zimie czesto sie nudze (w sensie budowlanym - bo facetowi nie tylko dzieci w głowie ale cośby pokombinował)
Anitka 14:39, 06 mar 2019

Agi2006 napisał(a)
Anita Ty to tworzysz......WOW . Podziwiam Cie nie tylko za pomysłowośc ale i za cierpliwość. Ja bym tak nie mogła przykładać, układać,doklejać. Po 10 min. cisnęłabym tym wszystkim SZACUN.

PS. co to za zielone iglaki poduszki pod tymi jałowcami?

Tak ja i mój eM Fakt trzeba mieć dużo cierpliwości szczególnie do kamienia, z mchem to już relaks. Po pracy wieczorkiem sobie seansik relaksacyjny robię

Te poduszki to świerki gniazdkowe.
Anitka 14:42, 06 mar 2019

Iwk4 napisał(a)
Anitko, cudo tworzysz. Czekam na finał.

Mam nadzieje do końca tygodnia finał obwieścić
Anitka 14:44, 06 mar 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No kochana powaliłaś mnie tą ścianką a jak skończysz to się nie podniosę już Piękna

Oj, aż taka ciężka ta ścianka To może nie pokażę zakończenia lepiej
Anitka 15:01, 06 mar 2019

m_gocha napisał(a)
Anitko słów mi brakuje aby wyrazić swój podziw nad Twoją pomysłowością i talentem dekoratorskim. Świetny żywy obraz tworzysz - chociaż jak czytam okrągła rocznica zapewne dodatkowo motywuje Super, że dokumentujesz swoje pracę - tworzy się taki tutorial, może akurat ktoś z tego skorzysta

Mam pytanie co do mchu. Jak przykleisz taki "zwykły" mech do płyty osb (myślę o tych poduszeczkach mchowych) to czy on nie wyschnie po krótkim czasie bez podłoża i bez zraszania? Pytam, bo chodziło mi po głowie wykonanie małego żywego obrazu z mchu (ale nie z samego chrobotka) i tak się zastanawiam nad tym mchem...

Gosiu ja już przebieram nóżkami i czekam na kolejne takie ścianki na ogrodowisku

Ja używam mchu stabilizowanego. Ona taki pozostanie przez wiele lat. Taki zwykły mech po krótkim czasie wyschnie. Dłużej utrzyma się na zewnątrz, w cieniu. Mój wiosenny wianek na jesień nawet ponownie się zazielenił, bo otrzymał wilgoć z powietrza i wystawiłam go na deszczyk. Niektóre mchy fajnie też takie zaschnięte wyglądają, ale niektóre kiepsko.

Taki zaschnięty, zwykły mech w poniedziałek użyłam ponownie jako zamaskowanie ziemi w donicach i fajnie wygląda.

Anitka 15:05, 06 mar 2019

inka74 napisał(a)
Obraz nabiera coraz większej głębi. Dopiero na tle ściany uświadomiłam sobie jak duży on jest. Zdolna z ciebie Kobieta i kamienie w ogrodzie na ścianie przykleisz i obraz namalujesz roślinami. Z chęcią pożyczyłabym choć ciutek twojego talentu

Wysyłam odrobinkę talentu i mam nadzieje, że coś u ciebie powstanie

Tak spory ten obrazek - 125 x 240 cm plus dwa boki 23 x 240 cm.