Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 15:08, 06 mar 2019

Milka napisał(a)

My też z mężem podziwiamy twoje dzieło, cudo.
A ja na 8 marca chcę taczkę, fajne mamy chciejstwa

Oj, zapomniałam, że mamy jeszcze 8 marce po drodze Taczka dobry prezent, a ja chyba sobie kleju na gorąco zażyczę
Anitka 15:09, 06 mar 2019

AgataM napisał(a)
Podziwiam Twój talent i wyczucie stylu.

Dziękuje Agatko.
Anitka 15:14, 06 mar 2019

Krakus napisał(a)

no to dziekuję że specjalnie dla mnie ale pozostali odwiedzający tez z chęcią oglądają

z tym wiecej czasu to przez najbliższe 100 lat pewnie sie nie uda ale inspiracja jest a w zimie czesto sie nudze (w sensie budowlanym - bo facetowi nie tylko dzieci w głowie ale cośby pokombinował)

Może komuś się przyda. Czekam na naśladowców Oj to musisz do kolejnej zimy chyba poczekać, bo ta chyba już nie wróci.
Oj tak to już jest jak w zimie facet się nudzi to potem zajęcia ma na 100 lat do przodu Ja na razie korzystam z przestoju pomiędzy dziećmi a wnukami
kwartet 15:18, 06 mar 2019

Witam się,jestem stałym podglądaczem i wzdychaczem(ewolucja twojego ogrodu jest niesamowita).
Klapek mnie rozwalił.Rama zacna wychodzi.Można czasami dostać porosty w takiej kępkowej formie(srebrno-zielonkawe)nie płowieją i kolorystycznie z kamieniem i białą bromelią mogłyby się zgrać.Mech z czasem blaknie,no chyba,że jest podbarwiany.Kibicuję!
Martita 15:19, 06 mar 2019

Anitko, bardzo dziękuję za jałowce robią niesamowite wrażenie.Chciałabym wykorzystać je u siebie sadząc przed świerkami serbskimi, oczywiście świerki gniazdkowe też biorę pod uwagę Pozdrawiam serdecznie
Anitka 15:23, 06 mar 2019

W niedziele córa przyjechała i zapytała zdziwiona - do kiedy te choinki przed domem będą stały Powiedziałam do poniedziałku

I jak powiedziałam tak zrobiłam - choinki do piwnicy powędrowały, w ich miejsce żonkile i ciemierniki się pojawiły, które czekały w garażu. Wynosiłam je w dzień do zahartowania. Na giełdzie kupiłam końcem lutego.

To są trzyletnie wianki. Nic z nimi się przez ten czas nie stało.

HannaR 15:25, 06 mar 2019

Śliczna, wiosenna dekoracja.
Anitka 15:33, 06 mar 2019

Wiem, że to takie mało wiosenne kolorki, ale ja jakoś mam taki dziwny gust wiosenny

Te w gruncie, które przywiozłam w zeszłym roku w marcu z Jasionki i były początkowo w korycie, a później posadziłam w ogrodzie zawiązały bardzo duże pąki, ale jeszcze ich nie rozwinęły.
Anitka 15:42, 06 mar 2019

HannaR napisał(a)
Śliczna, wiosenna dekoracja.

Coś jeszcze na tarasie wykombinuje na szybko. Na razie zostały mi dwa żonkile i posadziłam je w donicy. Ale zawsze już od razu wiosenniej.

Anitka 15:59, 06 mar 2019

kwartet napisał(a)
Witam się,jestem stałym podglądaczem i wzdychaczem(ewolucja twojego ogrodu jest niesamowita).
Klapek mnie rozwalił.Rama zacna wychodzi.Można czasami dostać porosty w takiej kępkowej formie(srebrno-zielonkawe)nie płowieją i kolorystycznie z kamieniem i białą bromelią mogłyby się zgrać.Mech z czasem blaknie,no chyba,że jest podbarwiany.Kibicuję!

Witaj stały podglądaczu A klapek to chyba naleciałość za dużej oglądalności w dzieciństwie bajki "Sąsiedzi" Mech jest barwiony, ma nie płowieć.

Faktycznie Mam takie porosty w piwnicy - srebrno-szarawe. Z nart przywiozłam. Dzięki za przypomnienie