Może komuś się przyda. Czekam na naśladowców Oj to musisz do kolejnej zimy chyba poczekać, bo ta chyba już nie wróci.
Oj tak to już jest jak w zimie facet się nudzi to potem zajęcia ma na 100 lat do przodu Ja na razie korzystam z przestoju pomiędzy dziećmi a wnukami
Witam się,jestem stałym podglądaczem i wzdychaczem(ewolucja twojego ogrodu jest niesamowita).
Klapek mnie rozwalił.Rama zacna wychodzi.Można czasami dostać porosty w takiej kępkowej formie(srebrno-zielonkawe)nie płowieją i kolorystycznie z kamieniem i białą bromelią mogłyby się zgrać.Mech z czasem blaknie,no chyba,że jest podbarwiany.Kibicuję!
Anitko, bardzo dziękuję za jałowce robią niesamowite wrażenie.Chciałabym wykorzystać je u siebie sadząc przed świerkami serbskimi, oczywiście świerki gniazdkowe też biorę pod uwagę Pozdrawiam serdecznie
W niedziele córa przyjechała i zapytała zdziwiona - do kiedy te choinki przed domem będą stały Powiedziałam do poniedziałku
I jak powiedziałam tak zrobiłam - choinki do piwnicy powędrowały, w ich miejsce żonkile i ciemierniki się pojawiły, które czekały w garażu. Wynosiłam je w dzień do zahartowania. Na giełdzie kupiłam końcem lutego.
To są trzyletnie wianki. Nic z nimi się przez ten czas nie stało.
Wiem, że to takie mało wiosenne kolorki, ale ja jakoś mam taki dziwny gust wiosenny
Te w gruncie, które przywiozłam w zeszłym roku w marcu z Jasionki i były początkowo w korycie, a później posadziłam w ogrodzie zawiązały bardzo duże pąki, ale jeszcze ich nie rozwinęły.