Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:36, 25 sty 2019

Do góry
W dębowym naszym ukochanym zimą czyli teraz

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:33, 25 sty 2019

Do góry
Aniu Anabuko a masz

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:04, 25 sty 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cześć Haniu, to można mieć nadzieję, że niedługo TAK będzie? I wiosna przyjdzie?
Chociaż dzisiejsza aura jest znowu zachwycająca. Po kilku dniach bezśnieżnego mrozu, pięknie biało i ciągle sypie! Baardzo mnie to cieszy - mazowieckie zaczyna ferie, chłopaki będą mogli szaleć godzinami na śniegu. A już miałam straszne wizje dwóch tygodni w domu bez śniegu...
Ty nie planujesz spektakularnych zakupów. I dobrze. Ty już możesz usiąść spokojnie na ławeczce i odczuwać głębokie zadowolenie. Ja jeszcze jestem na etapie zacierania rączek na wiosnę. Jeszcze duuużo przede mną Uściski przesyłam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:01, 25 sty 2019

Do góry
[

Dla mnie hostowo jak najbardziej może być.Piękne tw twoje hostusie

No to lecimy dalej [

Nie znam tej
...uDany ogród 08:53, 25 sty 2019

Do góry
UrszulaB napisał(a)
Dano, masz super ogrod.

Czy mozesz napisac jaka odmiana bluszczu wije sie po tym drzewie?

Witaj Urszulko w moim ogrodzie
Dziękuję za miłe słowo o poranku!

To bluszcz kolchidzki Dentata. Takie zapiski znalazłam. Dwa pierwsze lata stał w miejscu, po przeniesieniu do nowego ogrodu dostał przyspieszenia i doszedł już do połowy wierzby ma z 4-5 metrów. Ma ogromne liście, soczyście zielone przez cała zimę.
Pozdrawiam serdecznie!

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:53, 25 sty 2019

Do góry
Aniu ?Anabuko /To podkład.Ha ha wzięłam się za malowanie .

Zdjęcie fatalne nie mogę pozbyć się tego białego punktu na podkładzie jego tu na obrazie nie ma wiem że to padające światło lampy błyskowej ale nie wiem co robię żle.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:04, 25 sty 2019

Do góry
Sylwuś nagromadziłaś skarbów, teraz tylko wyciągać i stroić altankę.
Takie firanki z serwetek są bardzo efektowne, mnie się też podobają z dodatkiem płótna
Mam coś dla Ciebie może Ci będzie pasować , takie serwetki pod filiżankę

Chcesz?
...uDany ogród 07:58, 25 sty 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)
Ale to brak i tęsknota jest w życiu motorem działania Ja się nie mogę nadziwić, że po sąsiedzku przeważnie tylko ja jedna siedzę w ogrodzie - sąsiedzi, którzy mają ogrody na co dzień, w ogóle się nimi nie cieszą, nie zajmują, nawet do nich nie wychodzą...

Mój motor jest na najwyższym biegu i dawno bym w domu mieszkała gdyby nie upierdliwość urzędu. Od pięciu lat czekam na przekształcenie działki...
Nie będę się powtarzać, bo wałkowałam ten temat do znudzenia na wątku i chyba wszystkich stąd wygoniłam
Na naszej ulicy większość ludzi dba o ogrody. Jedni sami, ale większość korzysta z usług firm obsługujących. Piękną mam okolicę
Ale są też miejsca gdzie i dom i działka popadają w ruinę...

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:14, 25 sty 2019

Do góry

zabawiam się kolorem ta sama rabata co powyżej

15 maja

25 czerwca

18 lipca

28 sierpnia

17 wrzesień

i znów dziś
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 00:05, 25 sty 2019

Do góry

Proszę o identyfikację rośliny z zrzutu ekranu filmu
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:53, 24 sty 2019

Do góry
Nie okryłam azalii japońskich

Są dwie czynności w ogrodzie których nie cierpię robić - okrywać rośliny na zimę i robić jakiekolwiek opryski.

Ciemiernik i kalina to moje stałe punkty w ogrodzie gdzie zaglądam

ale przybywa ich coraz więcej bo krokusy się pchają jak szalone

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 24 sty 2019

Do góry
Ostatni spacer po ogrodzie /spacer - biegiem na kompost i chwila dla fotoreportera / zimno

Rozchodniki już mam na oku do wycięcia, jeszcze czas jakoś zdobią no i nie widzę tego dnia na cięcie

zadziwia mnie jak sobie rośliny dają radę w tym zimnie
firletka zawsze elegancka

a ciemiernik cuchnący jest niesamowity
jeden dzień słoneczko i cieplej to od razu się podnosi

a jak zimno chowa głowę

jak spotkam to jeszcze sprawię mu towarzystwo za to, że daje mi już teraz radość

zdumiały mnie przebiśniegi co prawda dwa no ale tak wcześnie - może to jakiś patrol

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:30, 24 sty 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Super krzesło, koniecznie trzeba wypróbować

Zapraszam .

przetrwają? stoją pod okapem

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:20, 24 sty 2019

Do góry
sierika napisał(a)
No obłędne to krzesełko, gdzie takie dają? mój stolik chciałby przytulic takie
Mam już Rok w ogrodzie, na razie zerknęłam na wstęp, będzie czytanie bo widzę już podobne przemyślenia, w końcu po 20 blisko latach człowiek ewoluuje wraz z ogrodem.

Dają we Krakowie, a moje krzesełko chętnie przytuli Twój stolik .
Ja pochłaniam tą książkę - to pierwsza taka książka ogrodnicza jaką mam po której nie grzebię, przeglądam itd. i tak sobie myślę, że to dopiero teraz jestem w stanie zrozumieć te wszystkie mądrości -
masz racje po latach
co z tego że po zakupie działki dostałam książkę Johna Brooksa Wielka księga ogrodów - ja teraz to rozumie taka może tępiata jestem a inna sprawa że na początku nie do końca wiedziałam jaki styl ogrodu chcę
ale było coś jeszcze innego - skąd było brać rośliny - w szkółkach same iglaki a najtańsze jałowce - taki śliczniutkie małe
teraz to dopiero jest - szkółki kipią od różności i to też nie jest łatwe - trzeba wybrać i co ? też nie jest to takie proste

a! dojrzałam zamarzyłam i wiem gdzie posadzę kielichowca - wreszcie jakiś krzak na mojej krótkiej liście zakupowej

coś się dzieje z brzozą

Dwa ogrody 22:59, 24 sty 2019

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 24 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajne to krzesełko

Jeszcze była taka niby ławeczka

a tymczasem chodzę i przymierzam gdzie stanie, może wiosną przysiądę

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 24 sty 2019

Do góry
m_gocha napisał(a)

Czy ja Ci Mira mówiłam, że Twój ogród (w tym i warzywnik) ma klimat angielskiego ogrodu?
Pozdrawiam

nie nie mówiłaś , a klimat w ub roku miał raczej afrykański,
jednak luzacki kawałek ogrodu przywołuje od razu myślenie o angielskich ogrodach - to oznacza jak je postrzegamy - a nie zawsze tak jest
np.

Tamaryszek napisał(a)
Widzę, że znalazłaś Monty'ego!
Dzięki za rady co do ośmiału, na razie sobie odpuszczę. Natomiast łączę się z Tobą w miłości do epimediów, mam na tegorocznej liście zakupów kolejne.
Na Gardenię nie jadę, byłam raz i więcej nie pojadę, nic ciekawego dla mnie (no, może poza sprzedażą ciemierników). Ale jeśli wybierzesz się do Warszawy na Green Days albo Zieleń to Życie, z wielką przyjemnością się z Tobą spotkam, daj znać, jak by co.
Masz śliczny kalendarz ogrodniczy i rozczuliły mnie te brateczki w malusich doniczkach.
(zajrzyj do mnie, zobacz ogród Vivy)

Izo no musiałam Montiego ujrzeć we fraku hehe bezcenne, jednak wolę teraz zwłaszcza oglądać odcinki wiosenne i nie tylko. Uwielbiam ten program, muzyczka, śpiew ptaszków w tle i cudowne zdjęcia, zbliżenia, kadry kolory
no i Monty oczywiście ale nie tylko bo i cała ekipa.
Epimedia testuję pod kątem roślin do suchego cienia - ale chyba za bardzo uwierzyłam w słowo suchy - to tak nie jest - podlewałam - zobaczymy.

Myślałam o Gardenii ale jedynie w kontekście jakiś wykładów, prelekcji.
Jeszcze nie mam planów wyjazdowych na ten rok - klują się.

kasiek napisał(a)
Ale czarująca wiosna u Ciebie
A ten żywopłot z tawuł całkiem wyciełaś czy do ziemi tylko? Powiem Ci że moja tawuła przycięta do ziemi pieknie puściła, warto było Cię posłuchać, troszkę co prawda potem trzeba poczekać na efekt ale odradza się pięknie!

Żywopłot z tawuły chętnie bym wymieniła na grabowy. Ale po przycięciu do ziemi okazało się że korzenie są przeogromne, wielkie karpy i do usunięcia potrzebny byłby chyba ciężki sprzęt i kilku chłopa. No i odpusciliśmy.
Już jesienią ta część wycinana wcześniej puściła nowe pędy.Ciekawa jestem jak będzie szybko odrastał.
Najlepsze jest to że wcale nam nie przeszkadza tak istotne odsłonięcie a tego obawialiśmy się najbardziej.

abiko napisał(a)
Mira próbowałam sobie przypomnieć co ty masz na tej ziemi, ale widać bardziej patrzyłam wyżej
Nadprycić.. fajne słówko

Nadrypcić takie tup tup

jak byłaś to mogło jeszcze nie być
tu fotki wczesny kwiecień

Dwa ogrody 22:51, 24 sty 2019

Do góry

Dwa ogrody 22:45, 24 sty 2019

Do góry
Gabrysiu, mówisz i masz
Izo, fajnie, że podobają Ci się dekoracje, wszak profesjonalistką jesteś w tym temacie, aż strach wrzucać zdjęcia ale ryzyk fizyk, ładuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:25, 24 sty 2019

Do góry
Sylwia, Kuklik - pozdrawiam ja dumam cały czas zwłaszcza zimą

Ula - warzywnik ogromny ? kurcze nie bo nie ogarnę, mam 4 skrzynie i 4 grządki wydawało mi się że ogarnę, gorzej bo mam jeszcze rabaty kwietne które się co roku powiększają no i ogródek przydowmowy co w ub roku został zapuszczony przez ten warzywnik - odpoczywał

Anitka - tak tak stolik to stale jest w planach na razie zrealizowałam krzesełko

każdy rozmiar XX będzie pasował

a przebiśniegi - oczywiście że odstępstwa są
u mnie to chyba te nowe

Renia

Viva - Ty i leniuchowanie - ja się na to nie nabiorę
a naparstnice póki co mają się wybornie - to 3 rok od wysiewu i liczę że zakwitną - nie wiem jaki mają korzeń może Ci wykopać sadzonkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies