Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 19:21, 04 mar 2019

Łucjo, a ja jeszcze jakiś czas temu narzekałam, że tam chwasty rosną Wolalam chwasty

Iwona, serby to te 3 większe po lewej, nie wcisnę już nic za nimi, bo one dość "gęsto" posadzone i do tego tylko 1,5 metra od płotu. Jak urosną, to będzie ściana

Haniu, po lewej nie ma takiej opcji, te trzy są wsadzone dość ciasno, właśnie po to, żeby było szczelnie, w tym miejscu mi zależało, żeby było szczelnie cały rok. Po prawej od himalajki, która też przecież urośnie będzie poletko brzóz, tam mi zależy tylko w sezonie żeby być zasłoniętym, a brzozy uwielbiam

Magda, u mnie w planie jest "zaleca się" dachy dwuspadowe o kącie... itd. Jedynie co musieli spełnić na 100%, to nieprzekraczalna linia zabudowy z przodu i wysokość budynku.

Ania, ale dzięki temu gmachowi nie mam przynajmniej problemu jak wytłumaczyć komuś gdzie mieszkam Mówie po prostu, że obok tej wielkiej budowy

Aniu różana, ale czy na serby nie trzeba czekać? Nie rozumiem. Od razu takich 8 metrowych nie wsadzę przecież

Nikita
, że tak powiem dobrze ujęłaś to co myślę o ich widokach na przyszłość
Z drugiej strony to może i oni wolą oglądać czubki moich drzew, niż moje podwórko i mnie w basenie

Agata
, spełnili, a nawet jakby nie spełnili, to co? Wyobrażasz sobie teraz co dalej? Rozbiórka tego? Chyba jakimiś ładunkami, bo to w 90% jest żelbetowe

Makusia
, za sznur dziękuję, ale miałam już myśli, żeby się wyprowadzić
Powoli się z tym "domkiem" sąsisadów oswajam, siatka zrobiła już swoje dzisiaj, część cisów wypieliłam i panowie mnie nie widzieli przy płocie Mam nadzieję, że te drzewa będą szybko rosły Jeszczę chwilę i szukam brzóz
AnnaCh 19:34, 04 mar 2019

Plan jest taki, dla przypomnienia
Serby urosną, sosna urośnie, a skracam jej przyrosty co roku i widzę, że robi się gęstsza, "puchata". Po prawej brzozy, które uwielbiam Dużo ich, ile tylko się zmieści

eVka 19:51, 04 mar 2019

Super, że masz takie podejście, fakt faktem, że człowiek się przyzwyczaja i z czasem będzie łatwiej patrzeć na ten budynek.
Jak gęsto masz serby posadzone?
mrokasia 20:26, 04 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Plan jest taki, dla przypomnienia
Serby urosną, sosna urośnie, a skracam jej przyrosty co roku i widzę, że robi się gęstsza, "puchata". Po prawej brzozy, które uwielbiam Dużo ich, ile tylko się zmieści

Plan bardzo mi się podoba . A co będzie pod brzozami?
Może jak zbudują to i firmę ogrodniczą zatrudnią i posadzą coś wysokiego od swojej strony.
Anusia 20:32, 04 mar 2019

Z brzozami dobry pomysł. Jak wszystkie drzewka podrosną to rzeczywiście zasłonisz budynek.
Poppy 20:38, 04 mar 2019

Aniu, podziwiam TWoj spokoj ducha, bo ja bym chyba tak nie potrafila.
A oni i tak beda miec ciemnice, jak Ci drzewka podrosna porzadnie, bo to przeciez zielona sciana 3m plus tych kilka dodatkowych do tych okien, i mam nadzieje, ze nie beda sie wtedy czepiac, ze im zacieniasz. U nas zywoploty i generalnie zielona sciana nie moze przekraczac 2m, nie wiem, jakie przepisy sa w Polsce.
Jak szeroka masz dzialke?
a nowe plany nasadzen wygladaja super!
AnnaCh 21:00, 04 mar 2019

Ewa, już się powoli przyzwyczaiłam
Zabij mnie, nie pamiętam, co 2 metry? Jak chcesz, to Ci jutro zmierzę. Wiem, że gęsto, żeby się zrastały i ścianę robiły.

Kasia
, ja tak myślę, że skończy się budowa, to wejdą brukarze i firma ogrodnicza.
Pod brzozami, to jeszcze tak do końca nie wiem, derenie, jakieś trawy, jeżówki?

Anusia, fajnie, że jesteś
Też myślę, że się zasłonię, a tamtą część ogrodu zależy mi latem na osłonięciu, zimą niech sobie patrzą na brzydki trawnik u mnie i kółko po basenie

Poppy, a jakie mam wyjście? Powiem Ci, że już były sceny płaczu, dramaty, myślenie o sprzedaży wszystkiego i przeprowadzce, teraz już się oswajam i zaczynam żyć z tym budynkiem w symbiozie i staram się go jakoś przysłonić.
Sąsiedzi na razie wydają się ok, rozmiawiałam z nimi o nasadzeniach, przedstawiłam swoje argumenty i nie było problemu.
Działka moja ma 20 metrów i troszeczkę.
eVka 21:26, 04 mar 2019

Aniu, jeśli byś mogła, byłabym wdzięczna dziękuję
AnnaCh 21:30, 04 mar 2019

Dobrze, jutro Ci zmierzę

Pytanie mam, czy graby moje mam pociąć? A cisy kiedy? Wszystko mi się pomerdało i już nic nie wiem i nie pamiętam, a kalendarz z zapiskami mi w pracy gdzieś wcięło

I kiedy sadzimy brzozy?
eVka 21:50, 04 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Dobrze, jutro Ci zmierzę

Pytanie mam, czy graby moje mam pociąć? A cisy kiedy? Wszystko mi się pomerdało i już nic nie wiem i nie pamiętam, a kalendarz z zapiskami mi w pracy gdzieś wcięło

I kiedy sadzimy brzozy?

Dziękuję.
Graby i cisy w sobotę przycięłam, brzozy pewnie też bym już sadziła ale u nas ciepełko.