Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 15:56, 04 mar 2019

Anitka napisał(a)
Ale podziałałaś kobito

Poobserwuj jak wilczyca biega do ogrodzenia i w tym miejscu zrób jej "przelotki".
Tylko trzeba by je robić w linii prostej, bo ona na bank slalomem ani po łuku nie będzie się poruszać. Masz już doświadczenie w przedogródku, że ścieżki są dla nas ludzi Można zrobić ścieżkę szerszą, udającą falującą, ale środkowa część komunikacyjna po prostej. Z kwadratowych płyt nawiąże do tych przy tarasie i z boku domu, a z nieregularnych taka bardziej naturalna będzie.

Wykorzystaj też tam te świerki gniazdkowe. Pogrupuj je w 3-5. Ale mogą być tez niektóre pojedynczo posadzone. U mnie bardzo dobrze radzą sobie przy brzozach. Fajnie z kamieniami będą wyglądać i z palmami traw.

Anitka nie muszę obserwować ,bo znam te jej skróty na pamięć ....
po prostu nie potrafię się na razie zdecydować z czego zrobić te przelotówki i w jakim kształcie (tzn wiem ,że sam przelot musi być na prosto ,ale czy bokami go powyginać ,czy wykwadracić,to nie wiem ….pewnie nic z tego nie wiesz co napisałam hihi….najlepiej ,to przyjedź do mnie i Ci na żywo wytłumaczę )

buziaki i popatrz na nią …. prawie wszystko jej mogę wybaczyć

Magleska 16:08, 04 mar 2019

DorKa napisał(a)
Cześć Superwoman! Ja rozumiem,że Twoim założeniem jest skończenie rewolucji przed przyjściem wiosny ? Zacnie Podziwiam, kibicuję i jestem pewna,że będzie pięknie.
U mnie najgorzej z kamienia na zakręcie. Nie ma szans,żeby wbiegła i kamieni nie rozrzuciła.W innym miejscach jest ok.

Dorka dziękuję za Twój podziw .....i nie mam żadnego terminu do skończenia hihi kiedy zrobię ,to zrobię nie śpieszy mi się

małych kamyczków ,czyli żwirku też tam nie chcę ….z wielu względów -psica będzie rozwalać ,a i sprzątania i plewienia w żwirku nie lubię też

chcę kamienie ,te co kilka już tam wrzuciłam i w przelotach ... albo płyty,takie jak mam na ścieżkach ,albo płaskie kamory jak w pinach wszystko zależy od ceny

na razie wszystko do soboty leży …..może powycinam z kartonów kwadraty i poprzymierzam zanim się zdecyduje hihi ….żartuję ….nie mam kartonów

Magleska 16:10, 04 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

To nie głupota ustawic ogród do swoich potrzeb.
Gorzej jakby ogród coś niewygodnego na nas wymuszał.
Zrobic a później się męczyć , po co to.
Fajnie robisz, działaj sobie tak jak Ci w duszy gra, jest pięknie, piny superanckie.

Daria dziękuję ….tak zamierzam robić ….pod moje widzimisię

Magleska 16:15, 04 mar 2019

Makusia napisał(a)
Wyrażam podziw w stosunku do umiejętności korzystania z pinteresta i odnajdywania właściwych pinów
Ja nigdy nie mogę znaleźć tego, czego szukam- uważam, że ta umiejętność mnie przerasta

A zapinowane ścieżki świetne- będą pasować do Ciebie (ogrodu Twojego znaczy się )

Marta dziękuję .....z pinami nie jest trudno ….czasem tylko długo trzeba szukać wczoraj miałam leniwe popołudnie ,stąd tyle pinów

Anusia 17:14, 04 mar 2019

Co się nie robi dla ukochanych pupili. Wilczyca cudna, dużo jej można wybaczyć.
Jesteś nie do pokonania ja dopiero po 15-tym zacznę rozmontowywać skalniak. Tojeść będę przesadzała a część całkowicie jest do usunięcia. Obecnie jest taka brązowo-pomarańczowa ale już w kwietniu wróci do pięknego zielono-żółtego koloru. Zajrzyj do mnie na str 456 tam są dwa zdjęcia. Po trzech sezonach rozrosła się z bardzo maleńkiej sadzonki. Podaj mi adres na priv to wyślę.
eVka 17:40, 04 mar 2019

Wilczyca niezmiennie cudna, super, że chcesz dopasować ogród do psa a nie odwrotnie
Magleska 17:55, 04 mar 2019

Anusia napisał(a)
Co się nie robi dla ukochanych pupili. Wilczyca cudna, dużo jej można wybaczyć.
Jesteś nie do pokonania ja dopiero po 15-tym zacznę rozmontowywać skalniak. Tojeść będę przesadzała a część całkowicie jest do usunięcia. Obecnie jest taka brązowo-pomarańczowa ale już w kwietniu wróci do pięknego zielono-żółtego koloru. Zajrzyj do mnie na str 456 tam są dwa zdjęcia. Po trzech sezonach rozrosła się z bardzo maleńkiej sadzonki. Podaj mi adres na priv to wyślę.

Aniu dziękuję Ci Kochana ….a ja chcę trojeść bulwiastą ,co na pomarańczowo kwitnie ….tojeść ,atrojeść to jest ta sama roślina ?
jeśli tak ,to jestem chetna ….
https://pl.pinterest.com/pin/358810295305372370/
Magleska 18:03, 04 mar 2019

effka napisał(a)
Wilczyca niezmiennie cudna, super, że chcesz dopasować ogród do psa a nie odwrotnie

Ewa taki mam zamiar ona przy mnie nic nie robi , nawet jak ja jestem w domu ,a ona na ogrodzie …. ,grzecznie korzysta ze ścieżek ,nie wchodzi na rabaty itp.....ale jak zostaje całkiem sama ,to hulaj dusza piekła nie ma

chociaż i tak już niewiele niszczy w porównaniu do lat 2 wstecz
eVka 18:05, 04 mar 2019

Magleska napisał(a)

Ewa taki mam zamiar ona przy mnie nic nie robi , nawet jak ja jestem w domu ,a ona na ogrodzie …. ,grzecznie korzysta ze ścieżek ,nie wchodzi na rabaty itp.....ale jak zostaje całkiem sama ,to hulaj dusza piekła nie ma

chociaż i tak już niewiele niszczy w porównaniu do lat 2 wstecz

Mądry piesek
Anusia 18:30, 04 mar 2019

No nie przeczytałam ze zrozumieniem. Nie ja mam tojeść, a rzeczywiście trojeść to coś zupełnie innego. No ja zakręcona jestem. Tojeść nie kwitnie. He he , ale jakbyś chciała to pisz tak czy inaczej