Dorotko,do nowych tabliczek będzie nowy ziołownik ,tylko jeszcze myślę nad jego wyglądem.Część ziół miałam przy warzywniaku ,a cześć przy murku.Teraz chcę je wszystkie skumulować i jakoś ciekawie zaaranżować,ale jeszcze nie mam ostatecznego pomysłu .
Przemku, cieszę się że pozytywnie oceniasz moje atrapy donicMyslę,że jeszcze jakieś powstaną.Myślałam o takich kwadratowych jak Twoje,ale nie wiem czy uda mi się powstrzymać się przed dodatkowymi dekoramibo ja lubię ozdóbki
Tak nie wstawiałam aktualnych zdjęć doniczkowych tulipanów.Dzięki za porady odnośnie tychże Stosuję się.
W tych małych doniczkach są cebulki ,które dostałam (starych odmian tulipanów).Ale były dość małe ,więc możliwe, że są to przybyszowe młode cebulki ,ciekawa jestem czy juz w tym roku zakwitną?A w długich doniczkach są kupne cebulki, na te bardziej liczę.Bo one są do własnoręcznie zrobionych donic
Dzięki wielkie
Naszą energie to czasem trudno opanować, mamy też takie niesamowite gaduły
Fajnie by było takie kwadratowe, zwykłe donice dostać a z takimi najtrudniej, z reguły są małe.
Ja nieraz do takich donic na balkonie używałam bardzo grubej, czarnej foli jako wkładu. Jak były drewniane lub wiklinowe to takerem je mocowałam na górze. Do tych to klejem na gorąco można by spróbować.
Tabliczki śliczne I widzę, że kolejne dzieło powstanie.
Anitko nie chcę sypać ziemi bezpośrednio do tych styropianowych osłonek .Po pierwsze one są klejone i nie wiem jakie wpływ miałaby rozpierająca ją ziemia podczas rozrostu kłączy Kanny.Bo plastikową donicę tak mi rozepchały ,że ledwo je potem z niej wyjęłam .Po drugie chcę zmieniać nasadzenia,więc łatwiej będzie wyjąć donicę z przekwitającymi tulipanami niech sobie gdzieś w kącie dalej budują cebulki a ja do osłonek wstawię podpędzone w donicach kanny.Po trzecie te styropianowe osłonki chcę zabierać na zimę na taras,więc puste lekkie a Z wysypywaniem ziemi więcej zachodu i moją się przy tym bardziej brudzić i niszczyć.Te ozdobne listwy łatwo się zaminają.
Ale już zamówiłam takie donice jak chciałam ,za ok 2 zł,więc będę mogła z łatwością wymieniać nasadzenia,mając kilka zmian donic