Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:14, 03 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

W marketach bratki już się pojawiają w Ler..Mer....już są

Czekam na bratki bardziej giełdowe po 1.50zł niż marketowe ostatnio widziałam ceny w LM, powaliły mnie. Za to kusiły mnie wczoraj oferty róż w A. ale w tym roku nie dałam się, trochę inne mam priorytety.
Urszulla 17:47, 03 mar 2019

W tym tygodniu zapowiadają temp iście wiosenne i trochę deszczu, liczę że wszystko ruszy i w ogrodzie podziałam. Mam ogrom pracy na rabatach, jedną do całkowitej zmiany i zrywania pozostałej darni a przecież koszenie dojdzie. Jak z tym się uporam nie wiem.

Kocimiętka już startuje co mnie bardzo ucieszyło w zeszłym roku sadzonkowana nie dała żadnego zauważalnego efektu. Czekam też na moje oznaki życia z sadzonkowanych kilkuset patyczków różnych roślinek szczęściem zima szybko minęła i nie jestem zestresowana oczekiwaniem na wiosnę. Najbliższa sobota zapowiada się 100% ogrodowa
Gosialuk 19:37, 03 mar 2019

Urszulla napisał(a)
W tym tygodniu zapowiadają temp iście wiosenne i trochę deszczu, liczę że wszystko ruszy i w ogrodzie podziałam. Mam ogrom pracy na rabatach, jedną do całkowitej zmiany i zrywania pozostałej darni a przecież koszenie dojdzie. Jak z tym się uporam nie wiem.

Kocimiętka już startuje co mnie bardzo ucieszyło w zeszłym roku sadzonkowana nie dała żadnego zauważalnego efektu. Czekam też na moje oznaki życia z sadzonkowanych kilkuset patyczków różnych roślinek szczęściem zima szybko minęła i nie jestem zestresowana oczekiwaniem na wiosnę. Najbliższa sobota zapowiada się 100% ogrodowa

To życzę, żeby i pogoda ogrodowo dopisała na 100%. Też się na sobotę szykuję.
Ewa777 10:30, 04 mar 2019

Ula, widzę, że przygotowania do sezonu już rozpoczęte Zacznie się szaleństwo
Urszulla 18:29, 04 mar 2019

Ewa777 napisał(a)
Ula, widzę, że przygotowania do sezonu już rozpoczęte Zacznie się szaleństwo

Dziś 2 godz wycinania rozchodnika i lekkiego czyszczenia. W warzywniku posiałam rzodkiewkę. A to moja prowizoryczna wiosna bo w donicy hostę mam i niewielkie coś tylko na obrzeżu się mieści

Jak będzie ciepło w prognozach to wykopię z ziemi żurawkę i zagospodaruję donice. A jutro startuję na moje tegoroczne pole bitwy
Urszulla 19:37, 04 mar 2019

Wysiałam w domu: sałatę majpwą, pomidory z własnych nasion Opalka i Delicious, pory i chyba czosnek ozdobny. Wcześniej w sobotę stipę i heliotropa- to już pisałam.
Zostały mi do wysiewu kwiatki ale chyba na nie jeszcze jest ze 2 tyg czasu.
Renii 21:45, 04 mar 2019

Działasz Ulcia. U mnie w sobotę było bardzo zimno-trochę zmarzłam w ogrodzie-czyściłam tuje-ot taka praca. Dzisiaj za to piękna pogoda, a pracy trzeba było siedzieć. Cóż poradzić
Urszulla 23:35, 04 mar 2019

Renii napisał(a)
Działasz Ulcia. U mnie w sobotę było bardzo zimno-trochę zmarzłam w ogrodzie-czyściłam tuje-ot taka praca. Dzisiaj za to piękna pogoda, a pracy trzeba było siedzieć. Cóż poradzić

Wpadłam po połudn8u o 16 i aż do zmierzchu działałam. Przy pracy plany na jutro posnułam: przesadzić hortensję ogrodową i 2 bukietowe, wykopać Ice Dance w dużych ilościach i przesadzić w inne miejsca do przyszłego sezonu.
To jest ogrom pracy, bo żeby posadzić ID muszę zerwać darń do końca na rabacie i w drugim miejscu.

Wczoraj narysowałam plan korzystając z instrukcji Ewy i Agnieszki i wyszedł projekt do realizacji. Ciekawe jak mi pójdzie tym razem z nasadzeniami. Generalnie cieszę się że biało- zielonej trzmieliny mam pod dostatkiem. To już dobry początek. Ty pewnie nie pamiętasz tego etapu jak ją z patyczków wyhodowałam

Urszulla 00:11, 05 mar 2019

Gosialuk napisał(a)

To życzę, żeby i pogoda ogrodowo dopisała na 100%. Też się na sobotę szykuję.

W sobotę ma być pogoda ale do tego czasu plan mam napięty jak takie temp będą to w przyszłym tygodniu będę kosić choć to może wydawać się niewiarygodne.

Łany szafirków, liście wypuściły jakoś dziwnie jesienią. Chyba w tym roku je trochę porozsadzam.

Urszulla 07:20, 05 mar 2019

Trochę aktualnej wiosny