Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 16:50, 22 sty 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Piękny krajobraz z tymi starymi wierzbami, wyglądają jak naturalne pomniki. A kocicę masz cudnej urody, pięknie umaszczoną.
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:45, 22 sty 2019

Do góry
Jak zima to i trochę przymrozonych fotek

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:45, 22 sty 2019

Do góry
Pod koniec kwietnia kwitły już późniejsze tulipany, magnolia, różaneczniki. Niestety upalna pogoda sprawiała, że wszystko bardzo szybko przekwitało

Tulipany nieustannie zachwycały Takie widoki zawsze mam przed oczami, gdy jesienią sadząc cebule psioczę pod nosem

I pomyśleć, że jeszcze miesiąc temu w ogrodzie leżał śnieg

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:41, 22 sty 2019

Do góry
Bukszpany pokryły się cudnie świeżym przyrostem. Hakonki miały już spore czuprynki

Tulipany zasadzone w donicach i ocynkowanych naczyniach dawały czadu. Ich mobilność mnie zachwyciła – kwitły w różnych zakątkach ogrodu, takich w których nie byłoby szans aby się pojawiły. Najbardziej bujnie kwitły tulipany w różnych odcieniach różu i fioletu (zakupione w siatce 3kg na wyprzedaży w L.)

Jak szalone wystartowały hosty
Każdy dzień zaskakiwał... Oczywiście pozytywnie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:35, 22 sty 2019

Do góry
W połowie kwietnia krokusy zaczęły ustępować miejsca prymulkom, hiacyntom, ciemiernikom.
Ach, ten zapach hiacyntów

Z dnia na dzień z przedwiośnia pogoda zmieniła się wręcz na letnią. Zaczęły kwitnąć tulipany, mahonie, korony cesarskie… Zieleń eksplodowała swoją soczystością.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:32, 22 sty 2019

Do góry
Kwiecień 2018`

Już pierwsze dni kwietnia przyniosły wręcz eksplozję krokusowych łączek. Ileż radości z tych pierwszych kolorów

Pojawiły się też wiosenne dekoracje wielkanocne

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:28, 22 sty 2019

Do góry
Potem przyszło gwałtowne ocieplenie. Śnieg topniał z godziny na godzinę - jak zwariowany. Z oczka znikał lód… a mój eM w przypływie jakiejś wiosennej energii pod moja nieobecność szpadlem (!) chciał przyspieszyć ten proces… Niestety efekt powalił mnie z nóg – w grubej folii w oczku zrobił kilkanaście różnej wielkości dziur ¾ wody uciekło w grunt!

W domu pojawiły się stokroty... ale w trawniku też - tylko nieco skromniejsze
Swoje łebki pokazały przebiśniegi
Spod śniegu pokazały się liście tulipanów, hiacyntów... które tak naprawdę już były w styczniu

Końcem marca zaczęły swój spektakl krokusy i irysy żyłkowane Nareszcie było już czuć wiosnę w ogrodzie

Na jabłoni zawisły budki dla szpaków, które do tej pory były na wielkim orzechu (niestety został wycięty jesienią 2017r.).

Obawiałam się czy szpaki zaakceptują nową miejscówkę. Ale z ulgą odetchnęłam - szpaki zasiedliły obie budki.
Przyznam, że uwielbiam ten moment, gdy wczesną wiosną budzą mnie świsty szpaków A potem ich śpiewy... Aż chce się żyć

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:17, 22 sty 2019

Do góry
Marzec 2018`

Marzec rozpoczął się solidnymi mrozami (nawet poniżej -20 stopni), niewielką ilością śniegu i… choróbskiem. Martwiłam się jak przeżyją taką zmianę aury roślinki rozpieszczone grudniowo-styczniowym ciepełkiem

Chaos w temacie około skarpowym troszkę się zmniejszył, owocne dyskusje na wątku trwały

W połowie marca spadło sporo śniegu, Pierwszy dzień wiosny był w pełni zimowy (fotki z 21 marca!)

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:12, 22 sty 2019

Do góry
Luty 2018`

W lutym spadł śnieg i chwycił lekki mróz. Zaczęłam znów bacznie przyglądać się mojej skarpie i zastanawiać się co z nią zrobić. Zrobiłam zdjęcia, wymierzyłam teren…

Powyszukiwałam na kompie i poprzeglądałam fotki tej mojej nieszczęsnej skarpy…

I przeglądałam… i zapisywałam inspiracje.

Wrzuciłam nawet temat na O. pod dyskusję… i zaczęłam się skłaniać do zrobienia kamiennego murku podtrzymującego skarpę… ale tak naprawdę w głowie był wielki chaos
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:08, 22 sty 2019

Do góry
Niekiedy lekki nocny przymrozek lekko przypudrował ogród

Skoro zima nie chciała na dłużej się rozgościć… to w domu zrobiło się bardzo wiosennie.

Dopiero po 20 stycznia pojawił się śnieg, ale po kilku dniach prawie nie zostało po nim śladu.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 16:07, 22 sty 2019

Do góry
Styczeń 2018`

Pomimo, że to typowo zimowy miesiąc niestety i pogoda i ogród bardziej w odsłonie wiosenno – jesiennej
wiosennie...

jesiennie....

W związku chyba z dużą wilgotnością podłoża i stosunkowo wysokich jak na tę porę roku temperatur wyjątkowo bujnie rosły mchy. Zachwycił mnie ten mikrokosmos

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:53, 22 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Altanka dla mnie pierwsza Dla Ciebie - trzecia? rustykalna jest.
Z czwartej mam żyrandol
A z 6 i 7- mej mam wszystko
Drabinę mam metalową, zieloną Super inspiracje.

Zbieram Danuś pomysły, będę kombinować, aż osiągnę efekt zadowalający moje gusta. Rustykalnie musi być koniecznie. Dach docelowo pewnie czerwony jak na reszcie budynków u mnie, a w środku....łamię się czy w drewnie czy jakiś kolor. Zasłonki mi sie marzą białe w drobne kwiatuszki lub duże róże, ....słoneczniki może. Agusia czerwone wiadereczka mi podarowała, myślę, może na łańcuszkach z dachu podwieszę...nie wiem jak na wietrze się sprawdzą. Kącik gospodarczy obowiązkowy
Stoliczek okrągły już mam nawet, dostałam od chrzestnej niedługo zanim odeszła....pamiątka od serca dana. Bardzo mi sie przyda, serwety jakies wyszywane i chyba nawet szydełkowe jakieś mam, muszę tak pokombinować by grało Będzie ciut w innych klimatach niż w gospodzie, ale nadal sielsko i wiejsko
Taką inspirację z jesieni mam z gór przywiozłam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:48, 22 sty 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie na rabatach rosną wiśnie Pod jedną rosną kukliki. Kwitną razem z wiśnią. Pod drugą mam rozplenice, astry i jeżówki. Byliny kwitną już po zbiorze wiśni. Pod trzecią mam cebulowe, kulki z tawuły japońskiej i turzyce z żurawkami.

Hania, fajnie, że napisałaś,czytam twój wątek od kilu dni ale jestem dopiero na 23 stronie, jeszcze nie doszłam do tych zdjęć. Fajne te Twoje rabaty, u mnie tak sie nie da bo już dużo większe mam drzewa
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 15:44, 22 sty 2019

Do góry
Róże nadal z liśćmi...

Za płotem coraz bardziej widoczny lasek. Sąsiad na części swoich nieużytków zasadził lasek modrzewiowy a bliżej mojej działki brzozy
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 15:39, 22 sty 2019

Do góry
Anitko! Czapy zostały strzepane ale zaraz pojawiły się następne Zima na całego.
Może nic nadzwyczajnego o tej porze roku... ale w porównaniu z latami poprzednimi i opiniami niektórych meteorologów, że musimy przyzwyczaić się do zim bardziej w wersji angielskiej to trochę ta zima jest zaskoczeniem
Ostatnio temperatura w ciągu dnia to -8 a w nocy -15. Dobrze, że jest pierzynka ze śniegu
W ubiegłym tygodniu dosypało sporo świeżego puchu. Chwilami z nieba leciały płatki sniegu o średnicy kilku centymetrów

...uDany ogród 15:23, 22 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przystroiło szadzią cudnie, u mnie też , coś pocykałam, może wieczorkiem uda się wstawić, ale już mi się cni do kolorów

Pięknie było prawda?
Wpadnę wieczorkiem do Ciebie, a póki co przepadłam w Twoich inspiracjach na Pinetreście
Piękne te altanki, myślę, czy tego naszego domku tak słodko nie urządzić w środku?
Buziaki!!

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:22, 22 sty 2019

Do góry
Ewo Boleslawiec to od Ciebie
Jak bylismy u Was w odwiedzinach znowmnie zachwycil, wiec wracajac do domu zagladnelismy do przyfabrycznego sklepiku i mamy no a skoro mamy i inni podziwiaja to damy tym innym szanse, by tez mieli. Jestes czyli matka chrzestna

Uszytki po niemiecku to chyba "Genähtes"

Do tych 40 dzieci jest 6 osob personelu ale mie i tak ta liczba zgromadzona w jednym miejscu przeraza.

moja najnowsza
Wizytówka- uDany ogród 15:19, 22 sty 2019

Do góry
Zimy ciąg dalszy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:14, 22 sty 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pięknie było widać góry.

Towarzyszyło nam też gęganie.

Ale Haniu, toż ja cały czas żyłam w przekonaniu, ze Ty gdzieś w mazowieckim, kurka nie wiem czemu , a Ty takie piękne widoki masz...

U nas w piątek koło 19-tej, jleciało i gęgało jakieś niewielkie stadko wrażenie było przednie, ciemno, słychać, a nie widać
Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:13, 22 sty 2019

Do góry
Oto kot ogrodnika!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies