Madziu powiem ci ze te twoje pomysly sa jak najbardziej w moim guscie gorzej odwzorowac czasami patrze na jakas rabate ale sliczna ja tez tak zrobie a co do czego stoje i niewiem jak tu zaczac wiec czasami nie jest to takie proste haha
Wiolu tak ...cała ta rabata ulegnie metamorfozie małej ....
powoli klaruje mi się pomysł ,ale z roślinami ,to muszę na żywo przymierzać sobie ...na kartce zaplanować nie umiem ....
tu gdzie tak mocno poszerzone jest zaczęty zagajnik brzozowy ...tak jak pisałam wcześniej -przesadziłam jedną brzozę ...
...tu też najwięcej niszczy pies ,stąd pomysł na tor przeszkód z kamieniami kamory będą wkopane ,jak już będę pewna ,że są w dobrym miejscu
zastanawiam się ,czy zrobić coś na zasadzie suchej rzeki ....ale nie wiem sama ....jak dam kamyczki pomiędzy kamore ,to znowu będą fruwać wszędzie ....hmmm
czy może płyty takie jak mam na ścieżkach wmontować w przebieg ....hmm..( bo to ,że będzie tam przebiegać do płotu jest pewne )....myślę .....
na pewno nie chcę dać takiej równej ścieżki przez rabatę ,bo będzie tak jak z tym miejscem ...takie ścieżki urwane w nic...
tu na pewno chcę połączyć płytami ścieżkę boczną z zejściem z tarasu ....
ale na razie póki roślinki nie ruszą ,to i tak nic nie robię ....
Buziaki i miłej Niedzieli
Asiu ....spokojnie z tą trojeścią nasion w necie pełno ....
a kamory sama targałam ....niestety nie udało mi się ruszyć kilku większych -szkoda mi kręgosłupa
na zdjęciu wyglądają ,że małe ,ale też za lekkie ,to one nie były
tu czeka mnie zdzieranie jeszcze ....kiedyś ognisko pójdzie na drugą działkę ...i będzie tam przejście ,więc ta rabata się trochę wydłuży
i gdzie psa widać też będzie jakieś przejście dla psa ....pewnie też z kamieni
pod płotem najchętniej też bym zrobiła jakąś ścieżkę przelotową ....ale to mocno przyszłościowy plan
Sylwia pewnie sobie myśli ....co za głupia pańcia ...i tak będę tam biegać hihi
jeszcze w dwóch miejscach chce jej zrobić przelotki
przy zwężeniach rabaty