Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

mrokasia 08:30, 03 mar 2019

Ty Madzia to normalnie robocop jesteś. Takie kamory dźwigać?
Te ścieżki dla psa tuz przy ogrodzeniu to trawiaste są? Kosisz je czy wilczyca wszystko wydepcze?
Wiolka5_7 08:37, 03 mar 2019

Wszystko jasne powoli wszystko wykonasz
Trzymam kciuki abyś była zadowolona ze zmian
Wzajemnie milej niedzieli ! U mnie sloneczko się przedziera
Magleska 08:39, 03 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu powiem ci ze te twoje pomysly sa jak najbardziej w moim guscie gorzej odwzorowac czasami patrze na jakas rabate ale sliczna ja tez tak zrobie a co do czego stoje i niewiem jak tu zaczac wiec czasami nie jest to takie proste haha

Kasiu wiem jak to jest ja w zeszłym sezonie ,też wiele połączeń odgapiałam z O....a teraz znowu przerabiam ....czy będzie dobrze ...nie wiem ....

wiele pomocy zawdzięczam dziewczynom.....wiele osób ,bym musiała wymieniać ,a nie chcę którejś pominąć
Ewa Anda -przedogródek i bok-dziękuję Ewuś ...Asia Makadamia-kształt Trawnika -dziękuję Asiu
nasadzenia i połączenia Sylwia,Anitka,Aga,Paulina,Gosia .....kurczę ....bardzo dużo osób mi pomogło ....nie gniewajcie się proszę jeśli którejś nie wymieniłam ....bardzo dużo zawdzięczam forumdziękuje Wam
roślinki ...też dostałam bardzo bardzo dużo od koleżanek forumowych dziękuję

bardzo dużo mam miejsc ,które lubię już
a te co nadal mi nie pasują zmieniam .......do skutku
sylwia_slomc... 08:46, 03 mar 2019

Ważne, ze wiesz juz co Ci nie pasuje i czego nie chcesz, a resztę odkryjesz w trakcie przeróbek
Magleska 08:56, 03 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Ty Madzia to normalnie robocop jesteś. Takie kamory dźwigać?
Te ścieżki dla psa tuz przy ogrodzeniu to trawiaste są? Kosisz je czy wilczyca wszystko wydepcze?

Kasiu ...tak ,tam są trawiaste .... koszę je, a raczej koszę resztki, co tam zostają ...
.ale zamierzam też tam kiedyś zrobić ścieżkę z płyt ....ta co mam z przodu domu -przed płotm-sprawdziła mi się w psim użytkowaniu

na razie musi zostać tak jak jest ,bo jak zedrę trawę ,to znowu błoto psica będzie roznosić wszędzie ....
same płyty nie są problemem ....bo nie są, aż takie drogie ....ale niestety murki mam do naprawy ....więc jak na razie nic tam nie zrobię ,bo najpierw trzeba płot naprawić i wtedy dopiero będę mogła zrobić ścieżkę psią

Miłej Niedzieli Kasiu

Magleska 09:00, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Wszystko jasne powoli wszystko wykonasz
Trzymam kciuki abyś była zadowolona ze zmian
Wzajemnie milej niedzieli ! U mnie sloneczko się przedziera

dziękuję Wiolu pomalutku ,a osiągniemy ,to ,żeby nam było dobrze

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ważne, ze wiesz juz co Ci nie pasuje i czego nie chcesz, a resztę odkryjesz w trakcie przeróbek

Sylwuś .....dziękuję
mrokasia 09:30, 03 mar 2019

Magleska napisał(a)

Kasiu ...tak ,tam są trawiaste .... koszę je, a raczej koszę resztki, co tam zostają ...

na razie musi zostać tak jak jest ,bo jak zedrę trawę ,to znowu błoto psica będzie roznosić wszędzie ....

To ja Ci powiem Magda, że ja bym zostawiła psicy te trawiaste ścieżki
Zdrowsze chyba dla jej łap niż betonowe płyty.
Gardener27 10:16, 03 mar 2019

Aaaa … to o takie kamyczki chodziło pod brzozami Fajnie się zapowiada początek metamorfozy ogrodowej. Nowe linie rabat przypadły mi do gustu, kibicuję mocno. Ten pas trawnika służący jako wybieg wzdłuż ogrodzenia zostaje czy likwidujesz ?
makadamia 10:48, 03 mar 2019

Magda, skoro już zaczęłam się wtrącać, to trudno mi przestać
Wybacz zatem tę nieproszoną radę

Wydaje mi się, że nad ułożeniem tych kamieni można by jeszcze popracować
One teraz są bardzo równomiernie rozsiane, co nie wygląda zbyt naturalnie. Pogrupowałabym je po kilka sztuk w paru miejscach.
Sądzę, że w takim układzie będzie również łatwiej zaplanować nasadzenia.

Szukałam inspiracji, ale nie ma zbyt wiele dla zestawienia brzóz i kamieni - to nie jest układ naturalnie występujący
https://pl.pinterest.com/pin/424464333623483870/ - to mi się podoba nawet bez tego ciurkadełka, choć kamieni więcej niż u Ciebie
https://pl.pinterest.com/pin/413979390738823999/
https://pl.pinterest.com/pin/400116748116760810/
Te dwa zdjęcia są zrobione świeżo po sadzeniu - jeszcze dużo gołej ziemi widać, ale myślę, że po paru latach będzie ładny efekt

https://pl.pinterest.com/pin/66568900726628627/ - a tutaj bez brzóz ale bardzo mi się podoba ten styl skalniaka, więc dorzucam przy okazji
anna_t 11:50, 03 mar 2019

Sliczne piny od Asi!
Magda świetny pomysł z kamieniami w brzozach. Parę tych tuj danica bym tam wrzucila w to cienio i sucholubne i będzie bajeczka może jeszcze ławkę małą?w przyszłości do posiedzenia w szumie brzóz a i psica kolejną przeszkodę by miała