Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 14:08, 06 sty 2019

Do góry
Wejście mi dzisiaj sople wystroiły kp
Przerwa na kawę... 13:57, 06 sty 2019

Do góry
Przez chwile tylko wyszło słońce i klimat od razu inny ale to był tylko moment...
Ogród Muszelki 13:57, 06 sty 2019

Do góry
Wczoraj roztopy, dzisiaj mały mrozik, - 1 st. W nocy spadło z nieba trochę cukru pudru

Żurawki jakby podupadły na duchu

Przerwa na kawę... 13:55, 06 sty 2019

Do góry

Strasznie pochmurne są te zdjęcia ale i taka pogoda w 99% za oknem. Odechciewa się wychodzić z domu...
Przerwa na kawę... 13:53, 06 sty 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 13:52, 06 sty 2019

Do góry
Ha, w końcu udało mi się skończyć wizytówkę. Nie wiedziałam, że tyle czasu mi zabierze. Strasznie kolorowo wyszła, ale i taki trochę jest mój ogród. Przynajmniej na żywo Ogromny problem miałam z ulubionymi różami. Mimo iż sporo mam Austinek to tylko 3 się załapały. Reszta ma dobre rokowania (Jude, Shalotka, Darcy, Pilgrim, Jubilee, Emma, William) ale to jeszcze nie to, co powinno. Za młode są.
Widać jednak ogromną różnicę w jakości zdjęć robionych aparatem, nawet średniej klasy, a tymi robionymi telefonem. Trzeba będzie napisać list do mikołaja w następnym roku o jakiś dobry aparat czyli skarbonkę zrobić i co miesiąc coś odkładać.

W końcu i mnie trochę przysypało. Kilka zdjęć z dzisiejszego poranka.

Rabaty owalnej bylinowej nie widać prawie spod śniegu

Ogród Muszelki 13:36, 06 sty 2019

Do góry
Sosnówka. Na pierwszy rzut oka jest bardzo podobna do czarnogłówki i sikorki ubogiej. Sosnówka odróżnia się od nich przede wszystkim dwoma poziomymi, białymi paseczkami na skrzydełkach i innym kształtem czarnej czapeczki na głowie (ma na karku długą białą plamę).
Cdn.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:31, 06 sty 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Cykłam ale starym aparatem i jakość fatalna. jak będziesz potrzebować lepszych to wyjdę i zrobie raz jeszcze

U mnie bluszcz rośnie jak chwast - w zawrotnym tempie
A ten na ścianie sąsiada pieknie sie wspina, mam nadzieję że ją zarośnie

Nie ma potrzeby, dziękuję Posadziłam na ścianie od warsztatu północnej ciekawe czy się przyjmie. Dobrze mi się wydawało, że u ciebie do samej góry już doszedł. Tak się przyglądam i zastanawiam się czy udało by się go prowadzić takimi pojedynczymi splotami właśnie jak teraz te młode pionowe gałązki. świetnie to wygląda właśnie takie. Gdzieś widziałam kiedyś na fotce prowadzony na przekątne w romby, ale nie zapisałam sobie. Super wyglądało.
Przerwa na kawę... 13:29, 06 sty 2019

Do góry
Kasiu - od kilku lat mojej rodzinie (dużej na marginesie), staram się robić własnoręczne prezenty, głównie ozdoby lub np. soki domowe, coś takiego, czego nie kupisz normalnie w sklepie. Z ozdób to były aniołki i renifery z masy solnej, aniołki z tiulu, kule kwiatowe papierowe, teraz gwiazdki na szydełku i pierwsza choinka piórkowa. Niestety szewc bez butów chodzi i nie bardzo starcza czasu na robienie czegoś dla siebie. Samych gwiazdek w tym roku zrobiłam prawie 40 sztuk.
Na komputerze tylko takie zdjęcia znalazłam:

W tym roku w leniwe święta (1 i 2 dzień świat) porobiłam więc też ozdoby dla siebie więc będą na następny rok.
Ogród Muszelki 13:29, 06 sty 2019

Do góry
A teraz kolejna porcja ptaszków.

Modraszek – tego pięknisia nikomu przedstawiać nie trzeba. Mały, śliczny rozbójnik. On rządzi stołówką. Gdy modraszek zajada, inne sikorki siedzą posłusznie na brzegu karmnika i przełykają ślinkę. Albo odlatują na pobliskie gałązki i gapią się, kiedy jaśnie pan modraszek skończy.

Oczywiście zdarza się, że modraszek zajada nasionka w towarzystwie innych sikorek. Zauważyłam, że dzieje się to wtedy, gdy w karmniku jest świeżo wysypany pokarm i modraszek pewnie ocenia, że nie da rady wszystkiego łyknąć, więc „nie ma po co kruszyć kopii”

Modraszek jest niesamowicie ruchliwy. W ogóle sikorki są ruchliwe, ale modraszek w szczególności. Trudno go sfotografować.

Najczęściej sikorki na zdjęciach wychodzą jak duszki Na zdjęciu poniżej modraszek lekko poruszony, cóż... zdjęcie oddaje naturę tego wiercipięty

Słoneczny Ogród 13:22, 06 sty 2019

Do góry
Hejka, ogrodomaniacy, miłośnicy kolorowych rabat widzieliście już Małą Anglię???

Energetycznie bardzo.
Coś mi się wydaje, że taki styl angielski na bogato będzie miał jeszcze więcej, dużo dużo więcej zwolenników w porównaniu do stylu nowoczesnego.
Bo przecież wszyscy kochamy kwiaty i tę różnorodność, z przyjemnością sadzimy to co nam się podoba, z bólem przychodzą ograniczenia.

Styl nowoczesny, geometryczny, taki na kant jest piękny uporządkowany, przewidywalny podziwiany przez wielu ale właśnie wielu się tylko podoba za to nie widzą go u siebie, na dłuższą metę jakby za spokojny,trochę okrojony, za bardzo mono.

Mam nadzieję, że po łbie mocno nie dostanę

Podam link, wart obejrzenia.

MojaAnglia
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:13, 06 sty 2019

Do góry
Dragonka napisał(a)
Serwus Imienniczko
dziękuję Ci za odwiedzenie mojego wątku, ja po Twoim się rozglądam, i widzę wiele piękności, Ty taka różana jesteś widzę? Ja jakoś się boję róż choć moim cichym marzeniem ogrodowym jest posiadać pnące i rabatowe zwykłe..ale nie wiem czy ta miłość to odwzajemniona zostanie W każdym bądź razie już wiem, do kogo pukać z prośbą o fachową poradę

serwus witaj

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:09, 06 sty 2019

Do góry
bzy też się pośpieszyły ...kwietniowe bzy

i kolorowe listk
i

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:06, 06 sty 2019

Do góry
Jeśli kołderka się utrzyma do nastania mrozów, to roślinki będą miały dobry zimowy sen
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:05, 06 sty 2019

Do góry
i zrobiło się biało

Wizytówka - Przerwa na kawę 13:05, 06 sty 2019

Do góry
Jesień - październik 2021
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:01, 06 sty 2019

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 12:57, 06 sty 2019

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:53, 06 sty 2019

Do góry
serdecznie dziękuję za wspaniałe życzenia

Mam nadzieję,że ten rok będzie dla mnie łaskawszy,chociaż zaczął się bardzo ciężko.wiecie? chyba najgorsze co może być to patrzeć na cierpienie bliskiej osoby

Moi mili aby do wiosny,mam tak dużo planów ogrodowych...może uda się chociaż w 50%

teraz wspominki ubiegłej wiosny..bardzo wczesnej kwietniowej wiosny

10 kwietnia.... pierwsze koszenie trawnika

Moja działka na Dębowym Lesie 12:51, 06 sty 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
pysznoglowka jest cudowna i ten kolorek oh i ah kiedys chcialam kupic w szkolce niestety nie bylo nigdzie

Mam 3 pysznogłówki.Ostatnio sporo dzielone.To muszą odczekać.
Ale jak chcesz to nasionka mogę z nich zebrać ?

I wszystkie nawet mi sie podobają Choć bez nazwy .

1. ta wyższa i czerwieńsza

2.Fioletowa

3.I taka malinowa, niższa i z ciemnymi listkami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies