Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 14:42, 12 lut 2019

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę , gdybym wzdłuż tego zielonego płotu po lewej str. zdjęcia z przęseł chciała posadzić miskanty ML na pasie szerokości do 60 cm.to by wystarczyło tej szerokości?
Przęsła płotu maja po 2,5 m szerokości .I miałabym obsadzić 9 przęseł,czyli 22,5 m płotu.Co ile je sadzić gdybym dawała tylko ML? Aby się później nie zlały w jedna całość ,tylko krzyżowały przewieszającymi źdźbłamiAle myślę że chyba chciałbym też coś innego posadzić pomiędzy nie,niższego aby nie było monotematycznie i zbyt nowocześnie .A poza tym by dołem przestrzeń pomiędzy nimi wypełnić czymś przynajmniej póki się nie rozrosną.Może macie jakiś link z inspiracją ?Byłabym wdzięczna

Sezon 2017 u Hanusi 14:41, 12 lut 2019

Do góry
Basiu, sama wiesz: chęci to jedno, a możliwości to drugie.

Jak już wylazę z betów w pole, to od razu się wyprostuję, bo tam mnie nic w plecach "nie kole"

Oby jak najszybciej do czynu!

Sezon 2017 u Hanusi 14:27, 12 lut 2019

Do góry
Edytko,
Uśmiecham się "jak głupi do sera",
ale już krew w żyłach się burzy,
i chęć na pracę wzbiera,
Pomimo wiosennych kałuży.

Skowronki w życie swe gniazdka
na zimnej ziemi już moszczą,
a ja tak się dziś czuję, jak byłabym...
gdzieś za Bydgoszczą!

Na takie widoki już czekam
4 miesiące z okładem,
i stale kłębią się myśli,
czy ja w tym roku dam radę?

Ogrodowy song 14:20, 12 lut 2019

Do góry
Rano zaskoczenie,bo znowu śnieg się pojawił.Teraz wygląda już tak..
Ogród Muszelki 14:12, 12 lut 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Moim Gościom dobrej niedzieli życzę

Muszelka piękna fota. To u ciebie sa te piękne żurawki amarantowe o ile się nie mylę.
Zaglądam miałam nawet wpis napisany dot. muzyki, orkiestry, odbioru muzyki przez widownię, coś znowu przycisnęłam i skasowało się.
Jeśli jeszcze można to racja, inaczej reaguje widownia w filharmonii inaczej na stadionie mimo tego samego zespołu, orkiestry. To rzecz wyczucia, smaku, wykształcenia muzycznego.

U nas dzisiaj z rana słonko świeciło teraz byle jak ale jest ok 7 stopni na plusie więc nie jest najgorzej oby tylko nie padało.

Pozdrawiam Muszelko
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:12, 12 lut 2019

Do góry
Marcinie jeszcze raz ogromne dzięki! I wielka pochwała za pakowanie, przewoźnik niestety się nie popisał z terminowością, przyszły przed chwilą, dostały pić, jeść i dobre słowo
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:32, 12 lut 2019

Do góry

daglezja Glauca Pendula

Blue Diamond

Blaski i cienie nowego życia 12:57, 12 lut 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)
U mnie również śnieg.
I tak jak Ty czekam na rozsadzone pierwiosnki, choć po tym suchym roku to nie wiem czy będą ładnie kwitły.

Szukałam zdjęć tych moich pierwiosnków i okazuje się że nie mam ani jednego zdjęcia. A tak szaleńczo w zeszłym roku kwitły. Co za pech

mam tylko zdjęcie z 2017 jak wsadzałam małe sadzonki razem z przebiśniegami na zmianę, bo musiałam zagospodarować miejsce pod magnolią przed nieustannym wyrastaniem trawy

A oprócz tych mam jeszcze z takimi omszałymi liśćmiktóre kwitną na fioletowo i żółto (bardzo wolno przyrastają w porównaniu do tych zwykłych) i jeszcze jedne dostałam od Bogusi, czekam na nie bo miały być śliczne białe
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:27, 12 lut 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Romus u nas z sasiadami to nie wszedzie jest tak cukierkowo jak u nas i nie zawsze tak tu bylo. Tesciowa mi rozne rzeczy o sasiadach (juz zmarlych) opowiadala. Dzieki Bogu ci dziiejsi sa calkiem ok.

snieg sie topi, woda leci, w ogrodzie mam znow bajoro.
Bylam na przegladzie i cosik sie juz pcha do slonka

cuuudnie już wiosennie się robi buziaki Izabelka
Ogród z wilkiem zamkn. 12:27, 12 lut 2019

Do góry
Dziewczyny może z nudy i braku możliwości prac w ogrodzie ,któraś z Was pomoże mi poplanować troszkę
mam trawnik taki w kształcie L i trochę mnie to drażni ....nie mam pomysłu jak poprowadzić linie rabat ,żeby to zmienić ....jakas niemoc mnie ogarnęła w planowaniu
wstawiam plan jak jest teraz z kilkoma zdjęciami

wszystkie chwyty dozwolone ....nie straszne mi przekopać wszystko od nowa hihi
jedynie placyk i skalniak nie do ruszenia(korekty w roślinach jedynie ) .....no i oczywiście ulubiony przedogródek z bokiem ,którego nie zmieniam
dla przypomnienia zdjecie z zeszłej wiosny ....tu nic nie będe zmieniać .....prawie , to znaczy Vanilki na Magnicalki wymienię

Ranczo Edy 12:23, 12 lut 2019

Do góry

Ranczo Edy 12:22, 12 lut 2019

Do góry

Trzmielowy ogród 12:12, 12 lut 2019

Do góry
Sky Jacket i Aiolos:

i w ogrodzie:
krokusy:

i narcyzy
My Life My Garden 12:09, 12 lut 2019

Do góry
Witam wszystkich! Oto Mój ogród A raczej jego brak, mam jednak nadzieję że z nadejściem wiosny nadejdzie czas na jego wykonanie. Tymczasem przedstawiam to co udało się zrobić i to co czeka na zrobienie. Wszystkie sugestie me widziane gdyż pomyslow jak narazie brak
...uDany ogród 12:07, 12 lut 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja też czekam na te widoki. Już bliżej niż dalej

Aniu jak miło, wróciłaś na forum znaczy wiosna nadchodzi
Masz rację teraz już z górki!

...uDany ogród 12:05, 12 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czy ta odmiana ze zdjęć się jakoś nazywa?

To irys reticulata Rhapsody.

Mam jeszcze takie
I.r. Katharine Hodgkin

Lubczyk w kwiatach 11:42, 12 lut 2019

Do góry
Pozdrowienia w Nowym 2019 Roku.
Dawno mnie nie było, ale na wiosnę się poprawie.
Za drzwiami do ogrodu... 11:31, 12 lut 2019

Do góry
Jesienią zebrałam nasionka, których od razu nie podpisałam i za Chiny nie mogę skojarzyć co to za jedne
Nawet zasuszone razem listeczki i łodyżki nic mi nie mówią .Może ktoś kojarzy?

Czy u Was za oknem też zawierucha , mam nadzieję że to już resztki śniegu z nieba wymiatają?
Trzmielowy ogród 11:27, 12 lut 2019

Do góry
Takie grzyby znalazłam pod krzewem iglastym...

a teraz trochę wiosny... hiacynty
Peter Stuyvesant

Peter Stuyvesant (fioletowy), Sky Jacket (błękitny) i Aiolos (biały):
...uDany ogród 11:27, 12 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ja to się zastanawiam czy nie za dużo tego mokrego w tym roku bo mi już miejscami stała woda a teraz jeszcze dosypało i ma sypać albo lać dalej.
Fajnie że wrzuciłaś iryski bo ja się zastanawiam czy warto je sadzić. Za kolor bym się dała pokroić .

U nas nawet nie jest mokro, ale wodę ściągają rowy odwadniające, staw i rów melioracyjny. Jest wręcz sucho jak na ta porę roku i tą ilość śniegu, która była
Iryski uwielbiam i miałam dokupić na jesień, ale jakoś mi się zapomniało. W tym sezonie kupię kilka kilogramów krokusów, tulipanów i irysków. Stale mi mało kwiatów na wiosnę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies