Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 18:15, 03 sty 2019

Do góry
I do nas zawitała zima

Wśród brzóz i dębów 18:08, 03 sty 2019

Do góry
Dorotko, Asiu i Aniu, dziękuję za życzenia.

W ten zimowy dzień nie mogłam oprzeć się zakupowi takiej ukwieconej puszki z herbatą. Może pozwoli mi złagodzić tęsknotę za wiosną.

ogród (nie)Mocy 17:58, 03 sty 2019

Do góry
wklejam obrazek, który udało mi się popełnić na planie od geodety, przepraszam, że tak przaśnie, Picassa ze mnie nie będzie, to na pewno
( to na zielono to tylko w teorii tak, dla wyobrażenia dla mnie, gdzie mogłoby być zielono)

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:57, 03 sty 2019

Do góry
W Nowym Roku 2019
życzę wszystkim wspaniałej koniunktury,
niech Wasze ogrody pięknieją
i radują serca i oczy

Pozdrawiam Wszystkich zaglądających gości

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:32, 03 sty 2019

Do góry
U nas dziś śnieżyca za śnieżycą i tak w kratkę cały dzień, co odśnieżyłam to już nasypane...nie żeby dużo, ale świat jest biały.
Sezon 2017 u Hanusi 17:15, 03 sty 2019

Do góry
Tak, tak, Izabelko. na tę stronę już słoneczko się obraca. Cieszę się i z tych kilku minut dziennie na przedłużenie dnia.

Kwiatek dla Ciebie.
Przedziwny Ogród 16:40, 03 sty 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aga skompletowała przepiękne szklane pojemniki, a w nich zaczarowany klimat świąteczny.

Może Agatko się powtarzam ale coś pięknego widzę.
Czy w tym pojemniku jest domek porcelanowy i wokół lampki takie mikro na baterie? A w tym na nóżce są jedne światełka w pojemniku a drugie na zewnątrz, na sztucznym śniegu?
Przepraszam za dociekliwość. Ale bardzo chciałabym takie sobie zrobić.
Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:29, 03 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Piszesz o baletnicach (dobra cena!) na kolejnej choince i bieli sopli - ja też o bieli pomyślałam, kupując po Świętach komplet ładnych bombek mlecznych z ornamentami w kolorze jemioły oraz komplet serwetek lnianych z jemiołą właśnie.

Ot, takie fanaberie nasze. Nieszkodliwe przecież.

Też uważam, że takie fanaberie nie są szkodliwe, ale ja pół strychu mam swoich przydasiów Też w ubiegłym sezonie kupowałam czerwone dodatki na choinkę po świętach, bo ta czerwień chodziła za mną już od 2 lat. W przyszłym roku planuję białą, więc ta czerwień będzie leżakować na strychu aż znów wróci do łask. Fajnie, że nie oparłaś się takiej pokusie, ja też z tych co jak mi coś wpadnie w oko to zazwyczaj i do koszyka.

Za drzwiami do ogrodu... 16:24, 03 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Dziekuję i zapraszam.Dobrze że udało mi się zrobić własnoręcznie choć kilka prezencików świątecznych i może sprawić komuś radość

Czy dobrze Aniu zrozumiałam, taki skrzat to na styropianowym stożku zrobiłaś? Od stóp do prawie czubka czapki jest styropianowy stożek?
Tak dopytuję bo ja robiłam inaczej i nawet nie wiedziałam, że można też na stożku. Rok temu, w okolicy grudnia u Madzi ( Ogród z wilkiem) podejrzałam jak robić takie skrzaty. I ona robiła inaczej. Teraz na pewno spróbuję jeszcze na stożku. O ile to potwierdzisz.
Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:18, 03 sty 2019

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko wszystkiego co najlepsze w Nowym 2019 Roku
Dziękuję i nawzajem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:14, 03 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Ach Ci mężczyźni...niczego nie rozumiejąmoi też ciągle się dziwią (za każdym razem od nowa)po co np. na stole jakieś światełka,albo gałązki ,albo że chce mi się nakładać za każdym razem pierścień na serwetki...że też jeszcze się do tego nie przyzwyczaili... już nie mówię że czekam na pochwały od nich ale mogliby choć się nie dziwić
Ale miło usłyszeć z ust np. bratanicy:...u cioci to tak zawsze ładnie i znowu coś zrobiła ciekawego!...

Dorotko w tym Nowym Roku życzę Ci samych Cudów i cudowności!!!Zdrówka!!!Spełnienia marzeń i zmierzeń!
Twoje słowa utwierdzają mnie w tym, że nie tylko moi mężczyźni nie zwracają uwagi na dekoracje i raczej nie liczę na pochwały, bo się ich nie doczekam. Co prawda kiedyś w lecie syn wyszedł przed dom i powiedział do mnie. " My to mamy na prawdę ładnie wokół domu" Takich wielkich oczu ze zdziwienia to chyba nigdy nie miałam. Mam fajną sąsiadkę , no i Agatkę z Przedziwnego Ogrodu, czasem żartobliwie dowartościowujemy się nawzajem. Czasem w lecie naścinam bardzo dużo kwiatów i zrobię sobie bukiet, tak dla poprawy nastroju. Mąż wtedy jest bardzo zdziwiony, że tyle kwiatków nacięłam - nie rozumie, że czasem w wazonie kwiaty cieszą bardziej niż w ogródku.

Za życzenia ślicznie dziękuję i nawzajem

Kiedyś będzie tu ogród 16:02, 03 sty 2019

Do góry
marba napisał(a)
Łabędzie w styczniu? Już wróciły, czy dopiero odlatywały?
Basiu dopiero po twoim poście zauważyłam jaka gafę palnęłam. Oczywiście to żurawie nie łabędzie (niestety pod zdjęciem nie mogę już edytować). I też się zastanawiałam czy odlatują czy przyleciały.

mikina34 napisał(a)
Hej Anek
Życzenia sobie wzięłam, przytuliłam i zostawiam swoje: spokoju ducha, cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do tego co drogie (w sensie bliskie sercu ) i mnóstwa miłości
Zdjęcia jak zawsze piękne i sprytnie uchwycone, obie z Polinką macie dobre oko do zatrzymywania w kadrze ulotnych chwil
W Nowy Rok widziałam na niebie sześć kluczy, jeden po drugim, gęgało to to albo kwakało, niestety nie zidentyfikowałam towarzystwa, ale wrażenie robiło Jak dla mnie to może być oznaka wiosny

Moniu dziekuję. Ja też wzięłam to za oznaki wiosny... tak na przekór rozumowi...
Sezon 2017 u Hanusi 16:00, 03 sty 2019

Do góry
I niezawodne ranniki!

Kiedyś będzie tu ogród 15:57, 03 sty 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Aniu, piękne życzenia noworoczne dla nas napisałaś. Życzę Ci tego samego, czego Ty nam życzysz.
Dziękuję Anuś i pozdrawiam.

anabuko1 napisał(a)
Aniu wszystkiego najlepszego w tym 2019 roku!
Aby był lepszy, radosniejszy i zdrowszy

Dziękuję Aniu i nawzajem.

ryska napisał(a)
Udanego sezonu w 2019 i zdrowia!
Aniu przemrożone żurawinki masz dla ptaków czy będziesz je jeszcze zrywać?
Pontederię ostatecznie zakopałam w szklarni, zobaczymy czy przetrwa.
Pozdrawiam
Renatko dziękuję i nawzajem.
Żurawinki jest tylko kilka kuleczek, więc zostają. Choć narazie chętnych brak. Moja pontederia w oczku, mam nadzieję że przeżyje zimę.

...uDany ogród 14:38, 03 sty 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Ja też uwielbiam jeździć po szkółkach. Tam ładuję akumulatory
Do Kapiasa to mam daleko, bo 300 km, w Pisarzowicach jeszcze nie byłam, to nie tak daleko 70km to troszkę dalej niż mam do Wrocławia.

Moja córcia zeszłego roku w maju, była na wycieczce szkolnej w arboretum w Wojsławicach ( była zachwycona widokami ).

Kupiła mi magnolie i rododendrona i cały czas w autobusie się stresowała czy mi się spodobają, i są śliczne

W maju jest tam cudnie, bo wtedy piękny pokaz dają wszelakie różaneczniki

Najwyższy czas tam się wybrać

Aldona

O tak to mnie też relaksuje, a mojego M wyszczupla szczególnie portfel...hahaha
Ja mam dość blisko do obydwu i z reguły jadę jednego dnia w obydwa miejsca.
No to się Córcia postarała, jakie to miłe jak dzieci myślą o rodzicach
Mój Duży jak był w Anglii to dziennie przysyłał mi fotki ogrodów, aż się jego koledzy dziwili po co robi zdjęcia. A z podróży przywiózł mi mosiężną osłonę do kominka, porcelanowy pojemnik na tosty i cudownego dziadka do orzechów. Musiałabyś widzieć miny jego towarzyszy. Bezcenne
Zapraszam na Śląsk!
W Wojsławicach nie byłam, ale plan już kiedyś był może się wybierzemy...

A ja się rozpływałam po takich zdjęciach, muszę to kiedyś sama zobaczyć

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:37, 03 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)

a ten daszek /niestety tylko takie mam zdjęcie / to cudowny element ogrodu

daszek byl kiedys wejsciem do naszego domu. Teraz to malutkie pomieszczenie na narzedzia ogrodnicze. A wejscie mamy teraz duze z szafami na buty

Nazwy iglaka tez nie pamietam, ktos kiedys mi mowil alenie zapisalam i wylecialo. Jest tu na pewno dluzej niz moj maz a on ma od niedawna 50 lat.
Kiedyś będzie tu ogród 14:34, 03 sty 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Ostatni dzień roku przywitał się dawno niewidzianym słonkiem... I krzykiem łabędzi...

Łabędzie w styczniu? Już wróciły, czy dopiero odlatywały?
Rozpoznawanie traw 14:17, 03 sty 2019

Do góry

W okolicy w przedogrodku widze od paru miesiecy dwie takie trawy. Zimozielone. Bardzo mi sie podobaja. Co to moze byc?
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:15, 03 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)

Ale w jakim sensie rozpoczęcie? Wyjście do ogrodu i wykonanie jakiejś pracy w nim?
...uDany ogród 13:29, 03 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

O tak, ta Alba Plena mi się strasznie podoba. Masz ją już dużą, jak ci rośnie? Masz może jej zdjęcie w całej okazałości?
Mam jakąś słabość do takich białych kwiatuszków.

Na giełdę w Tychach też czasem wpadam ale zdecydowanie mogliby powiększyć tę część z roślinami do ogrodu. Bo jak na taką wielką giełdę to za duże to to nie jest.
Gdzie się nie obrócisz na południu tam szkółka. Bo przecież są jeszcze Dankowice. Tam też raz byłam.
U Kubiczka byłam raz ale wydawało mi się to takie malutkie. Zajrzę na dłużej następnym razem.

Moja sobie powoli rośnie dostałam mały patyczek, bez korzonka. Ukorzeniłam i teraz po dwóch latach jest taka

Na giełdzie czasami co się trafi, ale faktycznie głównie handlują ciętymi i sztucznymi kwiatami.
W Dankowicach nie byłam, zaraz zobaczę co to za szkółka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies