Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:23, 12 lut 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:22, 12 lut 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:21, 12 lut 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:20, 12 lut 2019

Do góry
Moje zwiastuny...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:10, 12 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozowa Agatko, nie wiem jakie tam macie na wschodzie temperatury.
U siebie klonów już nie mogłam ciąć, bo "płakały". Sprawdź na malutkiej gałązce- odetnij ja i sprawdź, czy kapie sok. Jeśli teraz się nie da, to zrobisz ciecie w czerwcu/ lipcu. Wtedy nie ma już niebezpieczeństwa wycieku soku.
Napisałam Priv.

Kalina angielska ma mnóstwo pączków. Zawsze trudno mi uwierzyć, że z czegoś tak niepozornego rodzi się coś tak uroczego i pachnącego na pół ogrodu.

U nas na wschodzie dziś zero stopni w ciągu dnia, ale idzie ciepło Widzisz, dobrze, że się wczoraj wstrzymałam, zrobiłam przed chwilą test na gałązce i poobserwuję, dzięki
Dwie kaliny japońskie już mam zaplanowane na front na wiosnę, ale ta Twoja równie piękna, aż sobie wygooglałam.
Na każdą gałązkę moje chłopaki zacierają rączki, wspaniale piecze się na nich kiełbaski Choć te świeże trzeba trochę przesuszyć
Rododendronowy ogród II. 10:58, 12 lut 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na budki juz najwyższa pora bo w czwartek Walentynki uznawane za rozpoczecie sezonu lęgowego, ptaki juz szukają miejsc na gniazda a jesli bedzie ciepło to będą juz je zajmowac.
To jeszcze zdjecia oczara który zaczyna kwitnąc.W tym roku jakby mniej kwiatków.

Oj to muszę się spieszyć
Przepiękny kolor kwiatów
Blaski i cienie nowego życia 10:46, 12 lut 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Przygotowania do wiosny pełną parą Pozdrawiam

Właśnie, a tu dziś takie widoki pogoda zafundowała

Osiedlowy ogródek 10:42, 12 lut 2019

Do góry
Moja mała wiosna

Ciemierniki się zaróżowiły

Cisy mają małe przyrosty i niedługo będą pylić

Na balkonie prymulkowo a w środku posadziłam zapomniane cebulki nazcyzów
Quail ciekawe kiedy zakwitną

Na parapecie kuchennym papryczka

...uDany ogród 10:39, 12 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
A to Duży - ambitny chłopak. My mieliśmy hardcorową jazdę do pracy. Wszystko stało i nie mogło ruszyć na górkach. My też. A dopiero co gadaliśmy że trzeba by było worek piasku wozić w aucie .

Kochana chce mieć na kino i inne przyjemności to nie ma wyjścia
Poza tym ja już w jego wieku dawno pracowałam i żyję. Niech wie jak smakuje zarobić każdy grosz, potem jakoś mu trudniej kupić cokolwiek, nad wszystkim pięć razy się zastanawia
Było bardzo ślisko, widziałam jak auta po ulicy jeździły, dlatego do pracy pojechał autobusem, chciał bardzo autem ale jeździ dopiero miesiąc lepiej nie kusić losu.
M tez jeździ w pracy i w Krakowie czarne drogi a u nas utknął w kilku kilometrowym korku i stoi, biedny
Czasami warto mieć ze sobą piasek, czy łopatkę. Nie raz nam pomogły
Wyjątkowo śnieżnie mamy w tym roku, dobrze bo rośliny się napiją, ale tam gdzie kiedyś leżał śnieg teraz nie ma a u nas sobie dosypuje
jak dla mnie zima może sie kończyć, szczególnie że kończy mi się węgiel w piwnicy...

Na takie widoki czekam

Przedziwny Ogród 10:21, 12 lut 2019

Do góry
marba napisał(a)
Piękne rękodzieło, Agatko. Twórczo wypełniasz czas do wiosny. Brawo.

Dziękuję Basiu W miarę wolnego czasu ( z nim jest coraz gorzej) dziergam i wyszywam

...uDany ogród 10:11, 12 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Danusiu jak tam u Was po dzisiejszej śnieżycy?

Zasypało nas znowu, miałam na dzisiaj ambitne plany i nic z nich nie wyszło. Może nie jest zimno, ale nie mam ochoty się przemoczyć... jeszcze mi grypsko wróci. Oglądam filmy z Małym, Duży sobie znalazł pracę na ferie.
I tak sobie siedzimy i nic nie robimy. Szkoda, bo w ogrodzie bym z chęcią pomachała sekatorem.
Nawet już zdjęć zimy nie pstrykam, już mi się chce zielonego

ogród (nie)Mocy 10:09, 12 lut 2019

Do góry
No i tym sposobem, Panie i Panowie, dochodzimy do rozwiązania konkursu na drzewo na frontowej ( jak to piszą w tych konkursach na stanowiska? ): Oficjalnie, jedynym kandydatem, który spełnił oczekiwania komisji i najlepiej odpowiedział na jej potrzeby, jest....( drumdrumdrummmmmm ) brzoza dorenboos

Tylko teraz- czy akurat brzoza pasuje do planu? Dorysowałam jeszcze do planu Andy ten mały żywopłot, nie wiem już sama..wiem, że zdania są podzielone, że może wyglądać źle..

Przedziwny Ogród 10:00, 12 lut 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
ummmm. piękne

Dzięki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:52, 12 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
a tu czary mary

i błocko widać też

to niebieskie pod nogami to nie niebo spadło nam na głowę tylko folie usunięte z pleksi

No brawo!!
Piękne te czary mary!!
Świetna robota, naprawdę
W ogródku emerytki 09:48, 12 lut 2019

Do góry
gogo napisał(a)

świetne zdjęcie.
I czytam o chorobie,,oj oj...
zdrówka życzę i dalszej milej takowej kuracji.
Takie oglądanie ogrodowych rzeczy i roślin pozwala zapominać o dolegliwościach
Wśród brzóz i dębów 09:46, 12 lut 2019

Do góry
marba napisał(a)

Dostałam w prezencie takie dwa pojemniczki. Na lato powędrują do ogrodu, będą sobie rosły w nich jakieś zioła.

Piękności.
Ja takie rzeczy też bardzo lubię
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 09:39, 12 lut 2019

Do góry
Beatko, materiał poglądowy do rozważań podrzucam:

1 - różaneczniki 3 szt
2 - azalie 9szt lub więcej
3 - orszelina 2 szt
4 - hortensje 5 szt
5 - hakone aureola
6 - molinia
7 - tawułka chińska
8 - trzcinnik
w prawym dolnym rogu np.: cyprysik nutkajski pendula
do tego ze dwa drzewka liściaste

Planujemy od razu całość tego przedogródka, nie tylko wnętrze ścieżki.
Z układem roślin też mam problemy, jak chcę "swobodnie ale nie przypadkowo" to układam rośliny w trójkątach - dla ułatwienia narysowałam je dla różaneczników i hortensji.

Rozplanowałam mniej więcej tą bardziej słoneczną część, w tej cienistej trzeba dorysować bardziej cieniolubne byliny, typu hosty, paprocie, języczniki.
Zanim krzewy się porozrastają, to jeszcze dużo czasu minie, póki co, uzupełniłabym puste miejsca epimedium.

Czy ktoś się orientuje w tym dzikim gąszczu?.
My Life My Garden - Wizytówka 09:34, 12 lut 2019

Do góry
Przedziwny Ogród 09:20, 12 lut 2019

Do góry
Milka napisał(a)
A ja wczoraj też druty kupiłam i włóczkę, będę na nowo dziergać, kiedyś i skarpety na 5 drutach robiłam, rękawice, wrabiałam obrazki z kilku kolorów, pora to odświeżyć, bo cchę też sobie poduchy wydziergać
Kocyk świetny

To jesteśmy takie same. Ja podobnie jak Ty, też robiłam takie rzeczy na drutach. Poduszki z włóczki to super pomysł. Czy będziesz robić je ściegiem warkoczowym?

Ogród w remoncie 08:40, 12 lut 2019

Do góry
Hmm... Hmmm...
Wpadł mi do głowy pewien pomysł i przyznaję, napaliłam się już na jego zrealizowanie, bardzo.
Dotyczy on tego kawałka w otoczeniu ścianki wodnej. Przypominam plan

A gdybym tak zamiast śś tych po bokach ścianki dała magnolie??? Myślę sobie, że nawiązałabym do tej biednej już rosnącej . Oczyma wyobraźni już widzę ten zakątek magnoliowy i nie ukrywam, że aż mi się dusza śmieje do tego widoku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies