Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

MalGosia 19:54, 04 lut 2019

Asia żyjesz po dzisiejszym dniu?
ja do pracy jechałam 2.5 godz (ok 40 min zajmuje mi to co dzień) - ale takich zasp to nie pamiętam od dawna (u mnie ok 6 rano było ok 50 cm śniegu)- i dodatkowo, pod naporem śniegu, tuja mi się złamała 30 letnia
Gruszka_na_w... 20:55, 04 lut 2019

Zdjęcia ogrodowe z dzisiejszego dnia miałybyśmy podobne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:55, 04 lut 2019

MalGosia napisał(a)
Asia żyjesz po dzisiejszym dniu?
ja do pracy jechałam 2.5 godz (ok 40 min zajmuje mi to co dzień) - ale takich zasp to nie pamiętam od dawna (u mnie ok 6 rano było ok 50 cm śniegu)- i dodatkowo, pod naporem śniegu, tuja mi się złamała 30 letnia

Miałam to szczęście, że nie musiałam dziś nigdzie się ruszać a rano było nieciekawie na drogach, M jechał do pracy. Szkoda tujki ale przy tym ciężkim śniegu to i nie dziwne. U mnie bez większych szkód. 50 cm to u nas chyba nie było, myślę że góra 30.
Margerytka40 21:02, 04 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zdjęcia ogrodowe z dzisiejszego dnia miałybyśmy podobne.

Spory obszar kraju chyba dziś tak wyglądał, zima pokazuje swoje, pięknie jak można zostać w domku albo podziwiać widoki na spacerze ale dla tych którzy musieli wyjechać to nic pięknego.
MalGosia 08:53, 06 lut 2019

Asiu
faktycznie, w Łodzi było mniej śniegu niż u mnie, ale za to było bardziej ślisko-coś za coś-ale ptaszki śpiewające za oknem chyba zwiastują polepszenie aury
anabuko1 09:31, 06 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Dziś rano widoczki jak z Narni, tak określiła moja latorośl

Fiu, fiu ale śniegu.!!
U mnie tak nie ma.

Ale zima ma p5awo do tego.
Margerytka40 12:22, 06 lut 2019

MalGosia napisał(a)
Asiu
faktycznie, w Łodzi było mniej śniegu niż u mnie, ale za to było bardziej ślisko-coś za coś-ale ptaszki śpiewające za oknem chyba zwiastują polepszenie aury

Obyś miała rację , tylko że to dopiero początek lutego i nie ma co liczyć na wiosnę, jeszcze trochę moim zdaniem. Chce nam się już ruszyć do ogrodów, też tak mam ale jeszcze miesiąc co najmniej , niestety.
Margerytka40 12:25, 06 lut 2019

anabuko1 napisał(a)

Fiu, fiu ale śniegu.!!
U mnie tak nie ma.

Ale zima ma p5awo do tego.

Ma prawo i to jej czas teraz a nam zostaje czekać cierpliwie. Ja tam mogę jeszcze poczekać byle by jak już wiosna się zacznie nie było później przymrozków
Margerytka40 08:40, 12 lut 2019

Hmm... Hmmm...
Wpadł mi do głowy pewien pomysł i przyznaję, napaliłam się już na jego zrealizowanie, bardzo.
Dotyczy on tego kawałka w otoczeniu ścianki wodnej. Przypominam plan

A gdybym tak zamiast śś tych po bokach ścianki dała magnolie??? Myślę sobie, że nawiązałabym do tej biednej już rosnącej . Oczyma wyobraźni już widzę ten zakątek magnoliowy i nie ukrywam, że aż mi się dusza śmieje do tego widoku
Mariposa 20:54, 12 lut 2019

Asiu, ja pod magnoliami podpisuję się wszystkimi kończynami - mam za mało miejsca, bo byłoby więcej. Mnie się ten pomysł bardzo podoba