Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 20:28, 18 gru 2018

Do góry
Zamówiłam również w sklepie internetowym różę Angelę. Sadzonkę dostałam beznadziejną ale to zawsze ryzyko zakupów przez internet. Kwitła całymi „bukietami”.

Kolejne zakupy różane to już były zakupy w afekcie .
Okrywowa Lipstick, którą nie miałam pojęcia gdzie wsadzić.

A potem Boscobel kupiona w drodze powrotnej z wakacji w szkółce róż. To cud, że kupiłam tam tylko jedną różę. Oczopląsu można było dostać. Tyle róż naraz nie widziałam .

Pojawiła się również róża Neon i Lupo. Z gołym korzeniem jesienią posadzona została Emilien Guillot, którą po wcześniejszej pomyłce dosłała mi szkółka. Tzn. czy to Emilien to się okaże w przyszłym roku.
Mój ogrodowy pamiętnik 20:15, 18 gru 2018

Do góry
Na początku sezonu posadziłam 3 róże z gołym korzeniem: 2 Queen of Sweden oraz 1 Emilien Guillot.
Ta ostatnia okazała się różą Sheila’s Parfum i po zakwitnięciu wyglądała paskudnie .

Potem już było lepiej i teraz bardzo ją lubię za ciekawe zestawienie kolorów i fajne połączenie z ostróżkami.

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:14, 18 gru 2018

Do góry
Moje Bożonarodzeniowe ozdoby.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:09, 18 gru 2018

Do góry
Tea Time – niska róża, którą lubię za zmienność koloru.

Jej sąsiadka Mary Ann – zdrowa róża o ładnym kształcie kwiatów. Razem z Tea Time całkiem ładnie się komponują.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:02, 18 gru 2018

Do góry
Jak to bywa w ogrodzie „chomika” i u mnie nie mogło zabraknąć róż.
Popularna Ascot – jak dla mnie piękne, piwoniowe, rubinowe kwiaty i kolumnowy pokrój, na koniec sezonu dorasta do 1,7 m.

China Girl – to jedyna róża, która nie przypadła mi do gustu i jest najbardziej chorowita. Na początku sezonu jest całkiem ładna ale szybko dopada ją plamistość, która przeszkadza jednak chyba tylko mnie bo ona kwitnie jak szalona do zimy i najdłużej ze wszystkich, które mam.

W kamiennym kręgu od początku 20:01, 18 gru 2018

Do góry
Koronki i wczorajsze kwiatki poczekają na inny wianek

W kamiennym kręgu od początku 19:59, 18 gru 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Piękne

Dzięki
Chyba jednak pozostanę przy gwiazdeczkach, które nie są usztywnione.
Na razie luźna przymiarka
Mój ogrodowy pamiętnik 19:55, 18 gru 2018

Do góry
Zachęcona opiniami z ogrodowiska zaopatrzyłam się również w grujecznika. Słaby to był sezon dla niego. Zrzucał liście, słońce je przypalało. Taka łysiejąca lichota . Zobaczymy, czy zmężnieje.

Mój płonący krzew – klon Fireglow i rozczochrany wiąz Geisha.

Po Pani Danusi zgapiłam derenia Ivory Halo.

Podwórkowa rehabilitacja 19:55, 18 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Renatko wszystkie fotki są cudowne, ale skradłam portret jakieś cudownej, różowej bylinki z kropelkami rosy.

Masz na myśli tulipana acuminatę?

Edytuję, bo pewnie chodzi o cudo gaurę
Ja się zakochałam w tych motylkach fruwających.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:51, 18 gru 2018

Do góry
marba napisał(a)

Widoczek jak z bajki.
O pierniczkach nic nie napiszę, bo nie znajduję słów. Tylko patrzę w niemym zachwycie.
Bardzo mnie to cieszy, że moje pierniczki tak się podobają.

Taką drogą wracam od Agi z Przedziwnego ogrodu. Wtedy wyglądała przepięknie.

Mijam boczną drogę z lasem.
Dalej są domy, później skręcam w boczną drogę w kierunku lasu i jestem u siebie.

Podwórkowa rehabilitacja 19:50, 18 gru 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Renatko, wizytówka mnie zauroczyła, bardzo Dekoracje ogrodowe subtelne i piękne.

Dziękuję zobaczyłam ten dzwoneczek i tak mnie zauroczył, że dekoracja wyszła pod niego
Podwórkowa rehabilitacja 19:47, 18 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)

Porcja fotek elegancka a dzwoneczek urokliwy - ja w tym roku postawiłam na dzwoneczki ale nie znalazłam jeszcze ładnych.

Ten mi wpadł w oko w kolejce na poczcie
Dziękuję

Podwórkowa rehabilitacja 19:43, 18 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne te zimowe zdjęcia.

Ciekawe czy i święta będą białe. Czy ten śnieg się utrzyma ?

Jeszcze jest biało i mrozik w nocy trzyma Zobaczymy jak długo.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:40, 18 gru 2018

Do góry
Zaczęliśmy również wytyczać i obsadzać nową rabatę – piętro niżej .
Na niej pojawiła się między innymi krzewuszka Olympiade a to dlatego, że jestem fanką koloru żółtego a ta ma piękne cytrynowo-żółte liście (tak ją polubiłam, że kupiłam drugą). Krzewuszka została kupiona w szkółce, zabiedzona w miniaturowej doniczce, która musieliśmy jeszcze odrywać od ziemi. Większość roślin w tej szkółce rosła w chwastach często większych od samych roślin a doniczki wrosły w ziemię do połowy. Nie dało się przejść pomiędzy rzędami bo albo było wszystko zarośnięte albo grzęzło się w błocie. Ogromna szkółka z taką ilością zaniedbanych roślin, jakiej nigdzie indziej nie widziałam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:37, 18 gru 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Piękne ozdoby. Super, że macie taka liderkę we wsi W mojej brak wszelkiej inicjatywy
Ta nasza liderka to bardzo aktywna osoba, pisze projekty, wygrywa je i robi wiele dla całej społeczności. Zazwyczaj z myślą o dzieciakach, a to uczą się malować graffiti, puszczają latawce, robią ogromne bańki mydlane, uczą się śpiewać, to znów mają jakieś zajęcia manualne. Dla starszych też jest wiele imprez rozrywkowych, i nie koniecznie rozrywkowych. Brałam udział w sadzeniu drzew i krzewów na 100 lecie odzyskania niepodległości. To było 100 roślin. Oczywiście pieniądze Ona pozyskała na te rośliny ozdobne. Mamy takie piękne miejsce po nieczynnej kopalni piasku, tam jest dom spotkań wiejskich, ogromna altana i pięknie utrzymany bardzo duży teren. Ja osobiście podziwiam jej zapał i to że jej się chce, bo przecież niewiele ludzi chce swój czas poświęcić dla innych.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:34, 18 gru 2018

Do góry
Styropianowe opakowania do transportu olejów przerobiłam na pudełka na prezenty. Prezentami będą te oleje także idealnie pasują

wieczka
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:27, 18 gru 2018

Do góry
Danus tego sie nie da zapomniec ale Ty lepiej w ogrodzie dzialaj, super to robisz i szkoda Twojego talentu na szycie

moje pirwsze wysiewy juz wzeszly Kupiona w Ogrodzie Botanicznym w Jenie piwonia balkanska

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:27, 18 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Widoczek jak z bajki.
O pierniczkach nic nie napiszę, bo nie znajduję słów. Tylko patrzę w niemym zachwycie.
Mój ogrodowy pamiętnik 19:19, 18 gru 2018

Do góry
Trochę zdjęć z szerszej perspektywy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:10, 18 gru 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dekoracje przewyższyły nawet moje wyobrażenia...cudeńka tworzysz, a klinacik to już nie wspomnę...
Dziękuję Jak zaczynam robić szablon na domek to nigdy nie mam pewności, czy się dobrze będzie składał, a jak robię lukier to też zawsze się boję, czy będzie dobrze kleił. No ale jak już zabiorę się za lepienie to jestem jak w transie. Najlepszy moment to układanie całej dekoracji.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies