Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Monia81 18:17, 29 sty 2019

Holandia piękny kraj ale mnie ucieszył Twój licznik, uwielbiam go buziaki
Bogdzia 19:39, 29 sty 2019

Madzia ta karma na kaczkach to dla małych ptaków a na nich moim zdaniem powinna byc karma dla ptaków wodnych ale wtedy nie moze byc w siatkach.Fajnie ze juz jest licznik i wiosne jednak przywiozłas z Holandii bo przebiśniegi ,oczary i bergenie to przeciez wiosna. U Sylwii pod Krakowem tez zakwitaja przebiśniegi.
Nikita 21:30, 29 sty 2019

Margerytka40 – uwielbiam te moje holenderskie wyjazdy…inni ludzie, inny klimat, inna wiosna. No i te moje ukochane wiatraki !!!

yolka – o dobrze, że mi przypomniałaś…. „czas rozebrać choinkę”…. Jakoś o niej zupełnie zapomniałam, ostatnio miałam inne priorytety

Monia81 – też lubię patrzeć jak cyferki w liczniku dążą do zera

Bogdzia – tak, tak Bogdziu, masz rację. Ta karma to dla małych skrzydlatych przyjaciół. W Holandii na kanałach wybudowane są takie wielgachne (ponad metr wysokości) domki, coś na kształt ozdobnych gołębników i do tych domków zlatują się ogromne ilości małych ptaków. To właśnie dla nich są te „smakowite kaczki”
Nikita 21:32, 29 sty 2019

Cieszę się z Wami, że chociaż troszkę wiosny dla Was przywiozłam, choć moje serce wypełnia smutek i żal…

Nikita 21:33, 29 sty 2019

Dziś odszedł mój Dakar, kochany sierściuch marki owczarek niemiecki…mój przyjaciel.
Uwielbiał się bawić…piłką, plastikową butelką, łapciem. Był bardzo grzecznym psem, na nikogo nigdy nie warczał, szczekał tylko w czasie zabawy, nie psocił…no prawie… Raz zdarzyło mu się zrobić z mojego nowiutkiego kozaka (zakupionego 2 godziny wcześniej)…bardzo gustowny sandałek. Innym razem powyciągał z doniczek wszystkie rośliny pokojowe, które stały w zasięgu jego pyska…łącznie 13 sztuk… Zrobił to tak delikatnie, że 12 z nich nie doznało większego uszczerbku na zdrowiu i posadzone ponownie do doniczek, żyły sobie dalej.
Potrafił rozbawić mnie do łez jedząc truskawki, które wprost uwielbiał. Skakał na wysokość 2 metrów, piłkę „do siatkówki” przegryzał
w 3 sekundy i kopał ooogromne kratery chcąc zbadać wnętrze kuli ziemskiej.
Był niezwykle towarzyski, bawił się ze wszystkimi psami. Jego najlepszym przyjacielem „z podwórka” był malutki York, któremu wybaczał wszystkie psikusy.
Przy pierwszym spotkaniu swoją wielkością i posturą budził respekt, by w ciągu kilku kolejnych minut stać się pupilkiem towarzystwa, były uwielbiany przez wszystkich.
Przeżył ze mną 12 lat. Dzielił ze mną smutki i radości, był wspaniałym psem, wiernym i oddanym przyjacielem…członkiem rodziny.
Mój kochany futrzak….

Nikita 21:35, 29 sty 2019

Z łzami w oczach oglądam jego zdjęcia….
Kiedyś był puchatą, czarną kuleczką

później rozkosznym psiakiem

Nikita 21:37, 29 sty 2019

By w końcu stać się pięknym psem i … wyjątkowym przyjacielem…

Żegnaj piesku...
Margerytka40 22:35, 29 sty 2019

Magda, no smutne wieści u Ciebie, przykro mi bo wiem jak to jest jak nasi czworonożni przyjaciele odchodzą. Trudne to chwile
Margarete 22:45, 29 sty 2019

Wiesz bo już ci pisałam że doskonale rozumiem co czujesz, żeby nie powiedzieć za dużo....ja już ten " szlak strat" przeszłam....
Trzymaj się.

A fotki cudne - sama buzia się śmieje jak się na Dakara na tych fotkach patrzy. I tak trzeba myśleć. Miał z Wami fajne psie życie a wy fragment swojego życia fajnego z nim.
asiak 08:04, 30 sty 2019

Nikitko przytulam cieplutko