Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Janiny 19:02, 28 wrz 2014

Do góry
Przyszłam się przywitać, po ogródku pochodziłam. Bardzo ładnie działasz w ogrodzie. Sprawdzone roślinki zawsze pięknie wyglądają. Zaznaczam wątek, ciekawa jestem następnych działań.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:55, 28 wrz 2014

Do góry
Widzę, że fotki wstawiasz. Pokazuj dalej
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:53, 28 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko,
tego zawilca dostałam wczoraj od przemiłej ogrodowiczanki
Teraz mam juz trzy zawilce. Na fotkach widać że to inna odmiana. Jtro go wsadzę bo dzisiaj niedziela więc tylko odpoczywałam i planowałam

A to co innego Joasiu. Ja raz widziałam zawilce o mocnym różu, nie kupiłam i żałuję. Następnym razem nie będę się zastanawiać. Na jednego jeszcze miejsce mam.
A w niedzielę ja też nie pracuję. Buziaki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:50, 28 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
"Żółtki" w moim ogrodzie: pęcherznica, żurawka Electra i tujki wschodnie Aurea Nana. Pozdrawiam weekendowo

Violu, jakie masz doświadczenie z pęcherznicą? Zastanawiałam się jesienią, czy nie zaprosić jej do mojego ogrodu. Nie kupiłam, bo mi się podobała żółta, e-Musiowi czerwona i nie doszliśmy do porozumienia. Czytałam, że można z niej szpaler sadzić, jeszcze pomysłu na nią nie mam.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:42, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ten fragment uwielbiam. Myslalam, ze zawilce juz posadzone

Iwonko,
tego zawilca dostałam wczoraj od przemiłej ogrodowiczanki
Teraz mam juz trzy zawilce. Na fotkach widać że to inna odmiana. Jtro go wsadzę bo dzisiaj niedziela więc tylko odpoczywałam i planowałam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:36, 28 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Wiol,
Na tej fotce Leonardo...bardziej widoczny

A ten fragment uwielbiam. Myslalam, ze zawilce juz posadzone
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:31, 28 wrz 2014

Do góry
Joasiu, sasiad ma ladne widoki przez ogrodzenie.
Ozdoby tarasowo - jesienne piekne Pozdrawiaam
Ogród Beaty 16:54, 28 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
W jesiennym klimacie
nastrojowo

Pięknie. Ja jeszcze nie mam żadnej latarenki
Ogródek Ewy 16:42, 28 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Owoce zasypane cukrem trzymałam ok 10 dni, ale wszystko zależy też od temperatury, jeśli jest zbyt ciepło proces fermentacji zaczyna się szybciej. Słoik stał w jasnym miejscu ale nie w słońcu. Jeśli masz obawy to lepiej nie trzymaj dłużej niż 8 dni, pozostały sok z owoców wydobędziesz w dalszej obróbce. Zobaczysz jaka będzie dobra. Dziś z jednego krzaczka zebrałam kolejne 2 kg czeka mnie krojenie którego bardzo nie lubię.

Ewo, w zeszłym roku zebrałam pigwę podczas porządków w ogrodzie i o niej zapomniałam. W nocy był przymrozek - czyli zbiory robiłam trochę później, niż teraz. Następnego dnie się martwiłam, że zostawiłam ją w ogrodzie, ale o dziwo bardzo miękko się kroiła. Soczek szybko puścił. Potem powiedziałam o tym znajomej, co pigwówkę zawsze robi, a ona, że dobrze zrobiłam i że najlepszą się zbiera po pierwszych przymrozkach, ma wtedy więcej soku i lepiej się kroi
Ogródek Iwony 16:29, 28 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Widzę że rozmowy z roślinami mają sens, przynoszą efekty
Róże pięknie kwitną, zazdroszczę, ja nie mam róż w ogródku, może kiedyś....

Ewo, róże mam od tego roku po długiej przerwie. Mam nadzieję, że zima będzie łaskawa dla nich i w przyszłym roku też będę się nimi cieszyć. Ostatecznie kupowalam je w szkółkach po ok. 10 zł, więc gdyby jakaś wypadła, to wymienię. Jednoroczne kwiaty też kosztują, więc w tym roku nie robiłam nasadzeń donicowych, tylko postawiłam na róże.
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 16:24, 28 wrz 2014

Do góry
Bogdziu, pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Waldku, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, ze zabierasz głos i umieszczasz zdjęcia. Tylko, jak chcę zobaczyć czyjś ogród albo zapytać się o radę, lecę do jego wątku, mogę się cofnąć kilka stron, przypomnieć sobie, co było. Do ciebie nia mam takiej możliwości. W ciemno wpadam na ciebie i jedynie mogę liczyć, że pytanie (problem ) zauważysz lub nie. I nie miałam naprawdę niczego złego na myśli, wręcz odwrotnie. A znam wątki, ze ich autorzy wpadają do nich raz na kilka dni i też jest dobrze. Nie każdy musi codziennie pisać w swoim wątku, przecież obok toczy się życie. Miłego tygodnia Waldku ci życzę.
a to fakt, a podejrzewam, że wątek Waldka byłby obleganym i ciekawym zbiorem porad, doświadczeń i nikomu by to nie przeszkadzało, że odpowie na pytanie 'w swoim czasie'
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 15:47, 28 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ewo.
Przez zimę część chwastów zginie, część pozostanie. Wczesną wiosną zrób wertykulację trawnika i pokryj go cienką warstwą kompostu. Po tym zabiegu ocenisz jak dużo masz jescze dwuliściennych chwastów w trawniku. Jeżeli ręczne ich pozbycie się nie będzie możliwe, to dopiero w ostateczności zastosuj oprysk chemiczny, w porze wypuszczenia przez większość chwastów trzeciego właściwego liścia. u mnie odpowiednia gęstość i systematyczne koszenie trawnika znacznie zmniejsza ich ilość.
Witając się z Tobą w Twoim wątku, jednocześnie pozdrawiam.

Dobra rada. Muszę zapamiętać. Czyli najpierw wertykulacja wiosną, potem kompost - przesiany ?
Mój przyszły ogród 15:37, 28 wrz 2014

Do góry
Nowa rabatka się szykuje. Co tam chcesz posadzić? Masz już plan ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:35, 28 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Iwk4 napisała:

Iwonko.
Dziękuję za cenną radę, ale z powodu braku czasu na moje systematyczne uczestnictwo w życiu forum na razie nie będzie to możliwe. W wielu wątkach widuję fotki które nie są zamieszczane przez właściciela wątku i w niczym to nie zakłóca jego ciągłości. Mój post nie jest off-topicem, tylko odnosi się merytorycznie do ostatnich tematów jakie poruszane są w tym wątku. Wstawiając dwie swoje fotki pokazałem jak w realu wygląda szpaler posadzonych śliw pissardii. Samym opisem ciężko byłoby mi to tak realnie przedstawić.
Jeżeli Aneta uzna, że mój post w choćby minimalnym stopniu zakłóca Jej dalszą relację z innymi użytkownikami forum to niezwłocznie go usunę. Przyjmijmy też zasadę (bez obrazy), że jeżeli ktoś nie życzy sobie zamieszczania w swoim wątku postów innego użytkownika forum to tę wiadomość osobiście przekazuje mu ma PW.
Pozdrawiam mieszkankę Borów Tucholskich.

Waldku, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, ze zabierasz głos i umieszczasz zdjęcia. Tylko, jak chcę zobaczyć czyjś ogród albo zapytać się o radę, lecę do jego wątku, mogę się cofnąć kilka stron, przypomnieć sobie, co było. Do ciebie nia mam takiej możliwości. W ciemno wpadam na ciebie i jedynie mogę liczyć, że pytanie (problem ) zauważysz lub nie. I nie miałam naprawdę niczego złego na myśli, wręcz odwrotnie. A znam wątki, ze ich autorzy wpadają do nich raz na kilka dni i też jest dobrze. Nie każdy musi codziennie pisać w swoim wątku, przecież obok toczy się życie. Miłego tygodnia Waldku ci życzę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:25, 28 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Jest tak jak piszesz, po cięciu w czerwcu, ładnie się zagęściły, a te nowe pędy poszybowały na długość ponad metrową. W czerwcu będę cięła ponownie bo zależy mi by było bardziej zwarte

Aniu, ta wymiana myśli twoich i Madżenki na temat Pisardii są dla mnie bardzo cenne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 28 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Iwk4 napisała:

Iwonko.
Dziękuję za cenną radę, ale z powodu braku czasu na moje systematyczne uczestnictwo w życiu forum na razie nie będzie to możliwe. W wielu wątkach widuję fotki które nie są zamieszczane przez właściciela wątku i w niczym to nie zakłóca jego ciągłości. Mój post nie jest off-topicem, tylko odnosi się merytorycznie do ostatnich tematów jakie poruszane są w tym wątku. Wstawiając dwie swoje fotki pokazałem jak w realu wygląda szpaler posadzonych śliw pissardii. Samym opisem ciężko byłoby mi to tak realnie przedstawić.
Jeżeli Aneta uzna, że mój post w choćby minimalnym stopniu zakłóca Jej dalszą relację z innymi użytkownikami forum to niezwłocznie go usunę. Przyjmijmy też zasadę (bez obrazy), że jeżeli ktoś nie życzy sobie zamieszczania w swoim wątku postów innego użytkownika forum to tę wiadomość osobiście przekazuje mu ma PW.
nie przeszkadza mi to absolutnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:49, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisała:
Waldku, myślę ze nadeszła pora, abyś założył swój watek. Łatwiej byłoby rozmawiać z Toba, łatwiej byłoby ci wspierać się własnymi fotkami. Obecnie takie gościnne występy utrudniają relacje. Pozdrawiam

Iwonko.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 28 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

no niestety... wczorajszy dzień miałam bardzo intensywny poza domem, a potem jeszcze intensywniejszą noc z chorym dzieckiem...głowa mi pęka

Aniu, zdrówka życzę synkowi, a tobie sił.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 28 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Marzena2007 napisała:

Ja zastanawiając się nad tłem dla roślin pomijając liguster zakładając żywopłot brałem pod uwagę grab, buk i wiąz.
Ostatecznie na swojej wsi zrobiłem szpaler z...

...Prunus cerasifera ,,Pissardii"

Waldku, myślę ze nadeszła pora, abyś założył swój watek. Łatwiej byłoby rozmawiać z Toba, łatwiej byłoby ci wspierać się własnymi fotkami. Obecnie takie gościnne występy utrudniają relacje. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies