Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 15:48, 28 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Waldku, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, ze zabierasz głos i umieszczasz zdjęcia. Tylko, jak chcę zobaczyć czyjś ogród albo zapytać się o radę, lecę do jego wątku, mogę się cofnąć kilka stron, przypomnieć sobie, co było. Do ciebie nia mam takiej możliwości. W ciemno wpadam na ciebie i jedynie mogę liczyć, że pytanie (problem ) zauważysz lub nie. I nie miałam naprawdę niczego złego na myśli, wręcz odwrotnie. A znam wątki, ze ich autorzy wpadają do nich raz na kilka dni i też jest dobrze. Nie każdy musi codziennie pisać w swoim wątku, przecież obok toczy się życie. Miłego tygodnia Waldku ci życzę.
a to fakt, a podejrzewam, że wątek Waldka byłby obleganym i ciekawym zbiorem porad, doświadczeń i nikomu by to nie przeszkadzało, że odpowie na pytanie 'w swoim czasie'
Loosiuu 17:52, 28 wrz 2014

Mira napisał(a)

Jeśli chodzi o przygotowanie do zimy to pstryczek,raz dwa się pozawiązuje ale z wiosennym cięciem już jest zdecydowanie gorzej a z podziałek karp to zdecydowanie ciężko więc nie są takie małoobsługowe.Moja koleżanka dzieliła karpę kilkuletniego miskanta,widziałam,że dwóch chłopów rosłych jak dęby miało problem wyciągnąć karpę z dołu.Piłą motorową dzielili bo niczym innym nie dało rady,siekiera byłą za słaba

To trochę przesada z tą wielkością bryły korzeniowej... Wszyscy piszą, ze takie wielkie i trudne do podziału itd. a ja w zeszłym miesiącu przesadzałem dużego miskanta u siebie i poszło bez problemu Do dzielenia wystarczy piła i można pokroić jak dużego torta
gardney 18:43, 28 wrz 2014

ana_art napisał(a)
a to fakt, a podejrzewam, że wątek Waldka byłby obleganym i ciekawym zbiorem porad, doświadczeń i nikomu by to nie przeszkadzało, że odpowie na pytanie 'w swoim czasie'

Dokładnie tak samo myślę, czekam Waldku aż się zdecydujesz, na pewno będę odwiedzać, myślałam że "tam gdzie rodzą się ogrody" będzie twoim wątkiem, gdzie będzie można zadawać Ci pytania
Benia 20:29, 28 wrz 2014

Witaj Aniu,
mam pytanie z racji tego, że akurat pora sadzenia różnych roślin cebulowych, czy mogłabyś podpowiedzieć w czym albo z czym najlepiej sadzić cebulki tak, żeby po ich przekwitnięciu rabaty nie były "gołe"

U Ciebie to chyba tych cebulek najwięcej ale na wiosnę, obłędnie to wygląda
myślę, że z tych nielicznych wątków, które zdążyłam do tej pory przerobić to Ty w tej kwestii jesteś "specjalistą od nasadzeń cebulowych" że tak się wyrażę ale nie tylko oczywiście, bo Twój ogród... to rewelacja!!! i źródło inspiracji bo pomysłów Ci nie brakuje
Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 21:13, 28 wrz 2014

Dzisiaj byłam zachwycona wiśnią umbraculiferą w arboretum, po prostu cud natury!
ana_art 06:40, 29 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj byłam zachwycona wiśnią umbraculiferą w arboretum, po prostu cud natury!
to dobra wiadomość moje jeszcze cudem nie są a i tak się zachwycam
ana_art 06:47, 29 wrz 2014

Benia napisał(a)
Witaj Aniu,
mam pytanie z racji tego, że akurat pora sadzenia różnych roślin cebulowych, czy mogłabyś podpowiedzieć w czym albo z czym najlepiej sadzić cebulki tak, żeby po ich przekwitnięciu rabaty nie były "gołe"

U Ciebie to chyba tych cebulek najwięcej ale na wiosnę, obłędnie to wygląda
myślę, że z tych nielicznych wątków, które zdążyłam do tej pory przerobić to Ty w tej kwestii jesteś "specjalistą od nasadzeń cebulowych" że tak się wyrażę ale nie tylko oczywiście, bo Twój ogród... to rewelacja!!! i źródło inspiracji bo pomysłów Ci nie brakuje
Pozdrawiam serdecznie

Cześć Beniu. U mnie tulipany są posadzone pomiędzy trawami, hostami, rozchodnikami za bukszpanowymi obwódkami. Krokusy i szafirki w niższych trawkach, żurawkach, pomiędzy niskimi iglakami, w runiance. Czosnki w trawach i hortensjach. Sadzę też cebulowe tak by napierw kwitły krokusy potem kolejno w tym miejscu zakwitają irysy, tulipany a na końcu czosnki. Jeśli masz pytania pisz śmiało
Benia 08:56, 29 wrz 2014

Dziękuję Aniu za odpowiedź, u Ciebie te kwitnące kobierce wyglądają zjawiskowo.
Przeglądałam Twój ogród chyba już nie wiem, który raz skupiając uwagę głównie na zdjęciach i co inny miesiąc to inne obrazy malują się na Twych rabatach

Bardzo ładnie, naprawdę jestem zauroczona Tym co wyprawiasz
Ja dopiero zaczynam moje poważniejsze zmagania z ogródkiem.
Od Twego wątku a dokładnie od szukania informacji o czosnkach ozdobnych się zaczęła moja przygoda z Ogrodowiskiem, na pewno będę tu zaglądać jeszcze. Przez sentyment ale i z ciekawości
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
ana_art 09:34, 29 wrz 2014

Benia napisał(a)
Dziękuję Aniu za odpowiedź, u Ciebie te kwitnące kobierce wyglądają zjawiskowo.
Przeglądałam Twój ogród chyba już nie wiem, który raz skupiając uwagę głównie na zdjęciach i co inny miesiąc to inne obrazy malują się na Twych rabatach

Bardzo ładnie, naprawdę jestem zauroczona Tym co wyprawiasz
Ja dopiero zaczynam moje poważniejsze zmagania z ogródkiem.
Od Twego wątku a dokładnie od szukania informacji o czosnkach ozdobnych się zaczęła moja przygoda z Ogrodowiskiem, na pewno będę tu zaglądać jeszcze. Przez sentyment ale i z ciekawości
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Miło mi, że tak postrzegasz mój ogród bo taki był zamysł. Chciałam by rabaty zmieniały się wraz z porami roku
Benia 09:55, 29 wrz 2014

I to był bardzo dobry plan w założeniu
a jeszcze lepiej wyszedł po wykonaniu