Witam ,
tak, trawa bardzo, np. miskant chiński? - mam w ogrodzie więc łatwo mi go będzie rozmnożyć, czy inna? a niższe piętro? runianka japońska (lubię bardzo)?
Właśnie sprawdziłam że mam rachunek za tego miskanta, ale jest napisane tylko MISKANT bez odmiany, to nie wiem jak udowodnie, że chciałam ML a nie innego, poza tym kosztował 6zł/za szt.
Ro przedzplenice są piękne ale nie znam żadnej takiej wysokiej, a chodź o to żeby tą lukę między hortkami zapełnić, już się zastanawiam czy nie dosadzić tam więcej hortensji. Na tej rabacie mam rozplenice little bunny, posadzone przed hortkami i z boku też są ostnice pony tails.
A nie, to wybarwiajacy się na zółto -rudy kolor miskant Nie wiem jaki ,ale kupowany w szkółce jako ML, hi,hi. Teraz to już wiem ,jak wygląda ML, ale kilka lat temu dałam się nabrać
Edi a powiedz jeszcze raz jaki to miskant na przedpłociu? Mam jednego NN, który miał być grackiem ale nie jest, natomiast teraz jak kwitnie jest podobny do Twojego...???
Hmmm, może to rzeczywiście Ferner Osten? Zaraz pójdę do Ciebie oblukać.
A jakie ten Twój ma liście?
Mój sie jeszcze nie przebarwia, zauważyłam tylko 1 czy 2 liście, które nabrały fioletowego odcienia.
Foty zostaw .
Kasiu, miskant kupiony jako Morning Light choć zastanawiam się, czy to nie przypadkiem Silberfeder; w fazie kwitnienia do niego podobny bardzo.
Róża The Fairy. Co do rozchodnika, to nazwy nie znam ale sądzę, że to rozchodnik okazały (może Brillant?). Trawki dość szybko się rozrastają, więc 2-3 sadzonki z kilku odmian, trochę cierpliwości i efekt murowany
Frezja, czy mogłabyś mi laikowi napisać, co to dokładnie za roślinki? miskant, róże i rozchodniki, jeśli się nie mylę? A jaka dokładnie odmiana?
Taka piękna ta trawa... Chciałabym mieć u siebie
ktoś wie co to za miskant? 3szt posiadam.2letni pierwszy raz zakwitł,a myślałam,ze to ML
Miało byc wielkie sadzenie cebul i lipa ...większa połową poczęstowały się przebrzydłe gryzonie! zostały te najmarniejsze ,byłam tak wściekła ,ze nie wsadziłam tych mizerot! A nawet środek grzybobójczy zakupiłam na zaprawianie .....Muuuusze kuuuupić CEBULE!!! Wydatek ,którego miało nie być!
Widzisz Toszko, to idąc tym tropem, do kwaśnolubnych lub obojętnych na tej rabacie należałyby z moich planów: choina, hortensje, azalia, sosna Mops, turzyca Frosted i miskant też by dały radę, jeżówki i żurawki obojętne. Nie znalazłam info na temat ziemi dla wiśni, ma być jedynie żyzna i wilgotna. Więc wyszła mi kwaśna rabata Poza cisami, oczywiście. Tylko, co by tu można zastosować zamiast cisów jako takie wykrzykniki...oczywiście, poza jałowcami ale żeby im tu było dobrze??? Wielkie dzięki za tą informację, nigdy nie myślałam jeszcze w ten sposób o rabacie