Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam jak ktoś ma miejsce na nasadzenia to można poszaleć stożki bukszpanów z 49 zł na połowę. Jest naprawdę duży wybór nawet hortki pink annabel i magnolie rh dużo by wymienać
Dziękuję za odwiedziny u mnie szczerze powiem z różami obrodziło cudownie szczególnie w czerwcu i lipcu
Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam
Podzielony na wiosnę miskant gigantus pokazał swoje kłosy
myślałam że będzie chorował
za rok zwiększy masę i będzie już świetnie wyglądał powiewając zza hortensji i graba
Po ostatnich deszczach moje surfinie wyglądały okropnie. Musiałam ją usunąć. W jej miejsce wsadziłam chryzantemy, kapustę ozdobną i żurawki. Miskant Zerbinus została dopełnia kompozycji.
Wspierał mnie w tym mój pomagier.
Kasiu to Miskant sinensis "afryka", mam kupiony miskant chinski "Ghana", ale bardzo mizerny jest na rozsadniku chyba bede go musiala wziac do domu zeby zime przetrwal.
Kasiu pewnie to tylko taka nazwa Afryka, Ghana. Bo czerwona w naszym klimacie daleko jej do czerwonosci, bo albo nie ma pogody albo przyjdzie mroz i wszystkie rowno wygladaja czyli szare.
Gracek kwitnie, obok miskant Autumn light i w oddali kolejne
koniecznie w przyszłym roku muszę coś zrobić ze studnią - denerwuje mnie już ona bardzo...
Jestem na twoim wątku na str. 756 masz proso rózgowate Squaw powiedz ile lat u ciebie to proso jest i gdzie rośnie w słońcu czy w półcieniu.
Dlaczego pytam mam 4 rodzaje pros 2 z nich to o liściach czerwonych np. proso Shenandoah i jak było mAŁE to liście miało czerwone czym większy krzak liście robią się zielone.
Ladny jest ten miskant Siux on wysoki jest ile jest u ciebie.
Aniu, na wątku "Anna i ogród" Ania pisała, że Memory nie jest wysoki. A on właśnie jest wysoki. Ale lubię, gdy jego kłosy widzę z okna kuchni. Choć dokońca nie wiem, czy będzie w tym miejscu. Niby mam tam miejsce dla niego, ale co będzie za kilka lat? Nie wiem, czy miejsca starczy ...
Co do miejsca przy ławeczce, perspektywa przekłamuje. Z obu stron są hortensje Limlight. Tylko na lewo mała jeszcze, bo z własnych sadzonek, ale potem już są większe.
Tu na fotce widać, jeszcze w trakcie prac...