Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:10, 01 paź 2017

Do góry
To nie mozga trzcinowa ani miskant cukrowy. Ale nie da się ukryć, że delikatne rozłogi ma.
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 19:38, 01 paź 2017

Do góry
Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam jak ktoś ma miejsce na nasadzenia to można poszaleć stożki bukszpanów z 49 zł na połowę. Jest naprawdę duży wybór nawet hortki pink annabel i magnolie rh dużo by wymienać
Ogrodowe przygody 19:34, 01 paź 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Jaki porządeczek. Miłe dla oka obrazki jakoś u mnie w tym roku róże nie wyglądały..

Dziękuję za odwiedziny u mnie szczerze powiem z różami obrodziło cudownie szczególnie w czerwcu i lipcu
Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:53, 01 paź 2017

Do góry
Podzielony na wiosnę miskant gigantus pokazał swoje kłosy
myślałam że będzie chorował
za rok zwiększy masę i będzie już świetnie wyglądał powiewając zza hortensji i graba

Ptasi gaj 23:21, 30 wrz 2017

Do góry
Jeszcze jeden miskant NN. Kilka razy podzielony.

Berberysyw tym roku obsypane owocami prawie każdy krzak

.

Derenie też się mocno przebarwiają

Ogród to moja bajka 18:14, 29 wrz 2017

Do góry
Po ostatnich deszczach moje surfinie wyglądały okropnie. Musiałam ją usunąć. W jej miejsce wsadziłam chryzantemy, kapustę ozdobną i żurawki. Miskant Zerbinus została dopełnia kompozycji.
Wspierał mnie w tym mój pomagier.
Ptasi gaj 16:10, 29 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Elu, co to za trawa afrykańska, o której kilka razy piszesz przy zdjęciach. Mnie ona wygląda jak miskant.

O trawach afrykańskich pisał Surowiński http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/pochodzenie-traw-menu-2/95-trawy-afrykanskie.html
Wymienia ich trochę, ale żadnej tej wielkości i z takimi kwiatostanami. Są np. piórkówki afrykańskie (to też nie taki kwiatostany), ale żadna u nas nie zimuje.

Kasiu to Miskant sinensis "afryka", mam kupiony miskant chinski "Ghana", ale bardzo mizerny jest na rozsadniku chyba bede go musiala wziac do domu zeby zime przetrwal.

Kasiu pewnie to tylko taka nazwa Afryka, Ghana. Bo czerwona w naszym klimacie daleko jej do czerwonosci, bo albo nie ma pogody albo przyjdzie mroz i wszystkie rowno wygladaja czyli szare.

Rzuj gozdzika mowie ci ze pomaga.
Ptasi gaj 12:38, 29 wrz 2017

Do góry
Elu, co to za trawa afrykańska, o której kilka razy piszesz przy zdjęciach. Mnie ona wygląda jak miskant.

O trawach afrykańskich pisał Surowiński http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/pochodzenie-traw-menu-2/95-trawy-afrykanskie.html
Wymienia ich trochę, ale żadnej tej wielkości i z takimi kwiatostanami. Są np. piórkówki afrykańskie (to też nie taki kwiatostany), ale żadna u nas nie zimuje.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:05, 28 wrz 2017

Do góry
Miotełki ostnicy wlosowatej (musiałam ją związać, bo się rozkładała okrutnie) i miskant Jos van den palen

Toszka zobacz!! Twoje dzieciaczki wypuściły niedawno pierwsze liście - chyba dopiero się zaaklimatyzowały od czerwca

Z Pszenicznej ... 18:38, 28 wrz 2017

Do góry
Gracek kwitnie, obok miskant Autumn light i w oddali kolejne
koniecznie w przyszłym roku muszę coś zrobić ze studnią - denerwuje mnie już ona bardzo...

szarobródek

miskant JP2

Na koniec jesienne kolory w zachodzącym słonku

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:40, 28 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Piękny ten miskant, chyba i u mnie w ogrodzie by się przydał

ladny jest, fajnie ze wczesnie sie przebarwia
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:32, 28 wrz 2017

Do góry
Piękny ten miskant, chyba i u mnie w ogrodzie by się przydał
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:45, 28 wrz 2017

Do góry
Iwona zobacz Małe porównanie

Pierwsze zdjęcie wstawiałaś w 2015...

iwka napisał(a)
Paulina bardzo proszę ale nie ma tu spektakularnego efektu, na razie to takie małe bzyczki

szmaragdy, miskant morning light, hortensje vanilla fraise, rozchodnik i może jeszcze dosadzę żurawki jakieś jak mi sadzonki podrosną.

iwka napisał(a)
Nie pada dzisiaj i nawet ciepło jest mogłabym kopać ale... będę miała gości na weekend dobrze, że w sobotę jadą do Warszawy na kilka godzin to pojadę po resztę cisów i posadzę

Rozchodniki przeszły fazę, w której mi się nie podobają, teraz są już całkiem ok

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:03, 27 wrz 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, a co to za trawka z miotelkami? Jakiś maly miskant?

to miskant droninig ingrid, juz sie przebawia
ma w tej chwili 120cm, docelowo ok 150
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:34, 27 wrz 2017

Do góry
Kasya napisała

Kasiu, a co to za trawka z miotelkami? Jakiś maly miskant?
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:20, 26 wrz 2017

Do góry
to już chyba ostatnie takie widoki

miskant Rosi

trzcinnik krótkowłosy

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:23, 25 wrz 2017

Do góry
Jestem na twoim wątku na str. 756 masz proso rózgowate Squaw powiedz ile lat u ciebie to proso jest i gdzie rośnie w słońcu czy w półcieniu.

Dlaczego pytam mam 4 rodzaje pros 2 z nich to o liściach czerwonych np. proso Shenandoah i jak było mAŁE to liście miało czerwone czym większy krzak liście robią się zielone.

Ladny jest ten miskant Siux on wysoki jest ile jest u ciebie.
Ogródek Iwony II 22:34, 25 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Iwonka, Memory to baaardzo wysoki miskant, osiąga 2,5 metra. Gdzie przeczytałaś, że on nie rośnie wysoki? Jest piękny, ostatnio juz go miałam w łapkach, ale na szczęście rozsądek zwyciężył, bo na razie miejsca dla niego nie mam. Ale na pewno sobie kupię, kiedyś.
Podoba mi się nowa donica, że też mój eM nie ma zacięcia murarskiego, cegła tworzy fajny klimat w ogrodzie. Z lewej strony ławeczki masz jeszcze miejsce, coś tam planujesz? Może jakaś donica z roślinkami.

Aniu, na wątku "Anna i ogród" Ania pisała, że Memory nie jest wysoki. A on właśnie jest wysoki. Ale lubię, gdy jego kłosy widzę z okna kuchni. Choć dokońca nie wiem, czy będzie w tym miejscu. Niby mam tam miejsce dla niego, ale co będzie za kilka lat? Nie wiem, czy miejsca starczy ...
Co do miejsca przy ławeczce, perspektywa przekłamuje. Z obu stron są hortensje Limlight. Tylko na lewo mała jeszcze, bo z własnych sadzonek, ale potem już są większe.
Tu na fotce widać, jeszcze w trakcie prac...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies