Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:21, 24 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jeśli moje vanilki w przyszłym roku nie będą miały takiego koloru, to po pierwsze zrobię sadzonki z nich i nowe posadzę na słońcu (i niech nikt mi nie mówi, że one lubią słońca), po drugie wezmę wywaru z buraków i je nim poleję

Twoje są obłędne. Kupiłam je w tym roku dla twojego koloru, a tu zong.

Iwonko one są w pełnym słońcu praktycznie od godziny 10 do zachodu. Uwierz na słowo, w pierwszym roku nie miały takiego koloru mimo wszystko, szybko zbrzydły i były takie bure... niestety stare fotki mam na innym komputerze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 24 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Jeśli moje vanilki w przyszłym roku nie będą miały takiego koloru, to po pierwsze zrobię sadzonki z nich i nowe posadzę na słońcu (i niech nikt mi nie mówi, że one lubią słońca), po drugie wezmę wywaru z buraków i je nim poleję

Twoje są obłędne. Kupiłam je w tym roku dla twojego koloru, a tu zong.
Ogródek Iwony 20:59, 24 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ładniutka, ale ja się na paprotkach nie znam, co gorsza w domu nie mam ręki do kwiatów upssss

Aniu, lubię dostawać kwiaty. Niekoniecznie kolorowe
Kiedyś paprotki mi marniały, potem dostałam od mojej babci sąsiadki paprotkę, najpierw marniała, teraz pięknie rośnie, a babcia sąsiadka niestety nagle odeszła, poczciwa i mądra kobieta, więc tym bardziej z paprotką rozmawiam, żeby rosła.
Ciekawe doświadczenie miałam w tym roku: Rozsadzałam wiosną paprotkę i rozdzielałam na 3. Jedną zostawiłam w kuchni (pięknie rośnie), dwie wyniosłam na północne okno do syna. Latem, kiedy pięknie się rozrosły, szwagierkę obdarowałam jedną z dwóch i w ciągu tygodnia jej cała zmarniala. Caluteńka, bez jednego liścia jej została. A moja na północnym oknie i ta w kuchni dalej pięknie rośnie. Nie wiem dlaczego jej zmarniała, ale podobno paprocie nie rosną w każdym miejscu. Szwagierka narzeka, że jej ostatnio żadne kwiaty w domu nie rosną.

Za to nie lubię paproci w ogrodzie, bo mi się brzydko z kleszczami kojarzą
Ogródek Iwony 20:52, 24 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, to zaszalałaś z cebulkami Aż 100 sztuk Ja mam malutko i już nie będę dokupować. Zobaczę jakie będą te które kupiłam

Doniu, jak czytam u innych dziewczyn, to moje 100, to zaledwie troszkę. Zamówiłam w jednym gatunku różowo-białe,z dostawą wyszło po 40 gr za cebulkę, więc podobnie, jak w B.

Więcej zamawiać nie będę, ale ta ilość dość długo mnie męczyła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 24 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nas +4 stopnie rano było. Zimno, smutno. Moje róże mają pełno pączków, ale nie chce mi się siedzieć na tarasie, aby je podziwiać. Nawet słoneczko słabo świeci.
Iwonko nadają ładną jesień można będzie się jeszcze troszeczkę pocieszyć
Kosolkowa Pasja 20:42, 24 wrz 2014

Do góry
Olu, robimy eksperyment z hortensjami ?
Ogródek Iwony 20:02, 24 wrz 2014

Do góry
Beatko, tu nie chodzi o paprotkę, tylko jej gabaryty. Miała iść na śmietnik, ale mój M postanowił ją uratować i przywiózł mi z wojaży. Miała stać w jadalni, ale tam było za mało miejsca. Tu ma mniej światła, dlatego nie wiedziałam, czy będzie jej tu dobrze.

Przed chwilą zamówiłam cebulki tulipanów - 100 szt biało-różowych. Zmieszam z tymi z Biedronki, które wcześniej kupiłam. To będzie pierwsza wiosna z moimi tulipanami.
Ogródek Iwony 19:33, 24 wrz 2014

Do góry
Nie mogę się powstrzymać i muszę się pochwalić roślinką domową - dostałam w prezencie. Odczekałam tydzień, czy odreaguje przeprowadzkę z wielkiego miasta na wieś Paprotka ma się dobrze.
Ogródek Iwony 18:57, 24 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Na długie zimowe wieczory polecam Iwonko kolorowy ogród na piasku Vivy
buziole
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:50, 24 wrz 2014

Do góry
Nie lubię wizualizacji, poczekam na żywą rabatkę. Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:47, 24 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Joasiu, jak idą prace w ogrodzie?U nas rano +4 stopnie było, ale u Bogdzi przymroziło. Pokazała ładne fotki z mrozem.

Iwonko,
prace w ogródku stoją w miejscu bo w taką zimnicę i deszcz to za bardzo nie można pracować w ogrodzie.
Planuję, z naciskiem na planuję w weekend trochę popracować.
eM ma inne plany i jakiś wypad na sobotę planuje, muszę coś pokombinować żeby nie wypaliło
pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 18:46, 24 wrz 2014

Do góry
Pozdrawiam Bogdziu. Ładnie mróz uchwyciłaś na fotkach, choć sam mróz nie jest fajny, kiedy trzeba jeszcze w ogrodzie trochę prac porobić.
Fotki niby jesienne piękne, róże i powojniki pięknie wyglądają ze sobą. Miłego wieczoru życzę.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 18:40, 24 wrz 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Berberys kolumnowy z różą Elizabeth Quinn.

Pięknie Berberys jest pięknym tłem do innych nasadzeń. Ślicznie z różowym wygląda.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:39, 24 wrz 2014

Do góry
Dubel,
więc tylko dodam, że zamówiłam tulipanki różowo-białe, 100 sztuk z linka, który mi dałaś. I teraz już mogę powiedzieć, że czekam na cebulki, sadzenie, a potem na wiosnę - pierwszą w moim ogrodzie z tulipanami Pozdrawiam.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:39, 24 wrz 2014

Do góry
Witaj Joasiu, jak idą prace w ogrodzie?U nas rano +4 stopnie było, ale u Bogdzi przymroziło. Pokazała ładne fotki z mrozem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:33, 24 wrz 2014

Do góry
U nas +4 stopnie rano było. Zimno, smutno. Moje róże mają pełno pączków, ale nie chce mi się siedzieć na tarasie, aby je podziwiać. Nawet słoneczko słabo świeci.
Miejsko & sielsko 18:04, 24 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewus, ty takie dziergasz? Śliczna. Zrób zbliżenie jednego kwadracika. Muszę taka sobie zrobić.

taaa... kobieta wielu talentów a ile we mnie ich jeszcze... nie wiem

kocyś
Miejsko & sielsko 17:48, 24 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ty nie marudż, taką na szydełku... ecru

Ewus, ty takie dziergasz? Śliczna. Zrób zbliżenie jednego kwadracika. Muszę taka sobie zrobić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:28, 24 wrz 2014

Do góry
Danusiu, fotki poogladalam, piękne torciki. A ty cudownie wyglądasz. Gratuluję ograglej rocznicy ogrodnictwa, i rocznicy slubu też. Tyle lat razem się wspieracie, u mnie w pazdzierniku 25 lat będzie ( slubu)
I Maja była na ogrodowym torciku.
Ogród Beaty 07:38, 24 wrz 2014

Do góry
Ja też głosuję na krokusy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies