Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:25, 24 wrz 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
No to się zaczyna z przymrozkami. U mnie było 5 na plusie. Ale płachtę mam w pogotowiu aby chronić begonie. Jeden przymrozek ich załatwi a potem jeszcze miesiąc może być ładnie. Pozdrawiamy Bogdzia.

A ja moich nie przykryłam bo nic nie mówili że bedzie przymrozek i nie wiadomo czy nie zmarzły bo tak jak piszesz one bardzo delikatne. W tym roku pierwszy przymrozek o dwa dni wczesniej niz w tamtym ale też liczę na nastepne piękne dni i cudną jesień. Miłego dnia.
Mala_Mi 09:23, 24 wrz 2014

Brrr... przymrozek... brrrrr masz klimat u siebie do niczego.... cieszę się, że mieszkam gdzie mieszkam. Nie wiem ile było u mnie rano, ale będzie podobnie jak u Zbyszka.
Bogdzia 09:58, 24 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Brrr... przymrozek... brrrrr masz klimat u siebie do niczego.... cieszę się, że mieszkam gdzie mieszkam. Nie wiem ile było u mnie rano, ale będzie podobnie jak u Zbyszka.

Szczęście i urode Pan Bóg nierówno rozdzielał.Miłego dnia.
Agania 10:06, 24 wrz 2014

Taki piękny obrazek z inwersą, jaki on wysoki jest u Ciebie?.....pokażesz go w całości......a dzisiaj od rana przygruntowe przymrozki, czy to nie za
wcześnie na takie temperatury, mam nadzieję, że to zapowiedź pięknej pogody i takiej Ci życzę Bogdziu
Luki 10:15, 24 wrz 2014

Bożenko u mnie dzisiaj też niestety delikatny przymrozek... ciekawy jestem co zmroziło bo zapowiadają piękną pogode i jeszcze mogło dużo rzeczy zdobić. Ty mieszkasz przy lesie, ja prawie w lesie i przy rzece... taki już nas los przymrozki atakują wcześniej i trzymają wiosną dłużej.
Margarete 10:30, 24 wrz 2014

U mnie tez przymroziło dzisiaj ale w ogrodzie wiekszych start nie widze, nawet begonie w skrzynkach maja sie dobrze....ale auto skrobac rano musiałam...poczatek sezonu jesienno-zimowego...cóz taka kolej rzeczy....
Jesian u ciebie równie piekna jak wiosna, ta trzmielina cudna jest, a jeszcze czekam na twoje boskie czerwone klony i złote buki w tle...ale to jeszcze troszke....póki co zapowiadaja powrót letniej pogody na weekend wiec wypad powinien sie udac, pogodowo i w ogóle, szkoda że bez ciebie, ale rozumiem..
Odezwe sie dzis wieczorem na telefon to sie umówimy co i jak
Miłego dnia, jest rzesko ale slonecznie !
malgorzata_s... 15:32, 24 wrz 2014

Jak to nie jedziesz A ja już prawie Emka przekonałam że musimy koniecznie Mrozik i u mnie był ale na otwartych przestrzeniach. mam nadzieję ze begonie przeżyły. Nie widziałam ich w sł9ońcu bom w pracy Buziaki
Urszulla 18:23, 24 wrz 2014

No to będziemy razem na info Wojsławice oglądać
a dzisiaj rano szybę przednią w aucie drapałamoj, było lodowisko
Iwk4 18:46, 24 wrz 2014

Pozdrawiam Bogdziu. Ładnie mróz uchwyciłaś na fotkach, choć sam mróz nie jest fajny, kiedy trzeba jeszcze w ogrodzie trochę prac porobić.
Fotki niby jesienne piękne, róże i powojniki pięknie wyglądają ze sobą. Miłego wieczoru życzę.
EPODLAS 20:07, 24 wrz 2014

Bogdziu, napędziłaś mi stracha. Już myślę jak tam moja działka przetrwała dzisiaj nocne przymrozki. Najbardziej byłoby mi szkoda zawilców i rudbekii. Trawy pewnie przeżyją. Pozdrawiam.