Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Zielona 23:26, 23 wrz 2014

Luki napisał(a)
Marto przy rozmieszczaniu brzóz zasłaniających okna sąsiadów bardzo się przyda ,

daj znać, kiedy sadzimy brzozy
Napia 23:31, 23 wrz 2014

Łukaszu, zapowiada się śliczna rabata
Pozdrawiam
admete 07:23, 24 wrz 2014

Zielona napisał(a)
Kolory pseudożurawek /nie ma w puzzlach żadnej!/ przypadkowe.

Ekstra!!!!!

Marta super wizualka.

Łukasz ale będziesz miał czaderską rabatę.
Te "kostkowe" graby będą fantastyczna ozdobą - lubię takie akcenty

Troszkę nadrobiłam, nie tyle ile bym chciała .
Ale zdjęcia ze spotkania i ogrodu pokazowego widziałam i tez jestem zauroczona.

No i Ty na fotkach - przystojniak

Miłego dnia i słońca!!!!!

U mnie już jest i tez mam wielką nadzieję że zostanie - bo też mam roboty że hej
Luki 10:23, 24 wrz 2014

Marto zrobie jesienią konkretną relacje tego brzydkiego miejsca i będziemy zimą sadzić

Agnieszko zobaczymy co wyjdzie, ale na efekt poczekać będzie trzeba do przyszłego roku.

admete no na takie graby to sobie poczekam co najmniej 3-4 lata, ale urosną przecież, a takich ponad 2 metrowych o dość grubych pniach szkoda mi było dawać na żywopłot, który wiosną zetne na wysokość 1 metra... no i wykluł się pomysł o wiele bardziej ekonomiczny od żywopłotu z tuj, a chyba bardziej efektowny

Słoneczko jest i żadnej chmurki, więc trzeba to wykorzystać dobrze, ale sam nie wiem od czego mam zacząć ale chyba na pierwszy ogień pójdą żurawki, później pozbycie się darni, kompost... zapewne wyjdzie w praniu. Przypomniało mi się, że muszę jeszcze skuć betonowy słupek

lojalna_ 10:39, 24 wrz 2014

wszedzie bajka gdzie popatrzysz ... Luwr sie tworzy
admete 16:48, 24 wrz 2014

I jak szła praca ?
Mam nadzieję że udało Ci się jak najwięcej odhaczyć z listy do zrobienia

Ja niestety zrobiłam dziś malutkie minimum

Miłego wieczoru
Iwk4 18:50, 24 wrz 2014

Nie lubię wizualizacji, poczekam na żywą rabatkę. Pozdrawiam
Pawlus 20:10, 24 wrz 2014

Wszystko już gotowe? Pozbywanie się darni to najgorsza robota w ogrodzie... A czeka mnie w tym orku jeszcze duuuuużo.

Lepszy od Garden Puzlle jest Gimp Tylko strasznie długo się robi.
Mój "projekcik" zrobiony dla kuzynki:

Można wkleić co się chce. Gorzej z wycinaniem poszczególnych roślin. Trawy to koszmar
Luki 20:16, 24 wrz 2014

Jolu jak luwr to o piramidzie ze szkła musze pomyśleć ale to tak żarcikiem, komplement na wyrost, ale bardzo dziękuje.

Agnieszko przesiałem kompost, skosiłem trawnik, przesadziłem i podzieliłem ponad 30 żurawek (brakło mi ziemi na sadzonki), pozbyłem się reszty darni pod rabate, wysprzątałem w 80% warzywnik i zaplecze(ale te jak wiadomo czyste będzie dopiero pod koniec sezonu ). Jestem zadowolony...troszke za długo grzebałem się z żurawkami, ale to jednak troche trwa takiedłubanie przy nich.
Jak pogoda pozwoli to judro działam z resztą kostki i nowymi nasadzeniami, skończe sadzić żurawki i może uda się przesadzić tuje lub posadzić 300 szafirków... z tymi jest jednak problem bo nie wiem gdzie

Iwonko zobaczymy co uda się w tym roku jeszcze zrealizować... częśc roślin mam więc posadze, ale nie mam jeszcze berberysów, cisów i host... reszta czeka w doniczkach.

Wsadzając dzisiaj n-tą żurawke wpadłem na pomysł co zrobić z rabatą przy samym wejściu na działke (ta nieszczęsna z iglaczkami) ale niestety wiąże się to z wywaleniem wszystkich bylin z tego miejsca, ale co się da będę ratował bo mimo wszystko szkoda mi tych chciejstw. Najbardziej szkoda mi zwykłej tojeści kropkowanej bo jak kwitnie jest cudna, a moja jest już wielka... trudne dylematy.

Luki 20:22, 24 wrz 2014

Paweł no wszystkiego nie zrobiłem, ale spora częśc zrobiona. Napisałem odpowiadając Agnieszke w poście powyżej.
Wizualzacja świetna i przy okazji fajny projekt, program znam i do tego typu rzeczy kiedyś urzywałem Corela, ale ten jest o wiele bardziej skomplikowany jednak przy preceyzyjnej robocie efekty są świetne... pozostawiam tą zabawe tym, którzy lubią spędzać tyle godzin przy programach graficznych

Mnie jeszcze czeka ściąganie darni pod przyszłoroczną rabate, ale to zrobie jak październik będzie ciepły, a rabata mnie nie goni więc jak zrobie to zrobie