Właściwie dobrane meble, dodatki i rośliny, stworzą miłe w odbiorze miejsce. Do niebieskiego warto dodać kolor żółty w postaci kwiatów (przywrotnik ostroklapowy) lub liści (bukszpan, żurawki).
Dziękuje Iwonko, poprzedni rok to było szaleństwo - u mnie pod wieloma względami - nie tylko ogrodowymi... Ten rok też taki będzie, dużo zmian przede mną Wczoraj otynkowałam stolik, dziś pomaluje i w przyszłym tygodniu wystawię do salonu.
Miejsca które przejdą całkowita metamorfozę to te:
A czwarte miejce to warzywnik
Nic nie zdradzam, bo za wile emocji się z tym wiąże, lub sie pojawia w trakcie realizacji. Teraz szykuje się na narciarskie szaleństwo
Izuś wszystko jeszcze w przemyśleniach, jak zabiorę się za budowę to z pewnością nigdzie na dłużej nie wyjadę. Bo to my sami będziemy budować, a nie zlecać komuś
Do Ciebie planujemy na przedłużony weekend wyskoczyć, to jest w Twoje strony
Ja też kocham wszystko co kwitnie, to takie optymistyczne widoki
Lilaków mam 22 opisane odmiany, a oprócz tego jakieś dostane bezimienne, ale wszystkie pięknie pachną i zdobią moje włości
Teraz mam na liście Miss Canada w cudownym odcieniu, nie mam jeszcze takiego
Przez te kwitnące drzewa i krzewy mój ogród jest przyjazny bzykom, których tu jest cała masa, przez owocki mam mnóstwo ptaków, a z powodu stau całą wodną faunę i ważki które uwielbiam
Trzeba by mieć czas na pisanie, a tego akurat brak.
Latająca altana uszkodziła jedną ze środkowych kul topiara koło domku. Strasznie to wygląda, ale odrośnie z czasem.
Postaram się też nagiąć gałęzie wiosną, aby nieco zniwelować ten uszczerbek.