Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zielony zakątek z Antonówką 21:22, 27 sie 2019

Do góry
Pistia i hiacynt nie przetrwają zimy. Można spróbować przezimować w domu, mnie się nie udało (oczko miałam dawno temu w innym ogrodzie). Lilie wodne zimowały bez problemu (moje oczko nie było głębokie, ok. 50 cm). Miałam też wywłócznika, bobrka, też zimowały bez problemu.
Mój ogród pod lasem 12:33, 27 sie 2019

Do góry
Oj Toszko ! jak miło Ja to nawet myślałam,ze będę musiała szukać Cię po forum na wątkach bo kilka pytań miałamAle teraz jestem tak zaaferowana tym,że wróciłąm ,że wyleciały mi wszystkie z głowy

a! i chciałam przypomnieć się o czarne lilie u Ciebie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:28, 26 sie 2019

Do góry

Witaj Danusiu

Staw mi się bardzo podoba jak zawsze obserwuje rośliny w nim rosnące bacznie obserwuje. Kwiecia ci nie miara w nim. Na jakiej głębokości te lilie posadzone bo widzę w bardzo przezroczystej wodzie aż łodygi przy zwirku.
Wczoraj czyściłam lilie wodne jeszcze po gradobiciu bo gniły i nie ładnie to wyglądało.

Bardzo mi się podobają ta roslina czy to Dalia pomponowa ta niska na dole fotki Kolor jasny fiolet piękna.
Jeszcze mam pytanie odnośnie szarłatu czy to jakaś odmiana z czerwonymi liśćmi czy sprawa że rosnie w słońcu.
Wycieczki przechodzą przez ogród, ale jest co oglądać.

Pozdrawiam
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:22, 26 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przeszła chandra .. i dobrze
Mój ogród nadal odłogiem leży... lilie wodne kłącza od miesiąca moczą się w wodzie w kastrach
Może za tydzień, bo w tym tygodniu nie udało się nic oprócz wpłukania filtrów w oczku Urodziny wnuka, zaległości w pracy.. Wracam w nocy z roboty.. a tu dzień coraz krótszy.

Chandra ogrodowa trawa... ale doby nie rozciągnę.. poprawiłam sobie nastrój przycinając fragment buksików.. i z tarasu wygląda kawałkiem dobrze

Nie przeszła, ale lekko odpuściła, bo włączyłam wolny bieg W tym roku już nic nowego nie robię, no chyba, że rodzina zacznie współpracować, a tego się w tym roku już nie spodziewam. Nie wiem, czy będzie mi się chciało dociskać eMa.
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:32, 25 sie 2019

Do góry
Przeszła chandra .. i dobrze
Mój ogród nadal odłogiem leży... lilie wodne kłącza od miesiąca moczą się w wodzie w kastrach
Może za tydzień, bo w tym tygodniu nie udało się nic oprócz wpłukania filtrów w oczku Urodziny wnuka, zaległości w pracy.. Wracam w nocy z roboty.. a tu dzień coraz krótszy.

Chandra ogrodowa trawa... ale doby nie rozciągnę.. poprawiłam sobie nastrój przycinając fragment buksików.. i z tarasu wygląda kawałkiem dobrze
Ptasi gaj 20:43, 21 sie 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Aniu oj tak jest praca np 1 dzień na oberwanie liści.
Wkładam wodery na nogi i idę wzdłuż brzegu i obrywam zzolkle liście, wyciągam liście przy brzegu które opadły z brzóz. Lilie z żółtych liści oczyścić i przekwitły u kwiatów. Na szczęście bardzo dobrze się je usuwa biore za liść i odrywam lekko się trzymają.
Dochodzi dolewanie wody co tydzień przy takich upałach.
Co miesiąc trzeba takie porządki zrobić. Nie jest tak źle lubię się taplać ciepła woda jest.

Aniu a ja tobie zazdroszczę wodospadu wodnego. Muszę zajrzeć do ciebie może już dzisiaj.

Przy takim oczku wodnym to już niedaleka droga do zrobienia ciurkadełka. Jest sporo sprzętów na rynku.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:03, 21 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gdzieś tam daleko grzmi i błyska się, a u mnie spokojnie, ale dość intensywnie leje deszcz.

Fajnie, że masz deszcz. U mnie nic a nic już od tygodnia.
Ogród jak zawsze piękny ,bogaty w kwitnienia i dekoracje.
Jeszcze liliowce cieszą.
Jezowki,lilie ,zawilce,trawy ,hortensje - piękności.
U mnie też jakieś pojedyncze liliowce jeszcze się pojawiają.
Ptasi gaj 00:05, 21 sie 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
Tego stawu to zazdroszczę. Ale wiem że aby był taki ładny wymaga nie lada pracy. Więc pozostaje mi tylko zazdrościć

Witam Aniu oj tak jest praca np 1 dzień na oberwanie liści.
Wkładam wodery na nogi i idę wzdłuż brzegu i obrywam zzolkle liście, wyciągam liście przy brzegu które opadły z brzóz. Lilie z żółtych liści oczyścić i przekwitły u kwiatów. Na szczęście bardzo dobrze się je usuwa biore za liść i odrywam lekko się trzymają.
Dochodzi dolewanie wody co tydzień przy takich upałach.
Co miesiąc trzeba takie porządki zrobić. Nie jest tak źle lubię się taplać ciepła woda jest.

Aniu a ja tobie zazdroszczę wodospadu wodnego. Muszę zajrzeć do ciebie może już dzisiaj.
Żywopłotki cisowe. 22:25, 19 sie 2019

Do góry
Anabell napisał(a)

Dorotko!
zdążą zakwitnąć, moje w pąkach.
Dwa razy zamawiałam. Pogubiłam się z paczkami rozkładałam po rabatach przed słońcem gdzie posadzić, potem zapomniałam.
Teraz przycinałam Marunę znalazłam paczkę Nello w foli 18 szt zrośniętych 30 cm wysokie, nie wiem jak je rozdzielę.

Hania tyle tego masz, że może się w głowie mieszać. Uśmiałam się bo u ciebie to cały przemysł kwiatowy.
Masz piękne dalie gdzie tam moje. Ja po kilku latach dopiero startuje. Mam kilka te dalie pomponowe są ładne też mam, ale jeszcze nie kwitną.
Nie wiem dlaczego w tym roku mam późniejsze kwitnienie traw i dalii.
Masz dużo dalii to dużo pracy wiosna a jeszcze więcej jesienią i trzeba gdzieś to przezimiwac.

Zaczyna się drugie kwitnienie róż.
Nie wiedziałam, że można później sądzić lilie mogłam posadzić widziałam cebulki i przegapiłam.

Horty teraz cudowne bez problemowe kwitną pięknie. Kupuje już 2 rok w Lidlu sadzonki te zeszłoroczne kwitną, Kupowałam po 10 zł. W tym roku też kupiłam posadziłam i ładnie się przyjęły.
U ogrodnika limonki nie powiem ładne po 30 zł kwitnace, w tej cenie mam 3 sztuki.

Haniu przerabiam wrzosowa bo to moja pierwsza rabata i bardzo zapędzona wyciągam wrzosy i pielę. Jaka pruchnicza ziemia, przemieszana się z kora lekka. Duże te wrzosy niektóre wyrzucam trzeba dokupić gdzie będą braki.

Na Jeżówki miejsce znajdę wszędzie będę sądzić gdzie się da. Jak przyjdą to się będę martwić.

Haniu pozdrawiam
Japoński ogród Reni i Matiego 10:40, 19 sie 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Reniu, dawno u Ciebie nie byłam. Bardzo ładnie wszystko rośnie a żurawki i lilie to giganty. Nie wspominając o jukach.

Zapraszam częściej. Muszę jakieś nowe focie zrobić, bo pustka u mnie
Żywopłotki cisowe. 00:01, 19 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie też kupowałam lilie w połowie lipca i czekam z nadzieją, że zdążą zakwitnąć.

Dorotko!
zdążą zakwitnąć, moje w pąkach.
Dwa razy zamawiałam. Pogubiłam się z paczkami rozkładałam po rabatach przed słońcem gdzie posadzić, potem zapomniałam.
Teraz przycinałam Marunę znalazłam paczkę Nello w foli 18 szt zrośniętych 30 cm wysokie, nie wiem jak je rozdzielę.
Żywopłotki cisowe. 13:38, 18 sie 2019

Do góry
Pięknie też kupowałam lilie w połowie lipca i czekam z nadzieją, że zdążą zakwitnąć.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:46, 18 sie 2019

Do góry
Kochani Adelu i Kamilu mój ogród jest taki sobie i daleko, daleko mu do tych ogrodowiskowych, dziękuję za wizyty i pochwały, rodki mam fajne i zdrowo rosną co mnie niezmiernie cieszy. Aktualnie w ogrodzie trochę zastoju, bo przepiękne lilie, których mam sporo już przekwitły. Zaczyna werbena kleome, cynie, floksy.Cynie zasiadłam po raz pierwszy, ale to piękne kwiaty są.W donicach stoi następne 6 sztuk różaneczników do posadzenia, gdzie ja je posadzę? Ta choroba jest uciążliwa.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:32, 17 sie 2019

Do góry
Oset żyje tylko przez dwa lata czyli jest rośliną dwuletnią. Niestety się rozsiewa i w tym problem. Młody oset można łatwo usunac.

Mimoza też nie jest wieczna. Miałam u sąsiada kepe mimozy na ugorze wykosilam po 2 latach mimoza zniknęła. Tak samo jak oset się rozsiewa i nie można dopuścić do zakwitu.

Szarłatu są piękne i najważniejsze nie trzeba ich siać same się sieją. Moje tak wyrosły, że się kładą na ziemię część już wyrzuciłam bo zacieniają rośliny.

Czy do oczka ten szłam też napłynął czy to jeszcze trwa samo oczyszczanie.

Pozdrawiam

Wiem Elu
Oczko całe zamulone prawie po brzegi, świetnie się w nim czuje bobrek, lilie i osoka już mniej świetnie...
Szarłaty chciałabym by się siały w łące, sporo nasion nasypałam, siewk nasadziłam i nie ma ani jednego tam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:03, 17 sie 2019

Do góry
Fotki z tygodnia

w zamulonym oczku lilie usiłują żyć

Żywopłotki cisowe. 22:02, 17 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Co za piękne widoki, kolorowo, na pewno pachnąco, bujnie, cudownie. Chyba braknie mi przymiotników.

Dorotko! dziękuję! my lubimy kolorowo, a pachnąco było jak kwitły lilie.
tu za chwileczkę zakwitną lilie sadzone w połowie lipca.

Zielony zakątek z Antonówką 20:43, 17 sie 2019

Do góry
Jeżówki dosadzone do rabaty klonowo-hortensjowej i ostatnia zamiana kwiatowa - z lilii na róże, niestety lilie przekwitły, róże rozpoczynają drugie kwitnienie

Kwiat hosty 'Olympic Silver Medal' obfoconej troszkę wyżej oraz kwiat hortensji 'Mont Blanc'

Rododendronowy ogród II. 22:23, 15 sie 2019

Do góry
Ale piękne lilie, i spotkanie super. Ja w końcu stwierdziłam ze chce zakupić sporo lilii, w końcu rabaty troszkę się rozrosły
Po moich borówkach śladu nie ma, przesadziłam i było kilka owocków...

Mam nadzieje ze popadało u Ciebie, pozdrówka
Ptasi gaj 17:40, 15 sie 2019

Do góry

Piękna ta czerwona dalia
I te lilie wodne , muszę na drugi rok pomyśleć aby zagościły w moim stawie.
Bardzo podoba mi sie ta sciezka kamyczkowa
Pozdrawiam Elu
Zielony zakątek z Antonówką 00:02, 15 sie 2019

Do góry
Aniu, Basiu dziękuję na obecną chwilę to moje jedyne, ale mam nadzieję że to się zmieni, mam w planach kolejne piękności nabyć
Po kwiatach lilii zostało już wspomnienie, deszcz je obtłukł, ale do kwitnienia szykuje się znowu róża, czyli ostatnia zamiana - róża, lilie, róża, ciekawe jak w przyszłym roku to wyjdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies