grzebie w swojej pamięci i powiem że nie przezyła praire firre i wyrywkowo FC ale czy wymarzły czy wygniły tego nie wiem. Poza tym chyba nic sobie nie przypominam
A świerk czarny Beissneri będzie dobry do półcienia? Szybko się zagęści?
Może popełniła Pani jakiś artykuł o kształtowaniu roślin, o topiarach? Jak się do tego zabrać? Jakie rośliny kupować do formowania? Chętnie poczytałabym na ten temat
Powiem, że najlepszy znawca róż, z tego zdjęcia nie da rady rozpoznać odmiany. Tyle ich jest. Trzeba zdjęcie pąka, środka, owocu, pokrój, wysokość, liście, zapach, itd... tej jakości zdjęcie nie nadaje się do identyfikacji i cudów nie ma. Róża jest za mało charakterystyczna na rozpoznanie, ale z pewnością Chopin to nie jest. Tego jestem pewna.
Jaki tu może być pomysł? Tylko jeden, czyli uproszczenie pielęgnacji trawnika i połączenie tej rabaty z kostką. Ale co by i nie mówić, nie projektuje się oderwanych części ogrodu ni z gruszki ni z pietruszki, tylko ma to być spójne z resztą ogrodu., Dlatego trudno o pomysły, jeśli nie wiadomo co i jak jest dalej. Pomysłów może być tysiąc, ale słuszny jest jeden. Albo wywalić tę rabatę albo ją połączyć.
A jak to się ma do całego ogrodu? nie wiem
Czy Twój problem to tylko wąski pasek do zagospodarowania, bo on "wiosny: nie czyni, a pewnie cały ogród Tym paskiem nie zrobisz w ogrodzie nic, a tylko możesz zacząć
Prawda jest taka, miałam już wykłady na SGGW, ale ani grosza z tego nie dostałam, choć obiecali. Więc nie będę ruszała, bo altruistą aż takim nie jestem, jeśli ktoś bierze kasę za studia, a ja za friko ???Niee.
Co innego własne wykłady, gdzie sama decyduję o czasie i katedry i czasu mi nikt nie odbiera. Pracuję nad tym.
Pozwolilam sobie bo dostalam kiedys pozwolenie od Marzeny czytałam Jej watek bardxiej niz inne przez kilka lat zanim odwazylam sie zalozyc swoj wiec cos tam pamietam tylko od kiedy Marzena ma rozanke to sie poddalam