Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 07:12, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobranoc, miłych snów

Witaj
Widzę, że ktoś tu spać nie może i rozmyśla o cebulach m.in.
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 02:04, 12 wrz 2014

Do góry
Dobranoc, miłych snów
Ogród to życie 02:02, 12 wrz 2014

Do góry
A teraz idę spać, dobranoc, miłych snów
Ogród to życie 02:01, 12 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Rozchodnik jest piękny i potroił swoją objętośc ale zaburza mi kształt rabaty. jeszcze nie wiem gdzie go przesadzić więc na razie zostaje.

Ja jestem za pozostawieniem rozchodnika. Ana ma z Vanilkami. Tak mi się spodobało, że swoje też tak podsadziłam i mi się podoba:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701929/original.JPG
Miejsko & sielsko 01:46, 12 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Na takie trzmieliny choruję, ale to już chyba wiosną lepiej sadzić ?
Ogródek Iwony 01:35, 12 wrz 2014

Do góry
Co zrobić z obwódką bukszpanową ? Zaczyna żółknąć. Jaki nawóż z potasem byłby teraz dobry? Boję się przycinać, ruszać do wiosny.

Ogród to życie 23:20, 11 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, byłam u ciebie rano. Zaglądnęłam na chwilkę, ale z telefonu ciężko mi było zostawić pozdrowienia. Pięknie się robi u ciebie. Ja nadal mam mało trawek, choć tak mi się podobają. Poprawię się w przyszłym roku.

Iwonko, ja przez ostatnich kilka tygodni byłam skazana na telefon, bo w domu siadł mi internet, tak że rozumiem wszelkie niedogodności związane z brakiem dostępu do normalnego urządzenia, pełnowymiarowego, że się wyrażę
Ogródek Iwony 21:17, 11 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Iwonko, pozdrawiam

Aniu, myslami cię chyba ściągnęłam. Rano u ciebie byłam, ale zaczynałam już lekcje i nie zdążyłam nic napisać. Też cię pozdrawiam
Podwórkowa rehabilitacja 21:15, 11 wrz 2014

Do góry
Reniu, wyczytałam, że w szpitalu jesteś. Daleko mam do ciebie, więc cię nie odwiedzę, ale zdrówka mocno życzę. Kwiatuszka ci zostawiam.

Podwórkowa rehabilitacja 21:13, 11 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Nie uszkodziłam ale dało mi to do myślenia...że chyba mogę sobie już podskakiwać..
A żab i wszelkich takich obślizgłych..a feee...pożyteczne ale jakże okropne...

Aniu, a czemu żabki są pożyteczne ?
Ogród to życie 21:11, 11 wrz 2014

Do góry
Aniu, byłam u ciebie rano. Zaglądnęłam na chwilkę, ale z telefonu ciężko mi było zostawić pozdrowienia. Pięknie się robi u ciebie. Ja nadal mam mało trawek, choć tak mi się podobają. Poprawię się w przyszłym roku.
Ogródek Iwony 21:07, 11 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja bym M nie zaufała w kwestii zakupów ogrodowych bo wiem na pewno że kupiłby najwieksze drzewa jakieś kasztany , lipy, dęby itp.Pozdrówka.

Hi, hi. Bogdziu, przecież pamiętam z początku twojego wątku, jak ci twój M rododendrony do ogrodu zwoził. Choć jakby nie patrzył, przy twojej dobrej ręce urosły one potężne, więc chyba wszystko jedno, czy to lipa, czy Rh ?

Mój też lubi takie drzewa. Zasadził mi już kasztan, ale jest malutki, z pół metra ma, więc na razie niegroźny, w dzikim zakątku sobie rośnie. Dąb też się wysiał i teraz jest większy, niż ja. Muszę przyznać, że dość ładny ma pokrój i ładną koronę. Jak go chciałam wyciepać za namową dziewczyn, to dostałam warunek: albo dąb zostaje, albo koniec z ogrodowiskiem. "Dąb zostaje i koniec" powiedział. Musiałam skapitulować
Ogródek Iwony 20:58, 11 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bardzo dużo zrobiliście!!! I M sam zakupy ogrodowe robi??? Super! Mój się raz odważył i kupił mi dwie pnące czerwone róże...do niczego nam nie pasują! Musiałam oddać znajomemu...

Pozdrówka

Witaj Kasiu. M te zakupy robi pod moim okiem. Dzięki temu róże są czerwone, a nie herbaciane. Czerwone zgrają się z berberysami i różowymi różami. Herbaciane ciężko by było połączyć z różem.

A przecież wiesz, że szyja kręci głową, więc niech myśli, ze on zdecydował
To był kompromis.
Ogród z łezką 10:47, 11 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Grzeczny robi się wasz piesek. Słodki swoją drogą, jak z fotek pamiętam.
Zazdroszczę wam wyjazdów do takich ogrodów. Ja daleko mam, aby podziwiać takie cudeńka. Pozdrawiam.

Coraz grzeczniejszy, to prawda Ale jednak w nocy jeszcze się zleje...
Ten jego wzrok niewiniątka...
Do Kapiasa daleko, ale coś na pewno bliżej Was jest...

I ja pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:19, 11 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, a ja najpierw okno muszę w moim gabinecie umyć. Z jednej strony jest tam ładny widok, ale jakoś nie potrafię tam dużo przebywać, bo to był pokój mojej mamy jeszcze rok temu. Teraz jej nie ma, a wspomnienia zostały.
Z twojego gabinetu piękny widok jest A ogród wydaje się taki wielki

U mnie okna tez do mycia. Nie dziwię się ze trudno Ci przebywac w tym pokoju bo na zawsze pozostają wspomnienia. Mój dom nowy , nikogo jeszcze nie brakuje , łatwo się nim cieszyc.
Ogród to życie 08:18, 11 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, znany temat rachunków przez internet

Iwonko, zaoszczędzony czas można poświęcić na ogródek
Ogród na glinie 22:59, 10 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, moje żurawki wszystkie listki mają stojące do góry Martwiłam się, bo dwie tak się rozerwały, że tylko piętka została, ale gdzieś doczytałam twojąopinię, że pietka wystarczy, to się uspokoiłam
Przez pewien czas żałowałam, że były rozdzielane. Ale w ten sposób mam żurawki po 3 zł

jak sterczą to będzie dobrze
Ogród prawie romantyczny 22:44, 10 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

wow, mistrzowskie zestawienie. To smagliczka i powojnik? Zgrany duet a na drugiej fotce?

Iwonko, dziękuję
Na drugim zdjęciu pierwszy plan to werbena patagońska, z tyłu bylina, którą kupiłam w sklepie spożywczym w miasteczkuNazywa się Lythrum Virogatum "Dropmore Purple". Nie przypuszczałam, że będzie tak ładnie i długo kwitnąć
Zdjęcia z innej perspektywy
Mój 4 arowy azyl... 22:41, 10 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj. Zaskoczyły mne twoje kwitnące ostróżki. Piekne kolory tu zobaczyłam, wcale jesieni nie widać w twoim ogródku.

Iwono, witam również
Nie powinny zaskoczyć Cię kwitnące o tej porze ostrózki, bo tak częśto się dzieje. Warunkiem jest radykalne ich przycięcie po letnim kwitnieniu. Szybko odrastają nowe liście i nowe pędy kwiatowe. Jednak kwitnienie jest mniej obfite.
Jeśli masz ostróżki, to wypróbuj ten sposób, a kwiaty ostróżek będą Cię cieszyć dwa razy w roku.

Jesieni na razie za bardzo nie widać, bo jeszcze lato kalendarzowe trwa Ale liście z drzew już lecą
Ogród cichy i przytulny 21:19, 10 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzis twój ogród też pięknie wygląda. Na zdjęciach nie widać brrr

Ale zimno jest i niepzyjemnie - jedno kółko po pracy i powrót do domu Na dłuższy spacer nie wybrałam się a o pracy w deszczu nie było nawet mowy
Dziękuję i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies